Fakturera utomlands som egenanställd

Sök jobb i Belgien

Careerjet är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas. Vi leder trafik till den ursprungliga jobbannonsens webbplats (företags hemsidor, rekryteringsföretag, tidningar etc.)

Belgien - Bryssel

Den svenska ambassaden i Belgien finns i Bryssel, huvudstaden i Belgien och säte för Europeiska unionens institutioner. Ambassaden är den officiella representanten för Sverige i Belgien och främjar bilaterala relationer och samarbete mellan de båda länderna.

Här är kontaktinformationen till den svenska ambassaden i Bryssel:

Ambassadens adress:
Avenue Louise 175, 1050 Ixelles, Bryssel, Belgien

Telefonnummer:
+32 (0)2 289 57 00

E-post:
ambassaden.bryssel@gov.se

Ambassadens hemsida:
https://www.swedenabroad.se/sv/ambassad/belgien-brussel/

På ambassadens hemsida kan du hitta mer information om olika konsulära tjänster, visum, handel och investeringar, samt kulturella evenemang och samarbeten mellan Sverige och Belgien.

Här är 15 svenska företag som finns i Belgien:

1. IKEA
2. H&M
3. Ericsson
4. SKF
5. Volvo Cars
6. Electrolux
7. Tetra Pak
8. Atlas Copco
9. Assa Abloy
10. Scania
11. ABB
12. Sandvik
13. SEB (Skandinaviska Enskilda Banken)
14. Sweco
15. SAAB

Observera att företagens närvaro och verksamhet kan förändras över tiden, så det är alltid bäst att dubbelkolla den senaste informationen om företagen och deras etableringar i Belgien.

Här är några kända callcenter i Belgien:

1. Arvato: Arvato är en globalt erkänd företagstjänstleverantör som erbjuder callcenterlösningar och kundtjänsttjänster. De har också kontor i Belgien och driver framgångsrika callcenter-verksamheter där.

2. Teleperformance: Teleperformance är en av världens största callcenterföretag och har närvaro i många länder, inklusive Belgien. De erbjuder olika kundtjänstlösningar och har flera callcenter-anläggningar i landet.

3. SITEL: SITEL är en global outsourcingfirma som erbjuder kundtjänst- och tekniska supporttjänster. De har callcenter i flera länder, inklusive Belgien, och är känt för att tillhandahålla högkvalitativ kundsupport.

4. IPG Group: IPG Group är en ledande leverantör av kundtjänst- och callcenterlösningar. De har kontor och callcenter i Belgien och erbjuder en rad tjänster, inklusive inkommande och utgående samtalshantering, teknisk support och försäljningsstöd.

5. Sitel Group: Sitel Group är en global företagstjänstleverantör som specialiserar sig på kundupplevelsehantering och callcenterlösningar. De har närvaro i Belgien och driver effektiva callcenter-verksamheter där.

Dessa är bara några exempel på kända callcenter i Belgien. Det finns också andra mindre kända företag och lokala callcenter som erbjuder liknande tjänster.

För att få ett jobb i Belgien finns det flera steg du kan följa. Här är en allmän guide som kan hjälpa dig på vägen:

1. Utforska arbetsmarknaden: Börja med att undersöka den belgiska arbetsmarknaden och se vilka branscher och yrken som är efterfrågade. Det kan vara användbart att använda sig av jobbsökningswebbplatser, kontakta rekryteringsbyråer och undersöka vilka företag som finns i ditt yrkesområde.

2. CV och personligt brev: Uppdatera ditt CV och skriv ett personligt brev anpassat efter den belgiska arbetsmarknaden. Var noga med att inkludera relevant utbildning, arbetslivserfarenhet och språkkunskaper. Belgien har tre officiella språk: nederländska, franska och tyska. Beroende på regionen du riktar in dig på kan det vara viktigt att visa kunskaper i det aktuella språket.

3. Arbetsvisum och uppehållstillstånd: Om du inte är medborgare i en EU-medlemsstat behöver du troligtvis ett arbetsvisum och uppehållstillstånd för att arbeta i Belgien. Kontrollera de senaste reglerna och förfarandena för arbetsmigration och ansök om nödvändiga tillstånd i förväg.

4. Nätverkande: Nätverkande är viktigt i Belgien, liksom i många andra länder. Försök att delta i branschevenemang, yrkesmässiga organisationer och möten för att träffa människor inom ditt yrkesområde. Genom att bygga professionella relationer kan du få värdefull information och möjligheter till jobb.

