Fakturera utomlands som egenanställd
Landinformation
Belgien
Huvudstad Bryssel

CareerJET är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas.
Sök jobb

Sök Jobb - 7 Siter

Här är några av de bästa webbsidorna för att söka jobb i Belgien:

Dessa webbplatser är populära och används ofta för att hitta jobb i Belgien. Kom ihåg att det kan vara bra att använda flera olika webbplatser och även att utforska branschspecifika jobbportaler om du har en specifik sektor i åtanke.

Den svenska ambassaden i Belgien finns i Bryssel, huvudstaden i Belgien och säte för Europeiska unionens institutioner. Ambassaden är den officiella representanten för Sverige i Belgien och främjar bilaterala relationer och samarbete mellan de båda länderna.

Här är kontaktinformationen till den svenska ambassaden i Bryssel:

Ambassadens adress:
Avenue Louise 175, 1050 Ixelles, Bryssel, Belgien

Telefonnummer:
+32 (0)2 289 57 00

E-post:
ambassaden.bryssel@gov.se

Ambassadens hemsida:
https://www.swedenabroad.se/sv/ambassad/belgien-brussel/

På ambassadens hemsida kan du hitta mer information om olika konsulära tjänster, visum, handel och investeringar, samt kulturella evenemang och samarbeten mellan Sverige och Belgien.

 

Ambassad

Här är 15 svenska företag som finns i Belgien:

1. IKEA
2. H&M
3. Ericsson
4. SKF
5. Volvo Cars
6. Electrolux
7. Tetra Pak
8. Atlas Copco
9. Assa Abloy
10. Scania
11. ABB
12. Sandvik
13. SEB (Skandinaviska Enskilda Banken)
14. Sweco
15. SAAB

Observera att företagens närvaro och verksamhet kan förändras över tiden, så det är alltid bäst att dubbelkolla den senaste informationen om företagen och deras etableringar i Belgien.

Här är några kända callcenter i Belgien:

1. Arvato: Arvato är en globalt erkänd företagstjänstleverantör som erbjuder callcenterlösningar och kundtjänsttjänster. De har också kontor i Belgien och driver framgångsrika callcenter-verksamheter där.

2. Teleperformance: Teleperformance är en av världens största callcenterföretag och har närvaro i många länder, inklusive Belgien. De erbjuder olika kundtjänstlösningar och har flera callcenter-anläggningar i landet.

3. SITEL: SITEL är en global outsourcingfirma som erbjuder kundtjänst- och tekniska supporttjänster. De har callcenter i flera länder, inklusive Belgien, och är känt för att tillhandahålla högkvalitativ kundsupport.

4. IPG Group: IPG Group är en ledande leverantör av kundtjänst- och callcenterlösningar. De har kontor och callcenter i Belgien och erbjuder en rad tjänster, inklusive inkommande och utgående samtalshantering, teknisk support och försäljningsstöd.

5. Sitel Group: Sitel Group är en global företagstjänstleverantör som specialiserar sig på kundupplevelsehantering och callcenterlösningar. De har närvaro i Belgien och driver effektiva callcenter-verksamheter där.

Dessa är bara några exempel på kända callcenter i Belgien. Det finns också andra mindre kända företag och lokala callcenter som erbjuder liknande tjänster.

För att få ett jobb i Belgien finns det flera steg du kan följa. Här är en allmän guide som kan hjälpa dig på vägen:

1. Utforska arbetsmarknaden: Börja med att undersöka den belgiska arbetsmarknaden och se vilka branscher och yrken som är efterfrågade. Det kan vara användbart att använda sig av jobbsökningswebbplatser, kontakta rekryteringsbyråer och undersöka vilka företag som finns i ditt yrkesområde.

2. CV och personligt brev: Uppdatera ditt CV och skriv ett personligt brev anpassat efter den belgiska arbetsmarknaden. Var noga med att inkludera relevant utbildning, arbetslivserfarenhet och språkkunskaper. Belgien har tre officiella språk: nederländska, franska och tyska. Beroende på regionen du riktar in dig på kan det vara viktigt att visa kunskaper i det aktuella språket.

