Fakturera utomlands som egenanställd
Landinformation
Kroatien
Huvudstad Zagreb

CareerJET är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas.
Sök jobb med CareerJET

Sök Jobb - 8 Siter

Här är en lista över 8 av de bästa webbplatserna för att söka jobb i Kroatien, tillsammans med deras webbadresser och en kort beskrivning av varje webbplats:

Observera att dessa webbplatser kan ha förändrats eller uppdaterats. Det är alltid bra att kontrollera webbplatserna för att få den senaste informationen och hitta de bästa jobbmöjligheterna i Kroatien.

Den svenska ambassaden i Kroatien ligger i huvudstaden Zagreb. Adressen till ambassaden är:

Svenska ambassaden i Zagreb
Pantovcak 245
10000 Zagreb
Kroatien

Ambassaden är den officiella representanten för Sverige i Kroatien och främjar bilaterala relationer mellan de två länderna. Ambassaden tillhandahåller olika konsulära tjänster, inklusive hjälp till svenska medborgare som behöver konsulär assistans eller visumrelaterade frågor.

För mer information om ambassadens öppettider, tjänster och kontaktuppgifter rekommenderar jag att du besöker den svenska regeringens officiella webbplats för utrikesrepresentation, eller att du kontaktar ambassaden direkt.

 

Ambassad

Här är 15 svenska företag som finns i Kroatien:

1. IKEA – Ett av världens största möbelföretag, med en närvaro i Kroatien.
2. H&M – Den svenska klädkedjan finns också i Kroatien.
3. Ericsson – Ett telekommunikationsföretag som har verksamhet i Kroatien.
4. Tetra Pak – Ett företag som tillverkar förpackningar för livsmedel och drycker och har en närvaro i Kroatien.
5. Volvo – Den svenska biltillverkaren har också en närvaro i Kroatien.
6. Skanska – Ett byggföretag som är aktivt i Kroatien.
7. SEB – En svensk bank med kontor och verksamhet i Kroatien.
8. Swedbank – En annan svensk bank som finns i Kroatien.
9. Vattenfall – Ett energibolag som är verksamt i Kroatien.
10. ABB – Ett företag inom energi- och automationsteknik som har verksamhet i Kroatien.
11. Sandvik – Ett företag som är specialiserat på verktyg och verktygssystem och finns i Kroatien.
12. SKF – Ett företag inom kullager- och tätningsteknik som också har en närvaro i Kroatien.
13. Scania – En svensk lastbilstillverkare med verksamhet i Kroatien.
14. Atlas Copco – Ett företag som tillverkar industriella verktyg och utrustning och är aktivt i Kroatien.
15. Securitas – Ett säkerhetsföretag med verksamhet i Kroatien.

Observera att denna information är korrekt enligt min kunskap fram till september 2021 och det kan ha skett förändringar sedan dess.

Det finns flera kända callcenter i Kroatien som har etablerat sig som ledande inom branschen. Här är några exempel:

1. Teleperformance: Teleperformance är en global kundservice- och callcenterleverantör som har en betydande närvaro i Kroatien. De har flera callcenter i landet och erbjuder olika kundsupporttjänster åt sina internationella kunder.

2. Comdata: Comdata är en annan stor aktör inom callcenterindustrin och har också verksamhet i Kroatien. De erbjuder olika typer av tjänster, inklusive kundsupport, teknisk support och säljstöd.

3. Hrvatski Telekom: Hrvatski Telekom är det största telekommunikationsbolaget i Kroatien och har även ett eget callcenter. De hanterar kundsupport för sina telekomtjänster och produkter.

4. A1 Croatia: A1 Croatia, ett annat ledande telekommunikationsbolag i landet, har också ett callcenter för att hantera sina kunders frågor och problem.

Dessa är bara några exempel på kända callcenter i Kroatien. Det finns även andra mindre och specialiserade callcenter som erbjuder olika typer av tjänster inom kundservice och support.

För att få ett jobb i Kroatien kan du följa några steg:

1. Utforska arbetsmarknaden: Börja med att undersöka vilka sektorer och branscher som har efterfrågan på arbetskraft i Kroatien. Det kan vara till hjälp att söka efter lediga jobb online på olika rekryteringssidor eller använda sig av arbetsförmedlingstjänster.

