Fakturera utomlands som egenanställd

Frågor & Svar

Alla som vill kunna arbeta på plats eller på distans och samtidigt vara bosatta utomlands.

Ja, om inte landet har några egna bestämmelser om detta.

Egenanställning fungerar på samma sätt som när en arbetsgivare väljer att anlita en vanlig konsult eller frilansare att utföra ett arbete. Du fakturerar för dina arbetade timmar eller per uppdrag.

När Global Freelance Workers LTD får in en betalning från en uppdragsgivare för ditt arbete så betalas din ersättning ut till angivet konto redan samma dag.

När du är vanligt anställd betalar arbetsgivaren en mängd saker så som administrativa kostnader, hög skatt på lön, arbetsgivaravgift m.m. Som egenanställd hos Global Freelance Workers LTD går istället alla dessa pengar minus en avgift direkt till dig som ersättning.

Globalworker 2.0

Skatt & Ersättning

Det finns många länder du kan välja att vara bosatt i som inte beskattar ersättning intjänad genom Global Freelance Workers LTD som egenanställd. Dessa länder beskattar bara inkomst med anknytning till det egna landet. Som egenanställd är skatten i regel alltid lägre oavsett land du väljer. Kontakta ditt Skattekontor för mer information om skatteregler i respektive land.

Globalworker 2.0

Säkerhet & Försäkring

Att arbeta som egenanställd är lika säkert som en vanlig anställning. Vi förmedlar försäkring, skapar avtal och tillhandahåller all information som behövs för att du ska vara säker. Det ligger i vårt intresse att ha dig kvar som kund. Med över 9 års erfarenhet kan vi hjälpa till med allt som rör egenanställning och fakturering.

Ja, du kan bosätta dig i Sverige igen genom en enkel adressändring hos Skatteverket.

 Eftersom du är anställd har vi ett juridiskt ansvar att utbetala din lön.

Eftersom Global Freelance Workers LTD inte lämnar ut några uppgifter om dig måste du själv ta kontakt med respektive myndighet.

Läs längre ner på sidan, Viktiga Dokument & Länkar

Globalworker 2.0

Global Freelance Workers LTD

Andra företag har fast punkt i Sverige och du blir därmed obegränsat skattepliktig i Sverige oavsett vart du väljer att bo.

Vi kan justera den åt dig. Du kan också själv logga in och göra de ändringar som behövs samt skicka ut fakturan på nytt.

Ja, men endast avdrag på kostnader som inte är momspliktiga t.ex. bilersättning. Sådana kostnader tas upp som tillägg på faktura.

Utöka dina inkomster tillsammans med oss!

Har du en blogg eller driver du en online verksamhet? Vill du tipsa andra frilansare om vår tjänst?
Med vårt affiliate program tjänar du pengar på att värva medlemmar med ett enkelt klick.

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.