3. Arbetsvisum och uppehållstillstånd: Om du inte är medborgare i en EU-medlemsstat behöver du troligtvis ett arbetsvisum och uppehållstillstånd för att arbeta i Belgien. Kontrollera de senaste reglerna och förfarandena för arbetsmigration och ansök om nödvändiga tillstånd i förväg.

4. Nätverkande: Nätverkande är viktigt i Belgien, liksom i många andra länder. Försök att delta i branschevenemang, yrkesmässiga organisationer och möten för att träffa människor inom ditt yrkesområde. Genom att bygga professionella relationer kan du få värdefull information och möjligheter till jobb.

5. Jobbsökningswebbplatser: Använd dig av jobbsökningswebbplatser specifika för Belgien, till exempel Monster.be, StepStone.be, Indeed.be och EuroJobs.com. Registrera dig, ladda upp ditt CV och sök efter lediga tjänster som matchar din profil.

6. Kontakta företag direkt: Om du har specifika företag i åtanke kan du kontakta dem direkt och skicka in en spontanansökan. På deras webbplatser kan det finnas information om hur du skickar in ansökningar och om de har öppna tjänster.

7. Arbeta med rekryteringsbyråer: Det kan vara fördelaktigt att samarbeta med rekryteringsbyråer i Belgien. De kan hjälpa dig att hitta lämpliga jobbmöjligheter och matcha din profil med arbetsgivare.

8. Förbered dig för intervjuer: Om du blir kallad till en intervju är det viktigt att förbereda dig väl. Läs på om företaget, öva på vanliga intervjufrågor och tänk på att ha en positiv attityd under intervjuprocessen.

9. Språkkunskaper: Att kunna kommunicera på ett eller flera av de offic

iella språken i Belgien kan vara avgörande för att få ett jobb. Se till att förbättra dina språkkunskaper genom språkkurser eller självstudier.

10. Arbeta på din anpassningsförmåga: Var beredd på att anpassa dig till den belgiska arbetskulturen och sättet att arbeta. Var flexibel och visa viljan att lära dig och anpassa dig till nya sätt att göra saker.

Kom ihåg att det kan vara bra att söka råd från belgiska myndigheter eller ambassaden i ditt hemland för att få mer specifik information och råd baserat på din situation och yrkesområde.

Här är 25 olika jobbtitlar som kan vara intressanta att utforska i Belgien:

1. IT-konsult
2. Projektledare
3. Marknadsföringschef
4. Finansiell analytiker
5. Civilingenjör (t.ex. maskinteknik, byggteknik)
6. Försäljningschef
7. Arkitekt
8. Jurist
9. Forskningsanalytiker
10. Data Scientist
11. HR-chef
12. Grafisk designer
13. Ekonomiansvarig
14. Biomedicinsk ingenjör
15. Rekryteringskonsult
16. Farmaceut
17. Elektriker
18. Affärsutvecklare
19. Kemiingenjör
20. Miljöspecialist
21. Kundsupportchef
22. Logistisk koordinator
23. Fastighetsmäklare
24. Socialarbetare
25. Eventkoordinator

Dessa jobbtitlar täcker olika branscher och yrkesområden, och det finns säkert fler alternativ beroende på dina specifika intressen och kvalifikationer. Det kan vara användbart att undersöka populära jobbportaler och rekryteringssajter i Belgien för att hitta aktuella jobbannonser och lära dig mer om de arbetsmöjligheter som finns i landet.

Här är 25 olika frilansjobb som är populära i Belgien:

1. Grafisk design
2. Webbutveckling
3. Översättning och tolkning
4. Skribent och redaktör
5. Sociala medier-hanterare
6. Fotografi
7. Videoredigering
8. Marknadsföring och reklam
9. E-handel och dropshipping
10. Projektledning
11. Programutveckling
12. SEO och digital marknadsföring
13. Musikproduktion och ljudteknik
14. Illustration och konstnärlig design
15. Kundsupport och virtuell assistans
16. Affärsrådgivning och konsultation
17. Lektor och undervisning
18. Översikt och granskning av texter
19. Transkriberingstjänster
20. Datainmatning och administrativa uppgifter
21. E-boksförfattare och redigering
22. Evenemangsplanering och koordination
23. Innehållsskapande och bloggning
24. Arkitektur och inredningsdesign
25. Personlig träning och hälsokonsultation

Dessa är bara några exempel på frilansjobb som är populära i Belgien. Det finns naturligtvis många fler möjligheter beroende på dina färdigheter och intressen.