5. Jobbsökningswebbplatser: Använd dig av jobbsökningswebbplatser specifika för Belgien, till exempel Monster.be, StepStone.be, Indeed.be och EuroJobs.com. Registrera dig, ladda upp ditt CV och sök efter lediga tjänster som matchar din profil.

6. Kontakta företag direkt: Om du har specifika företag i åtanke kan du kontakta dem direkt och skicka in en spontanansökan. På deras webbplatser kan det finnas information om hur du skickar in ansökningar och om de har öppna tjänster.

7. Arbeta med rekryteringsbyråer: Det kan vara fördelaktigt att samarbeta med rekryteringsbyråer i Belgien. De kan hjälpa dig att hitta lämpliga jobbmöjligheter och matcha din profil med arbetsgivare.

8. Förbered dig för intervjuer: Om du blir kallad till en intervju är det viktigt att förbereda dig väl. Läs på om företaget, öva på vanliga intervjufrågor och tänk på att ha en positiv attityd under intervjuprocessen.

9. Språkkunskaper: Att kunna kommunicera på ett eller flera av de offic

iella språken i Belgien kan vara avgörande för att få ett jobb. Se till att förbättra dina språkkunskaper genom språkkurser eller självstudier.

10. Arbeta på din anpassningsförmåga: Var beredd på att anpassa dig till den belgiska arbetskulturen och sättet att arbeta. Var flexibel och visa viljan att lära dig och anpassa dig till nya sätt att göra saker.

Kom ihåg att det kan vara bra att söka råd från belgiska myndigheter eller ambassaden i ditt hemland för att få mer specifik information och råd baserat på din situation och yrkesområde.

Här är 25 olika jobbtitlar som kan vara intressanta att utforska i Belgien:

1. IT-konsult
2. Projektledare
3. Marknadsföringschef
4. Finansiell analytiker
5. Civilingenjör (t.ex. maskinteknik, byggteknik)
6. Försäljningschef
7. Arkitekt
8. Jurist
9. Forskningsanalytiker
10. Data Scientist
11. HR-chef
12. Grafisk designer
13. Ekonomiansvarig
14. Biomedicinsk ingenjör
15. Rekryteringskonsult
16. Farmaceut
17. Elektriker
18. Affärsutvecklare
19. Kemiingenjör
20. Miljöspecialist
21. Kundsupportchef
22. Logistisk koordinator
23. Fastighetsmäklare
24. Socialarbetare
25. Eventkoordinator

Dessa jobbtitlar täcker olika branscher och yrkesområden, och det finns säkert fler alternativ beroende på dina specifika intressen och kvalifikationer. Det kan vara användbart att undersöka populära jobbportaler och rekryteringssajter i Belgien för att hitta aktuella jobbannonser och lära dig mer om de arbetsmöjligheter som finns i landet.

Här är några av de bästa webbsidorna för att söka jobb i Belgien:

1. LinkedIn (https://www.linkedin.com/jobs): LinkedIn är ett professionellt nätverk som också erbjuder en omfattande jobbsökningsfunktion. Det är en populär plattform för att hitta jobbmöjligheter i Belgien.

2. Indeed (https://www.indeed.be): Indeed är en populär jobbsökmotor som samlar in jobbannonser från olika webbplatser. Du kan söka efter jobb baserat på plats, bransch och sökord.

3. StepStone (https://www.stepstone.be): StepStone är en av de största jobbportalerna i Belgien. Den har ett brett utbud av jobbannonser från olika sektorer och erbjuder även möjligheter att ladda upp ditt CV och få rekommendationer.

4. VDAB (https://www.vdab.be): VDAB är en webbplats som drivs av den flamländska arbetsförmedlingen. Den erbjuder omfattande jobbsökningsverktyg och information om arbetsmarknaden i Flandern.

5. Le Forem (https://www.leforem.be): Le Forem är motsvarigheten till VDAB, men för den franskspråkiga delen av Belgien, Vallonien. Det erbjuder jobbsökningsverktyg och information om arbetsmarknaden i Vallonien.

6. Monster (https://www.monster.be): Monster är en global jobbportal som har en betydande närvaro i Belgien. Du kan söka efter jobb baserat på olika kriterier och ladda upp ditt CV för att bli hittad av arbetsgivare.