2. Skapa en CV: Uppdatera ditt CV och anpassa det efter kroatiska standarder. Det bör innehålla din utbildning, arbetslivserfarenhet, färdigheter och andra relevanta uppgifter. Se till att översätta det till kroatiska om det behövs.

3. Språkkunskaper: För att öka dina chanser att få anställning i Kroatien är det viktigt att kunna kommunicera på kroatiska. Även om engelska är relativt utbrett i vissa branscher kan det vara en fördel att behärska det lokala språket.

4. Arbetstillstånd: Om du inte är medborgare i Kroatien eller EU/EES-medborgare kan du behöva ett arbetstillstånd för att arbeta där. Kontrollera vilka regler och förfaranden som gäller för att ansöka om arbetstillstånd i Kroatien.

5. Nätverka: Använd dig av ditt professionella nätverk och sociala medier för att kontakta personer som är verksamma inom din bransch i Kroatien. Det kan ge dig värdefull information, tips och möjligheter till anställning.

6. Ansökningar: Skicka in ansökningar till arbetsgivare eller svara på lediga jobbannonser. Följ instruktionerna noggrant och se till att anpassa din ansökan efter arbetsgivarens krav och önskemål.

7. Förbered dig inför intervjuer: Om du blir kallad till en anställningsintervju, se till att förbereda dig väl. Läs på om företaget, tänk på vanliga intervjufrågor och öva dina svar. Var också redo att diskutera din erfarenhet och hur du kan bidra till arbetsplatsen.

8. Boende och uppehållstillstånd: Om du får anställning i Kroatien behöver du troligtvis också ordna boende och eventuellt ett uppehållstillstånd beroende på din nationalitet och anställningsvillkor.

Det är viktigt att komma ihåg att arbetsmarknaden och de specifika kraven kan variera beroende på din bransch och yrkeserfarenhet. Att ha realistiska förväntningar och vara ihärdig i din jobbsökning är nyckeln till att öka dina chanser att få anställning i Kroatien.

Här är 25 bra jobb i Kroatien:

1. Hotellchef
2. Restaurangchef
3. Turistguide
4. Resebyråagent
5. Receptionist
6. Kock
7. Servitör/servitris
8. Bartender
9. Eventkoordinator
10. Dykinstruktör
11. Seglingsinstruktör
12. Spa-terapeut
13. Massör/massös
14. Fitnessinstruktör
15. Golfproffs
16. Kitesurfinginstruktör
17. Vandringsturledare
18. Flygplatspersonal
19. Kundtjänstrepresentant
20. Grafisk designer
21. Webbutvecklare
22. Marknadsföringsassistent
23. Säljare
24. HR-specialist
25. Översättare

Dessa jobb finns inom olika branscher och kan vara tillgängliga på olika platser i Kroatien, särskilt i turistdestinationer som Dubrovnik, Split, Zadar och Hvar. Var noga med att undersöka arbetsmarknaden och arbetsvisumkrav innan du söker jobb i Kroatien.

Här är 25 exempel på frilansjobb som kan vara möjliga att utföra i Kroatien:

1. Översättningstjänster (engelska-kroatiska eller andra språkkombinationer)
2. Skribent eller redaktör för onlineinnehåll
3. Grafisk design och illustrering
4. Webbdesign och utveckling
5. Sociala medier-hanterare
6. Sökmotoroptimering (SEO)
7. App-utveckling
8. Videoredigering och produktion
9. Ljudproduktion och musikkomposition
10. Virtuell assistent
11. Transkriberingstjänster
12. Fotografi och fotoredigering
13. E-handelskonsult
14. Affärsplaner och marknadsundersökningar
15. Programvarutestning
16. Översikt och analys av data
17. Röstskådespel
18. Online-utbildare och handledare
19. Copywriting och innehållsskapande
20. Illustration och karaktärsdesign
21. IT-support och teknisk support
22. Dj och musikproducent
23. E-boksförfattare eller e-boksformaterare
24. Arkitektonisk modellering och CAD-design
25. PR-konsult eller marknadsföringsstrateg

Det är viktigt att komma ihåg att olika frilansjobb kan ha olika krav och kvalifikationer. Vissa kan kräva specifik utbildning eller erfarenhet, medan andra kan vara mer lämpade för personer med kreativa färdigheter. Det är alltid bra att undersöka marknaden och se vilka möjligheter som finns tillgängliga i Kroatien för det specifika yrkesområdet du är intresserad av att arbeta inom.