Belgien är ett land beläget i Västeuropa och kan erbjuda en rik kultur, historiska platser och en hög livskvalitet. Här är några viktiga faktorer att överväga när man tänker på att leva och bo i Belgien:

1. Bostäder: I Belgien finns det olika alternativ för boende, inklusive lägenheter, radhus och fristående hus. Hyrespriserna varierar beroende på området, och de högsta priserna brukar vara i Bryssel och andra större städer. Det kan vara en god idé att undersöka olika områden för att hitta ett boende som passar dina behov och budget.

2. Arbetsmöjligheter: Belgien har en stark ekonomi och erbjuder många jobbmöjligheter, särskilt inom områden som finans, teknik, logistik och turism. Bryssel är känt som EU:s huvudstad och har många internationella organisationer och företag. Det kan vara fördelaktigt att ha kunskaper i franska, nederländska eller tyska, eftersom de är de officiella språken i landet.

3. Kultur och livsstil: Belgien har en blandad kultur med inflytande från franska, nederländska och tyska traditioner. Landet är känt för sin choklad, öl, moules frites (musslor med pommes frites) och konstnärliga traditioner som till exempel de berömda belgiska målarna René Magritte och Pieter Bruegel den äldre. Belgier är också stolta över sin musik, mode och filmindustri.

4. Utbildningssystem: Belgien har ett väletablerat utbildningssystem med både offentliga och privata skolor och universitet. Det finns flera internationella skolor och universitet som erbjuder utbildning på engelska för utländska studenter. Belgien har också några prestigefyllda universitet som lockar studenter från hela världen.

5. Hälsosystem: Belgien har ett högkvalitativt hälso- och sjukvårdssystem som är tillgängligt för både medborgare och utländska invånare. Du kan välja mellan offentliga och privata vårdinrättningar, och hälsovården finansieras genom socialförsäkringar och sjukförsäkringar.

6. Rese- och kommunikationsmöjligheter: Belgien har en välutvecklad infrastruktur med ett omfattande nätverk av tåg, bussar och vägar som gör det lätt att resa inom landet och till andra europeiska destinationer. Bryssels internationella flygplats är en viktig knutpunkt för flygresor.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa är allmänna aspekter och att det kan finnas variationer beroende på den specifika regionen och dina personliga preferenser. Om du överväger att flytta till Belgien rekommenderar

jag att du utforskar mer specifik information om de områden du är intresserad av och att du tar kontakt med myndigheterna för att få den senaste informationen om regler och procedurer för att flytta till landet.

Belgien har ett brett utbud av nöjen och fritidsaktiviteter för att tillfredsställa olika intressen och smaker. Här är några populära alternativ:

1. Besök historiska platser: Belgien är känt för sin rika historia och har många imponerande historiska platser att utforska, inklusive medeltida slott, katedraler och historiska stadskärnor som Brygge och Gent.

2. Smaka på belgiska choklad och öl: Belgien är känt över hela världen för sina utsökta choklad och mångfald av öl. Du kan besöka chokladmuseer, delta i chokladprovningar och utforska lokala bryggerier för att uppleva den unika belgiska chokladen och ölkulturen.

3. Utforska konst och kultur: Belgien har en stark konst- och kulturscen med museer som Musée Magritte Museum och Museum voor Schone Kunsten i Bryssel och Museum voor Schone Kunsten i Gent. Du kan också njuta av livekonserter, teaterföreställningar och dansföreställningar runt om i landet.

4. Besök EU-institutionerna i Bryssel: Som säte för Europeiska unionen erbjuder Bryssel möjligheten att besöka EU-institutionerna som Europaparlamentet och Europakommissionen. Det finns guidade turer där du kan lära dig mer om EU:s verksamhet och dess betydelse.