7. Jobat (https://www.jobat.be): Jobat är en belgisk webbplats som specialiserar sig på jobbannonser och karriärrelaterade artiklar. Den erbjuder också verktyg för att skapa och ladda upp ditt CV.

Dessa webbplatser är populära och används ofta för att hitta jobb i Belgien. Kom ihåg att det kan vara bra att använda flera olika webbplatser och även att utforska branschspecifika jobbportaler om du har en specifik sektor i åtanke.

Belgien är ett land beläget i Västeuropa och kan erbjuda en rik kultur, historiska platser och en hög livskvalitet. Här är några viktiga faktorer att överväga när man tänker på att leva och bo i Belgien:

1. Bostäder: I Belgien finns det olika alternativ för boende, inklusive lägenheter, radhus och fristående hus. Hyrespriserna varierar beroende på området, och de högsta priserna brukar vara i Bryssel och andra större städer. Det kan vara en god idé att undersöka olika områden för att hitta ett boende som passar dina behov och budget.

2. Arbetsmöjligheter: Belgien har en stark ekonomi och erbjuder många jobbmöjligheter, särskilt inom områden som finans, teknik, logistik och turism. Bryssel är känt som EU:s huvudstad och har många internationella organisationer och företag. Det kan vara fördelaktigt att ha kunskaper i franska, nederländska eller tyska, eftersom de är de officiella språken i landet.

3. Kultur och livsstil: Belgien har en blandad kultur med inflytande från franska, nederländska och tyska traditioner. Landet är känt för sin choklad, öl, moules frites (musslor med pommes frites) och konstnärliga traditioner som till exempel de berömda belgiska målarna René Magritte och Pieter Bruegel den äldre. Belgier är också stolta över sin musik, mode och filmindustri.

4. Utbildningssystem: Belgien har ett väletablerat utbildningssystem med både offentliga och privata skolor och universitet. Det finns flera internationella skolor och universitet som erbjuder utbildning på engelska för utländska studenter. Belgien har också några prestigefyllda universitet som lockar studenter från hela världen.

5. Hälsosystem: Belgien har ett högkvalitativt hälso- och sjukvårdssystem som är tillgängligt för både medborgare och utländska invånare. Du kan välja mellan offentliga och privata vårdinrättningar, och hälsovården finansieras genom socialförsäkringar och sjukförsäkringar.

6. Rese- och kommunikationsmöjligheter: Belgien har en välutvecklad infrastruktur med ett omfattande nätverk av tåg, bussar och vägar som gör det lätt att resa inom landet och till andra europeiska destinationer. Bryssels internationella flygplats är en viktig knutpunkt för flygresor.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa är allmänna aspekter och att det kan finnas variationer beroende på den specifika regionen och dina personliga preferenser. Om du överväger att flytta till Belgien rekommenderar

jag att du utforskar mer specifik information om de områden du är intresserad av och att du tar kontakt med myndigheterna för att få den senaste informationen om regler och procedurer för att flytta till landet.

Belgien har ett brett utbud av nöjen och fritidsaktiviteter för att tillfredsställa olika intressen och smaker. Här är några populära alternativ:

1. Besök historiska platser: Belgien är känt för sin rika historia och har många imponerande historiska platser att utforska, inklusive medeltida slott, katedraler och historiska stadskärnor som Brygge och Gent.

2. Smaka på belgiska choklad och öl: Belgien är känt över hela världen för sina utsökta choklad och mångfald av öl. Du kan besöka chokladmuseer, delta i chokladprovningar och utforska lokala bryggerier för att uppleva den unika belgiska chokladen och ölkulturen.

3. Utforska konst och kultur: Belgien har en stark konst- och kulturscen med museer som Musée Magritte Museum och Museum voor Schone Kunsten i Bryssel och Museum voor Schone Kunsten i Gent. Du kan också njuta av livekonserter, teaterföreställningar och dansföreställningar runt om i landet.

4. Besök EU-institutionerna i Bryssel: Som säte för Europeiska unionen erbjuder Bryssel möjligheten att besöka EU-institutionerna som Europaparlamentet och Europakommissionen. Det finns guidade turer där du kan lära dig mer om EU:s verksamhet och dess betydelse.

