Fakturera utomlands som egenanställd

Sök jobb i Liechtenstein

Careerjet är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas. Vi leder trafik till den ursprungliga jobbannonsens webbplats (företags hemsidor, rekryteringsföretag, tidningar etc.)

Liechtenstein - Vaduz

Här är 15 svenska företag som har närvaro i Liechtenstein:

1. ABB (Svensk-schweizisk multinationell företag inom kraft- och automationsteknik)
2. Ericsson (Telekommunikationsföretag)
3. Sandvik (Verktygs- och maskintillverkare)
4. Scania (Lastbils- och bussföretag)
5. SKF (Tillverkare av lager, tätningar och smörjningssystem)
6. SEB (Bank- och finanstjänster)
7. Tetra Pak (Förpacknings- och processlösningar för livsmedelsindustrin)
8. Atlas Copco (Industriell verktygstillverkare)
9. H&M (Klädföretag)
10. Electrolux (Hushållsapparater)
11. Husqvarna (Tillverkare av trädgårds- och skogsmaskiner)
12. Spotify (Musikstreamingtjänst)
13. Assa Abloy (Tillverkare av lås och säkerhetslösningar)
14. Volvo (Bilföretag)
15. Electrolux Professional (Professionella lösningar för matlagning, tvätt och disk)

Observera att detta är en generell lista baserad på svenska företag som är kända internationellt. Det är möjligt att vissa av dessa företag inte har en direkt fysisk närvaro i Liechtenstein, men de kan ha affärsrelationer eller försäljningskanaler där.

Ja, det finns callcenter i Liechtenstein. Trots att det är ett litet land har Liechtenstein en utvecklad ekonomi och erbjuder olika tjänster inklusive callcentertjänster.

Vissa callcenterföretag i Liechtenstein erbjuder både inkommande och utgående tjänster. Inkommande callcenter tar emot samtal från kunder och tillhandahåller kundsupport, teknisk support, ordertagning och andra tjänster. Utgående callcenter, å andra sidan, ringer på uppdrag av företag för att göra saker som marknadsundersökningar, kundundersökningar, telemarketing eller schemalägga möten.

De exakta tjänsterna och affärsområdena för callcenterna i Liechtenstein kan dock variera beroende på företag. Det skulle vara klokt att göra en lokal undersökning eller kontakta Liechtenstein Business Development Agency för information om specifika callcenterföretag i Liechtenstein.

För att få ett jobb i Liechtenstein kan du följa några steg:

1. Forska om arbetsmarknaden: Börja med att undersöka vilka branscher och sektorer som är efterfrågade i Liechtenstein. Det kan vara till nytta att läsa om landets ekonomi och vilka företag och industrier som är framträdande där.

2. Språkkunskaper: För att arbeta i Liechtenstein är det viktigt att ha kunskaper i tyska, eftersom det är det officiella språket. Beroende på arbetsplatsen kan det också vara fördelaktigt att kunna engelska.

3. CV och ansökan: Skapa ett uppdaterat CV som framhäver dina tidigare arbetslivserfarenheter och kvalifikationer. Anpassa din ansökan till den specifika arbetsplatsen du är intresserad av och följ de lokala normerna och protokollen för att skicka in din ansökan.

4. Nätverk: Bygg upp ditt professionella nätverk både online och offline. Använd professionella plattformar som LinkedIn för att ansluta med personer inom ditt område i Liechtenstein. Du kan också delta i relevanta evenemang och mässor för att träffa potentiella arbetsgivare personligen.

5. Kontakta arbetsförmedlingen: Ta kontakt med Liechtensteins arbetsförmedling (Arbeitsmarktservice) för att söka efter lediga jobb och få information om arbetsmarknaden i landet. De kan också ge råd och stöd under din jobbsökning.

6. Arbetstillstånd: Beroende på ditt medborgarskap kan det krävas ett arbetstillstånd för att arbeta i Liechtenstein. För EU-medborgare gäller fri rörlighet, men det kan finnas vissa begränsningar och regler som måste följas. För medborgare utanför EU kan det vara nödvändigt att få ett arbetsvisum eller tillstånd för att arbeta i Liechtenstein. Kontrollera landets immigrationsmyndigheters webbplats för aktuell information och krav.