5. Utforska naturen: Belgien har vackra landskap och naturområden att utforska. Du kan besöka Ardennerna för att vandra, cykla eller åka på kanotturer. Andra natursköna platser inkluderar kuststaden Oostende och de pittoreska vallonska regionerna.

6. Delta i festivaler: Belgien är känt för sina festivaler, inklusive Tomorrowland (en elektronisk musikfestival), Gentse Feesten (en stor gatufestival i Gent) och Carnaval de Binche (en traditionell karneval i Binche). Dessa festivaler erbjuder en festlig atmosfär och unika upplevelser.

7. Shoppa och njut av gastronomi: Belgien är hem för mode- och designscenen med populära shoppingområden i städer som Bryssel och Antwerpen. Du kan också njuta av belgiska specialiteter som moules-frites (musslor med pommes frites), våfflor och smörgåsar med pommes frites.

Dessa är bara några exempel på nöjen och fritidsaktiviteter i Belgien. Landet har mycket att erbjuda och det finns något för alla, oavsett om du är intresserad av historia, mat, kultur eller natur.

I Belgien kan priser variera beroende på vilken stad eller region du befinner dig i. Generellt sett kan vissa saker vara relativt billiga medan andra kan vara dyrare. Här är några exempel på vad som kan vara billigt och dyrt i Belgien:

Billigt i Belgien:
1. Öl: Belgien är känt för sitt öl och det kan vara relativt billigt att köpa på barer och restauranger.
2. Choklad: Belgien är också känt för sin choklad, och du kan hitta ett brett utbud av chokladprodukter till rimliga priser.
3. Offentlig transport: Jämfört med vissa andra europeiska länder kan kollektivtrafiken vara relativt prisvärd i Belgien, särskilt om du använder månadskort eller flerdagsbiljetter.
4. Vissa matvaror: Vissa typer av lokala livsmedel och produkter, som färskt bröd, frukt och grönsaker, kan vara prisvärda, särskilt om du handlar på lokala marknader eller småbutiker.

Dyrt i Belgien:
1. Boende: Kostnaden för boende, särskilt i större städer som Bryssel, kan vara relativt hög.
2. Restauranger: Priserna på restauranger och kaféer kan vara ganska höga, särskilt på turistiska platser eller i finare etablissemang.
3. Elektronik: Vissa elektronikprodukter, som mobiltelefoner, datorer och TV-apparater, kan vara dyrare i Belgien jämfört med vissa andra länder.
4. Vissa turistattraktioner: Vissa populära turistattraktioner, som slott och museer, kan ha höga inträdesavgifter.

Det är viktigt att komma ihåg att prisnivåerna kan variera och att det är alltid bäst att undersöka de specifika priserna för det område eller den stad du planerar att besöka.

Som EU-medborgare har du rättigheter som gör det lättare att jobba i Belgien jämfört med medborgare från länder utanför EU. Det finns dock vissa procedurer och krav att uppfylla när det gäller arbete i Belgien.

För att jobba i Belgien som EU-medborgare behöver du inte ansöka om arbetstillstånd, vilket är en fördel. Du måste dock registrera dig hos stadens myndigheter där du ska bo inom åtta dagar efter ankomsten till Belgien. Denna registrering kallas ”inschrijving in het bevolkingsregister” och är nödvändig för att få ett identitetskort. Du behöver även ha en giltig ID-handling eller pass för att kunna arbeta och bo i Belgien.

När det gäller arbete och anställning i Belgien kan det vara bra att ha kunskaper i franska, nederländska eller tyska, beroende på regionen där du befinner dig. Många jobbannonser kräver språkkunskaper, även om det finns möjligheter att hitta arbete på engelska, särskilt i internationella företag och organisationer.

Du kan också behöva ansöka om ett nationellt nummer, ”rijksregisternummer” eller ”numéro national”, som är ett identifikationsnummer som används i Belgien för skatteändamål och socialförsäkringssystemet.

Det är alltid bra att kontrollera de senaste uppdateringarna och reglerna för arbete i Belgien, eftersom reglerna kan ändras över tid. Du kan kontakta den belgiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland eller använda de officiella belgiska myndigheternas webbplatser för att få mer detaljerad information om arbete och uppehåll i Belgien.