Att leva och bo i Kroatien kan vara en lockande möjlighet för många människor. Kroatien är känt för sina vackra stränder, rika historia och kulturella arv. Här är några saker att tänka på om du överväger att leva och bo i Kroatien:

1. Visum och uppehållstillstånd: Om du är medborgare i ett EU-land behöver du inte visum för att besöka eller bo i Kroatien. Om du kommer från ett land utanför EU kan du behöva ansöka om visum eller uppehållstillstånd beroende på din nationalitet och hur länge du planerar att stanna i landet.

2. Boende: Kroatien erbjuder olika typer av boendealternativ, från lägenheter och hus till villor och semesterbostäder. De populäraste orterna att bo på är Dubrovnik, Split, Zadar och huvudstaden Zagreb. Det är viktigt att utforska olika områden och hitta det som passar dina behov och preferenser.

3. Kostnader: Kroatien är generellt sett ett relativt prisvärt land att bo i, särskilt jämfört med vissa andra europeiska länder. Prisnivån varierar dock beroende på var du väljer att bo. Större städer och turistorter tenderar att vara dyrare än mindre orter på landsbygden.

4. Hälsa och sjukvård: Kroatien har ett allmänt tillgängligt sjukvårdssystem för sina invånare och arbetsresande. Det är dock viktigt att ha en sjukförsäkring som täcker eventuella sjukvårdskostnader. Större städer har också internationella kliniker och privata sjukhus som kan erbjuda högre standard och specialiserad vård.

5. Språk: Det officiella språket i Kroatien är kroatiska. Det kan vara till hjälp att lära sig grunderna i språket för att underlätta din vardag och interaktion med lokalbefolkningen. Engelska är dock relativt välkänt, särskilt bland yngre generationer och inom turistområdena.

6. Arbetsmöjligheter: Om du planerar att arbeta i Kroatien kan det vara viktigt att ha kunskaper i kroatiska eller åtminstone engelska, särskilt om du letar efter en position utanför turistbranschen. Turismen är en viktig sektor i landet, särskilt under sommarsäsongen.

7. Kultur och fritidsaktiviteter: Kroatien erbjuder en rik kulturupplevelse med sina historiska sevärdheter, museer, festivaler och traditioner. Landet har också en vacker natur med nationalparker, öar och bergsområden, vilket ger möjligheter till utomhusaktiviteter som vandring, segling och dykning.

Det är viktigt att göra noggrann forskning och överväga olika faktorer innan du bestämmer dig för att le

va och bo i Kroatien. Att besöka landet för en längre tid innan du fattar ett beslut kan vara en bra idé för att få en känsla av livsstilen och miljön.

Kroatien är känt för sina vackra stränder, historiska städer och rika kulturarv. Landet erbjuder en mängd olika fritidsaktiviteter och nöjen för besökare att njuta av. Här är några populära aktiviteter och sevärdheter i Kroatien:

1. Stränder: Kroatien har en lång kustlinje med kristallklart vatten och vackra stränder. Populära destinationer inkluderar Dubrovnik, Split, Hvar, Zadar och Rovinj. Här kan du sola, simma, dyka och delta i olika vattensporter.

2. Historiska städer: Kroatien har flera historiska städer som är väl värda ett besök. Dubrovnik är en av de mest populära, känd för sina gamla stadsmurar och välbevarade medeltida arkitektur. Andra intressanta städer inkluderar Split, med sitt berömda Diocletianus palats, och Zadar, med sina romerska ruiner och unika havsorgel.

3. Nationalparker: Kroatien har flera vackra nationalparker där du kan uppleva landets naturliga skönhet. Plitvice Lakes National Park är särskilt populärt, känt för sina kaskader och turkosblå sjöar. Andra parker inkluderar Krka National Park och Kornati National Park.

4. Mat och dryck: Kroatisk mat och dryck är välkända för sin kvalitet och smak. Prova traditionella rätter som “cevapi” (grillade köttfärsrullar), “pljeskavica” (en slags köttfärsspecialitet) och “burek” (bakverk fyllda med ost eller kött). Du kan också njuta av kroatiska viner och lokalproducerade olivoljor.

5. Ö-liv: Kroatien har över 1 000 öar och ögrupper, vilket ger gott om möjligheter att utforska och koppla av på öarna. Hvar, Brac, Korcula och Vis är några av de mest populära öarna att besöka.