7. Personliga möten och intervjuer: Om du blir kallad till en intervju, se till att vara väl förberedd. Lär dig mer om företaget och dess verksamhet. Var redo att beskriva dina färdigheter och erfarenheter och hur de kan bidra till företaget. Visa entusiasm och en positiv attityd.

8. Boende och levnadskostnader: Ta hänsyn till boende- och levnadskostnader i Liechtenstein. Det kan vara bra att undersöka bostadsmarknaden i förväg och skapa en budget för att säkerställa att du kan leva bekvämt.

Det är också viktigt att komma ihåg att arbetsmarknaden kan vara konkurrenskraftig, och det kan ta tid att hitta ett jobb som matchar dina kvalifikationer och intressen. Tålamod och uthållighet är viktiga egensk

Här är 25 populära jobb i Liechtenstein:

1. Banktjänstemannen
2. Investeringsrådgivare
3. Redovisningsspecialist
4. Försäkringsagent
5. Finansiell analytiker
6. Dataanalytiker
7. Juridisk rådgivare
8. Skatteexpert
9. HR-konsult
10. Reklamchef
11. Marknadsanalytiker
12. IT-konsult
13. Projektledare
14. Fastighetsmäklare
15. Eventkoordinator
16. Turistguide
17. Kock
18. Hotellchef
19. Grafisk designer
20. Säljrepresentant
21. Logistikkoordinator
22. Språkundervisare
23. Forskningsassistent
24. Miljökonsult
25. Socialarbetare

Dessa är bara några exempel på jobb som är eftertraktade i Liechtenstein. Det är viktigt att notera att arbetsmarknaden kan förändras över tiden, så det kan vara bra att kontrollera aktuella lediga jobb och krav på de specifika yrkena.

Som en liten suverän stat och med en befolkning på cirka 38 000 invånare är Liechtenstein inte känt för att vara en stor frilansmarknad. Ändå kan det finnas några frilansmöjligheter tillgängliga. Här är 25 potentiella frilansjobb som du kan överväga i Liechtenstein:

1. Grafisk design
2. Webbdesign och utveckling
3. Översättningstjänster
4. Skriv- och redigeringsuppdrag
5. Sociala medier-marknadsföring
6. Företagskonsultation
7. Content writing och bloggande
8. Fotografering och bildredigering
9. E-handelskonsultation
10. Videoredigering och produktion
11. Musikproduktion och komposition
12. Transkriberingstjänster
13. E-boksförfattande och publicering
14. Virtuell assistans
15. SEO (sökmotoroptimering)
16. Marknadsundersökningar
17. Apputveckling
18. Datainmatning och administrativa tjänster
19. Kundtjänst och support
20. E-learning och kursutveckling
21. Juridisk rådgivning
22. Redovisning och bokföring
23. Projektledning
24. Eventplanering och koordinering
25. Personlig träning och wellness-coaching

Kom ihåg att detta är bara exempel och att den faktiska tillgängligheten av frilansjobb i Liechtenstein kan vara begränsad. Du kan behöva utforska onlineplattformar och nätverk för att hitta frilansmöjligheter i Liechtenstein eller överväga att arbeta med internationella kunder.

Här är några av de bästa webbplatserna för att söka jobb i Liechtenstein:

1. jobs.li – Den officiella jobbportalen i Liechtenstein, som drivs av Liechtensteins arbetsförmedling (AMS). Här hittar du ett brett utbud av lediga jobb inom olika branscher och kan även lägga upp ditt CV för att bli upptäckt av arbetsgivare.

2. Indeed Liechtenstein – Indeed är en populär global jobbsökmotor, och deras Liechtenstein-sida samlar lediga jobb från olika källor på en och samma plats. Du kan använda sökfunktionen för att hitta relevanta jobb baserat på dina intressen och kvalifikationer.

3. Karriere.li – En jobbportal som fokuserar på att koppla samman jobbsökande med arbetsgivare i Liechtenstein. Här kan du söka efter lediga jobb och skapa en profil för att synas för arbetsgivare.