Detta är dem 10 största städerna i Belgien.

Klicka på en stad för att få information om just den staden.

Aalst
Antwerpen
Brygge
Bryssel
Charleroi
Gent
Leuven
Liège
Mons
Namur
Visa Platser
Belgien Aalst
Aalst

Aalst är en stad i den flamländska regionen i Belgien. Den är känd för sin årliga karneval, som är erkänd av UNESCO som en "mänsklig traditionell praxis av stort värde". Staden har också vackra byggnader och en livlig marknadsplats

Belgien-Antwerpen-548-318
Antwerpen

Antwerpen är Belgiens näst största stad och Europas näst största hamn. Staden är känd för sin modeindustri och är ett viktigt centrum för diamanthandel. Antwerpen har också en rik historisk arv och imponerande sevärdheter som katedralen i Antwerpen och det livliga torget Grote Markt

Belgien-Brygge-548-318
Brygge

Brygge är en förtjusande stad som är världsberömd för sin medeltida arkitektur och charmiga kanaler. Staden är ett populärt turistmål och har en välbevarad gammal stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Brygge är också känd för sitt choklad- och ölindustri

Belgien-Bryssel-548-318
Bryssel

Bryssel är Belgiens huvudstad och också en av landets tre regioner. Det är politiskt och administrativt centrum och säte för flera internationella organisationer som Europeiska unionen och NATO. Staden är känd för sin imponerande arkitektur, inklusive det berömda Grand Place-torget och det futuristiska Atomium

Belgien-Charleroi-548-318
Charleroi

Charleroi är Belgiens fjärde största stad och en viktig industriell region. Staden har en lång historia inom kol- och stålindustrin, men har genomgått en omvandling för att främja kultur och turism. Charleroi har flera museer, parker och vackra konstnärliga väggmålningar som en del av sitt stadsförnyelseprojekt

Belgien-Gent-548-318
Gent

Gent är en historisk stad som är känd för sin medeltida arkitektur och charmiga kanaler. Staden har ett välrenommerat universitet och är känd för sin livliga studentmiljö. Bland de främsta attraktionerna finns St. Bavo's Cathedral Gravensteen-slottet och den berömda målningen "Adoration of the Mystic Lamb" i Ghent Altarpiece.

Belgien-Leuven-548-318
Leuven

Leuven är en historisk stad som är mest känd för sitt prestigefyllda Katholieke Universiteit Leuven, ett av de äldsta och mest ansedda universiteten i Europa. Staden har en vacker medeltida stadskärna med imponerande gotisk arkitektur och är också känd för sitt öl, inklusive det berömda Stella Artois

Belgien-Leuven-548-318
Liège

Liège är en historisk stad belägen vid floden Meuse. Staden har en viktig roll inom utbildning och forskning och har flera universitet och högskolor. Liège är också känd för sin årliga folkfestival, Les Ardentes, och sina många museer, inklusive det kända Curtius-museet

Belgien-Mons-548-318
Mons

Mons är en stad belägen i den franskspråkiga regionen Vallonien. Staden har en rik historia och är känd för sin imponerande Grand Place, UNESCO-listade Belfry och det imponerande slottet i Mons. Mons är också känd för sin årliga Ducasse de Mons-festival, som inkluderar den traditionella Doudou-processionen

Belgien-Namur-548-318
Namur

Namur är huvudstaden i Vallonien, den franskspråkiga regionen i Belgien. Staden är vackert belägen vid floden Sambre och omgiven av kullar. Namur har ett rikt historiskt arv och imponerande sevärdheter som Namur Citadel och Saint-Aubain-katedralen. Staden är också en viktig administrativ och kulturell hubb

×

Geocoding Error Occured.

Tried to Geocode:

Error Type:

Please be sure to follow the tutorial on how to setup the Google APIs required for the Advanced Google Map Widget.

Google Map API Key Tutorial

Våra Partners

Vill du samarbeta med oss och synas med en logga och länk?

Kontakta oss via nedanstående länk till vårt formulär så berättar vi hur det går till.

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.