6. Aktiviteter: Utöver strandaktiviteter kan du njuta av olika aktiviteter i Kroatien. Vandring och cykling är populära i landets natursköna områden, och det finns gott om möjligheter till vattensporter som segling, kajakpaddling och vindsurfing.

7. Festivaler och kultur: Kroatien har en livlig festivalscen, särskilt under sommarmånaderna. Ultra Europe Music Festival i Split är en av de största elektroniska musikfestivalerna i Europa. Andra kulturella evenemang inkluderar filmfestivaler, konserter och konstutställningar.

Detta är bara några exempel på nöjen och fritidsaktiviteter i Kroatien. Landet erbjuder något för alla, oavsett om du är intresserad av avkoppling på stranden, utforska historiska platser eller delta i spännande aktiviteter.

I Kroatien kan prisnivån variera beroende på var du befinner dig. Generellt sett betraktas Kroatien som ett relativt prisvärt resmål, särskilt jämfört med andra populära turistdestinationer i Europa. Här är några exempel på vad som kan vara billigt och dyrt i Kroatien:

Billigt:
1. Matvaror: Priset på matvaror i livsmedelsbutiker är vanligtvis överkomligt. Du kan hitta färska frukter, grönsaker, kött, fisk och bröd till rimliga priser.

2. Lokal mat: Att äta på enklare restauranger och konobas (traditionella kroatiska tavernor) kan vara prisvärt. Du kan njuta av läckra rätter som cevapi, grillad fisk, risotto och andra lokala specialiteter till rimliga priser.

3. Kollektivtrafik: Priset på lokal kollektivtrafik, som bussar och spårvagnar, är generellt sett billigt. Det kan vara en bekväm och kostnadseffektivt sätt att resa runt i städerna.

Dyrt:
1. Turistområden: I populära turistorter som Dubrovnik och Hvar kan priserna vara högre, särskilt på restauranger, barer och hotell. Det är vanligt att priserna här är mer anpassade till turisternas förväntningar.

2. Boende: I turistområden och under högsäsong kan priserna på boenden vara högre än genomsnittet. Det kan vara en bra idé att boka boende i förväg och jämföra priser för att få det bästa erbjudandet.

3. Utflykter och aktiviteter: Vissa organiserade utflykter och aktiviteter kan vara dyra, särskilt om de är populära och eftertraktade. Priserna kan variera beroende på aktivitetstyp och arrangör, så det kan vara en god idé att jämföra priser och läsa recensioner innan du bokar.

Det är viktigt att komma ihåg att priserna kan variera beroende på säsong och plats i Kroatien. Det kan vara en bra idé att undersöka och planera din resa i förväg för att få en uppfattning om de förväntade kostnaderna.

Som EU-medborgare har du rätt att arbeta i Kroatien utan behov av särskilda arbetstillstånd eller visum. Kroatien är medlem i Europeiska unionen sedan 2013, vilket innebär att EU:s princip om fri rörlighet för arbetskraft gäller även för kroatiska arbetsmarknaden.

Att arbeta som EU-medborgare i Kroatien innebär att du har samma rättigheter och skyldigheter som kroatiska medborgare när det gäller arbete och anställning. Du kan söka jobb på samma villkor som lokalbefolkningen och har rätt till samma arbetsvillkor och förmåner som kroatiska arbetstagare.

Det är viktigt att komma ihåg att det kan finnas vissa språkkrav för vissa yrken eller sektorer i Kroatien. Vissa arbetsgivare kan kräva att du talar kroatiska eller har kunskaper i engelska eller andra språk beroende på arbetsplatsens behov. Om du inte talar kroatiska kan det vara fördelaktigt att söka jobb inom turismsektorn eller internationella företag där kunskaper i andra språk kan vara mer efterfrågade.

Sammanfattningsvis, som EU-medborgare har du rätt att arbeta i Kroatien utan särskilda restriktioner. Men det kan vara bra att vara medveten om eventuella språkkrav inom vissa sektorer. Det kan vara fördelaktigt att undersöka arbetsmarknadens behov och vilka språkkunskaper som efterfrågas i de yrken du är intresserad av innan du söker jobb i Kroatien.

Våra Partners

Vill du samarbeta med oss och synas med en logga och länk?

Kontakta oss via nedanstående länk till vårt formulär så berättar vi hur det går till.

Partner & Skype

Företaget / Kontakt

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.