4. Jobsuchmaschine.li – En annan populär jobbsökmotor som samlar jobbannonser från olika källor i Liechtenstein. Du kan filtrera dina sökresultat efter bransch, plats och anställningstyp för att hitta de mest relevanta jobben för dig.

5. CareerJet Liechtenstein – CareerJet är ännu en jobbsökmotor som listar lediga jobb från olika webbplatser i Liechtenstein. Du kan söka efter jobb baserat på nyckelord och plats, och sedan omdirigeras till den ursprungliga jobbannonsen för att ansöka.

Dessa webbplatser kan hjälpa dig att hitta aktuella lediga jobb i Liechtenstein och ge dig möjligheten att ansöka direkt eller skapa en profil för att visa upp dina färdigheter för potentiella arbetsgivare. Glöm inte heller att utforska sociala medieplattformar och nätverksgrupper som kan vara användbara för att hitta jobbmöjligheter i Liechtenstein.

Liechtenstein är en liten furstendom belägen mellan Schweiz och Österrike i Centraleuropa. Även om Liechtenstein är en av världens minsta länder med en yta på endast cirka 160 kvadratkilometer och en befolkning på ungefär 40 000 invånare, har det mycket att erbjuda som bostadsdestination.

Att leva och bo i Liechtenstein har sina fördelar. Landet har en hög levnadsstandard och ett starkt ekonomiskt system. Liechtenstein har en av världens högsta BNP per capita och erbjuder många möjligheter för arbete och affärer, särskilt inom finanssektorn. Det är också känt för sin banksekretess och förmånliga skattesystem.

När det gäller boende har Liechtenstein en blandning av moderna lägenheter och traditionella hus. Hyrpriserna och fastighetspriserna kan vara högre än genomsnittet i jämförelse med vissa andra länder, men det beror på området och bostadens kvalitet. Huvudstaden Vaduz är populär för boende och erbjuder olika bekvämligheter, inklusive butiker, restauranger och kulturella evenemang.

Liechtenstein har en vacker natur med berg, dalar och sjöar, vilket ger möjligheter till utomhusaktiviteter som vandring, cykling och skidåkning. Landet har också ett väl utvecklat transportsystem och du kan enkelt ta dig runt med kollektivtrafik eller bil.

När det gäller visum och uppehållstillstånd i Liechtenstein kan medborgare från EU-/EES-länder och Schweiz normalt bosätta sig och arbeta där utan större restriktioner. För medborgare från andra länder kan det finnas vissa regler och krav att ta hänsyn till.

Sammanfattningsvis kan att leva och bo i Liechtenstein vara attraktivt för personer som söker en hög levnadsstandard, goda affärsmöjligheter och en vacker naturmiljö. Det är dock viktigt att undersöka och förstå de specifika kraven och förutsättningarna för att bosätta sig i landet, särskilt när det gäller visum och arbetsmöjligheter.

Liechtenstein är en liten furstendom belägen mellan Schweiz och Österrike och har mycket att erbjuda när det gäller nöjen och fritidsaktiviteter. Här är några exempel på vad du kan göra i Liechtenstein:

1. Vandring och naturupplevelser: Liechtenstein har fantastiska vandringsleder som tar dig genom vacker natur och ger dig en fantastisk utsikt över bergen och dalarna. Det finns välmarkerade leder som passar både erfarna vandrare och nybörjare.

2. Cykling: Liechtenstein är ett cykelvänligt land med många cykelvägar och bergsvägar som passar alla nivåer av cyklister. Du kan hyra cyklar och utforska landet på två hjul.

3. Kultur och historia: Ta en promenad i huvudstaden Vaduz och besök Liechtensteins konstmuseum, där du kan se en imponerande samling av modern och samtida konst. Du kan också besöka Liechtensteins nationalmuseum för att lära dig mer om landets historia och kultur.

4. Vinprovning: Liechtenstein är känt för sin vinproduktion, och det finns flera vingårdar och vinkällare där du kan delta i vinprovningar och lära dig mer om lokala viner.