5. Utforska naturen: Belgien har vackra landskap och naturområden att utforska. Du kan besöka Ardennerna för att vandra, cykla eller åka på kanotturer. Andra natursköna platser inkluderar kuststaden Oostende och de pittoreska vallonska regionerna.

6. Delta i festivaler: Belgien är känt för sina festivaler, inklusive Tomorrowland (en elektronisk musikfestival), Gentse Feesten (en stor gatufestival i Gent) och Carnaval de Binche (en traditionell karneval i Binche). Dessa festivaler erbjuder en festlig atmosfär och unika upplevelser.

7. Shoppa och njut av gastronomi: Belgien är hem för mode- och designscenen med populära shoppingområden i städer som Bryssel och Antwerpen. Du kan också njuta av belgiska specialiteter som moules-frites (musslor med pommes frites), våfflor och smörgåsar med pommes frites.

Dessa är bara några exempel på nöjen och fritidsaktiviteter i Belgien. Landet har mycket att erbjuda och det finns något för alla, oavsett om du är intresserad av historia, mat, kultur eller natur.

I Belgien kan priser variera beroende på vilken stad eller region du befinner dig i. Generellt sett kan vissa saker vara relativt billiga medan andra kan vara dyrare. Här är några exempel på vad som kan vara billigt och dyrt i Belgien:

Billigt i Belgien:
1. Öl: Belgien är känt för sitt öl och det kan vara relativt billigt att köpa på barer och restauranger.
2. Choklad: Belgien är också känt för sin choklad, och du kan hitta ett brett utbud av chokladprodukter till rimliga priser.
3. Offentlig transport: Jämfört med vissa andra europeiska länder kan kollektivtrafiken vara relativt prisvärd i Belgien, särskilt om du använder månadskort eller flerdagsbiljetter.
4. Vissa matvaror: Vissa typer av lokala livsmedel och produkter, som färskt bröd, frukt och grönsaker, kan vara prisvärda, särskilt om du handlar på lokala marknader eller småbutiker.

Dyrt i Belgien:
1. Boende: Kostnaden för boende, särskilt i större städer som Bryssel, kan vara relativt hög.
2. Restauranger: Priserna på restauranger och kaféer kan vara ganska höga, särskilt på turistiska platser eller i finare etablissemang.
3. Elektronik: Vissa elektronikprodukter, som mobiltelefoner, datorer och TV-apparater, kan vara dyrare i Belgien jämfört med vissa andra länder.
4. Vissa turistattraktioner: Vissa populära turistattraktioner, som slott och museer, kan ha höga inträdesavgifter.

Det är viktigt att komma ihåg att prisnivåerna kan variera och att det är alltid bäst att undersöka de specifika priserna för det område eller den stad du planerar att besöka.

Som EU-medborgare har du rättigheter som gör det lättare att jobba i Belgien jämfört med medborgare från länder utanför EU. Det finns dock vissa procedurer och krav att uppfylla när det gäller arbete i Belgien.

För att jobba i Belgien som EU-medborgare behöver du inte ansöka om arbetstillstånd, vilket är en fördel. Du måste dock registrera dig hos stadens myndigheter där du ska bo inom åtta dagar efter ankomsten till Belgien. Denna registrering kallas ”inschrijving in het bevolkingsregister” och är nödvändig för att få ett identitetskort. Du behöver även ha en giltig ID-handling eller pass för att kunna arbeta och bo i Belgien.

När det gäller arbete och anställning i Belgien kan det vara bra att ha kunskaper i franska, nederländska eller tyska, beroende på regionen där du befinner dig. Många jobbannonser kräver språkkunskaper, även om det finns möjligheter att hitta arbete på engelska, särskilt i internationella företag och organisationer.

Du kan också behöva ansöka om ett nationellt nummer, ”rijksregisternummer” eller ”numéro national”, som är ett identifikationsnummer som används i Belgien för skatteändamål och socialförsäkringssystemet.

Det är alltid bra att kontrollera de senaste uppdateringarna och reglerna för arbete i Belgien, eftersom reglerna kan ändras över tid. Du kan kontakta den belgiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland eller använda de officiella belgiska myndigheternas webbplatser för att få mer detaljerad information om arbete och uppehåll i Belgien.

Skanna och skicka till en vän:

Skanna och skicka E-post:

  • VAT-Nummer
  • Fakturera
  • Svensk Support
  • English Support
× Send

VAT & Moms

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.