5. Skidåkning: Under vintermånaderna erbjuder Liechtenstein flera skidorter där du kan njuta av alpin skidåkning och snowboardåkning. Malbun är den mest populära skidorten i landet och har backar som passar både nybörjare och erfarna åkare.

6. Utforska slott och palats: Besök det imponerande Vaduz slott, som är hem för furstefamiljen. Du kan också utforska andra historiska slott och palats runt om i landet, som Gutenberg Castle och Schellenberg Castle.

7. Spa och avkoppling: Njut av avkoppling och välbefinnande på något av Liechtensteins spa och wellnesscenter. Unna dig en massage eller andra behandlingar för att koppla av och återhämta dig.

Detta är bara några exempel på nöjen och fritidsaktiviteter i Liechtenstein. Landet har mycket att erbjuda oavsett om du är intresserad av natur, kultur, sport eller avkoppling.

Liechtenstein är känt som ett av världens rikaste länder med hög levnadsstandard. Generellt sett kan kostnaderna i Liechtenstein vara högre än i många andra länder. Här är några exempel på vad som kan vara billigt och dyrt i Liechtenstein:

Billigt:
1. Kollektivtrafik: Att åka med bussar och tåg i Liechtenstein är relativt billigt och ett populärt sätt att resa runt i landet.

2. Vandrings- och friluftsaktiviteter: Liechtenstein erbjuder fantastiska natursköna vandringsleder och friluftsaktiviteter. De flesta av dessa aktiviteter är kostnadsfria eller har en minimal inträdesavgift.

3. Mat och dryck i snabbmatsstil: Om du väljer att äta på snabbmatsrestauranger eller liknande ställen kan du hitta relativt prisvärda alternativ.

Dyrt:
1. Bostäder: Fastighetspriserna i Liechtenstein är generellt sett höga, särskilt i huvudstaden Vaduz. Hyreskostnaderna och priset på att köpa en bostad kan vara betydligt högre än genomsnittet.

2. Restaurangmat och alkohol: Att äta ute och njuta av alkoholhaltiga drycker kan vara ganska dyrt i Liechtenstein, särskilt på finare restauranger.

3. Högkvalitativt mode och lyxprodukter: Liechtenstein är känt för sina exklusiva varumärken och högkvalitativa produkter. Om du är intresserad av shopping av lyxvaror kan priserna vara betydligt högre än genomsnittet.

Det är viktigt att komma ihåg att prisnivån kan variera beroende på personliga preferenser, säsong och individuell budget.

Som EU-medborgare har du i princip rätt att arbeta i Liechtenstein, eftersom Liechtenstein är en del av Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och har ingått i Schengenområdet. Det finns dock vissa förhållanden och regler att beakta när du arbetar i Liechtenstein.

För att arbeta i Liechtenstein som EU-medborgare måste du ansöka om uppehålls- och arbetsmarknadstillstånd. Det finns olika kategorier av tillstånd beroende på längden och typen av anställning. För kortare vistelser kan du ansöka om ett korttidsvistelse- och arbetsmarknadstillstånd. För längre anställningar kan du ansöka om ett långtidsvistelse- och arbetsmarknadstillstånd.

För att erhålla tillstånden måste du kunna styrka att du har ett arbetskontrakt eller ett anställningsavtal med en arbetsgivare i Liechtenstein. Arbetsgivaren behöver ofta motivera varför de anställer en person från ett annat land istället för en lokal arbetstagare. Det kan också vara nödvändigt att visa upp relevant utbildning, yrkeserfarenhet och kompetens som krävs för den specifika tjänsten.

Det är viktigt att nämna att Liechtenstein har en relativt liten arbetsmarknad och att det kan vara konkurrens om jobben. Därför kan det vara fördelaktigt att ha en efterfrågad yrkeskompetens eller specialisering inom ett visst område för att öka dina chanser att få arbete i landet.

För att få mer exakt och uppdaterad information rekommenderas det att kontakta Liechtensteins ambassad eller konsulat i ditt hemland eller att söka råd hos de lokala myndigheterna i Liechtenstein som hanterar arbetsmarknadsfrågor och invandring.

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.