Fakturera utomlands som egenanställd

Sök jobb i Luxemburg

Careerjet är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas. Vi leder trafik till den ursprungliga jobbannonsens webbplats (företags hemsidor, rekryteringsföretag, tidningar etc.)

Luxemburg - Luxemburg City

Sveriges ambassad i Luxemburg ligger i huvudstaden Luxemburg City. Ambassaden är den officiella representationen av Sverige i Luxemburg och främjar och skyddar svenska intressen i landet.

Här är några grundläggande uppgifter om Sveriges ambassad i Luxemburg:

Ambassadens adress:
Sveriges ambassad
53, Avenue John F. Kennedy
1855 Luxembourg

Kontaktinformation:
Telefon: +352 22 98 66
E-post: luxemburg@gov.se

Ambassadens arbetsområde inkluderar att främja bilaterala relationer mellan Sverige och Luxemburg, främja handel och investeringar, främja kulturellt utbyte och erbjuda konsulära tjänster till svenska medborgare i Luxemburg.

Om du har specifika frågor om ambassadens tjänster, konsulära ärenden, visum eller annan information, rekommenderar jag att du kontaktar ambassaden direkt genom telefon eller e-post. Ambassadpersonalen kommer att kunna ge dig mer detaljerad och aktuell information som kan vara relevant för dina behov.

 

 

Ambassad

Här är en lista över 15 svenska företag som finns i Luxemburg:

1. SEB (Skandinaviska Enskilda Banken)
2. Nordea Bank
3. Handelsbanken
4. Swedbank
5. Telia Company
6. Ericsson
7. H&M (Hennes & Mauritz)
8. Volvo Group
9. Sandvik
10. SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget)
11. Electrolux
12. Skanska
13. Vattenfall
14. AstraZeneca
15. SKF (Svenska Kullagerfabriken)

Observera att denna lista inte är uttömmande och det kan finnas fler svenska företag som har verksamhet i Luxemburg. Det är alltid bäst att kontrollera de senaste uppgifterna från officiella källor eller företagsregister för den mest uppdaterade informationen.

Här är några exempel på callcenterföretag i Luxemburg:

1. Telindus: Telindus är en av de största telekommunikations- och IT-tjänsteleverantörerna i Luxemburg. De erbjuder också callcenterlösningar och kundsupporttjänster för företag.

2. CPContact: CPContact är ett callcenterföretag i Luxemburg som specialiserar sig på inkommande och utgående samtalstjänster. De erbjuder flerspråkig kundsupport, teknisk support och försäljningsstöd.

3. TELUS International: TELUS International är ett globalt företag inom outsourcing och kundupplevelsetjänster. De har också en närvaro i Luxemburg och erbjuder callcenterlösningar för internationella företag.

4. Sitel: Sitel är ett globalt företag inom outsourcing av kundtjänst och callcenterlösningar. De har också en verksamhet i Luxemburg och erbjuder flerspråkig kundsupport och försäljningstjänster.

5. Conduent: Conduent är ett teknikföretag inom företagsprocesshantering och erbjuder också callcenterlösningar. De har kontor och callcenter i Luxemburg.

Dessa är bara några exempel och det kan finnas fler callcenterföretag i Luxemburg. Det är alltid bäst att göra ytterligare forskning eller kontakta lokala företagsregister för att få den senaste och mest omfattande informationen.

Att få ett jobb i Luxemburg kan vara en spännande möjlighet. Här är några steg som kan hjälpa dig att söka och få ett jobb i Luxemburg:

1. Utforska arbetsmarknaden: Börja med att undersöka vilka branscher och sektorer som är växande i Luxemburg. Bank- och finanssektorn, EU-relaterade organisationer, IT och teknik, och logistik är några av de viktigaste sektorerna i landet. Ta reda på vilka typer av jobb som finns tillgängliga och om din kompetens och erfarenhet matchar arbetsmarknadens behov.

2. Uppdatera ditt CV: Anpassa ditt CV för den luxemburgska arbetsmarknaden. Se till att det är strukturerat, tydligt och innehåller relevanta detaljer om din utbildning, arbetslivserfarenhet och färdigheter. Du kan även överväga att inkludera en professionell profilbild.

3. Sök efter jobbannonser: Använd online-jobbportaler, rekryteringsföretag och Luxemburgska arbetsförmedlingen (ADEM) för att hitta aktuella jobbannonser. Det finns flera webbplatser som är dedikerade till att lista jobb i Luxemburg, såsom Monster.lu, Indeed.lu, och LinkedIn. Håll utkik efter möjligheter som passar din profil och ansök på de lediga tjänsterna.

4. Nätverk: Nätverkande är viktigt i Luxemburg. Försök att ansluta till professionella nätverk, delta i branschevenemang och engagera dig i sociala grupper. Detta kan hjälpa dig att bygga kontakter och få insikt i arbetsmarknaden. LinkedIn är också en användbar plattform för att nätverka och få synlighet.

5. Förberedelse inför intervjuer: Om du blir kallad till en intervju, se till att du är väl förberedd. Forska om företaget och dess verksamhet, förbered svar på vanliga intervjufrågor och var redo att diskutera din erfarenhet och dina prestationer. Visa också intresse för Luxemburgs arbetsmarknad och kulturella särdrag.

6. Språkkunskaper: Luxemburg har tre officiella språk: luxemburgiska, franska och tyska. Beroende på bransch och arbetsgivare kan språkkunskaper vara avgörande. Om du inte redan talar något av dessa språk kan det vara fördelaktigt att lära dig åtminstone grunderna innan du söker jobb i Luxemburg.

7. Visum och arbetstillstånd: Om du kommer från ett land utanför Europeiska unionen (EU) eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), kan det vara nödvändigt att ansöka om visum och arbetstillstånd för att arbeta i Luxemburg. Kontrollera med den luxemburgska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland för att få mer information om de spec

ifika kraven och processen.

Genom att följa dessa steg kan du öka dina chanser att få ett jobb i Luxemburg. Lycka till med din jobbsökning!

Här är 25 potentiella bra jobb i Luxemburg:

1. Finansiell analytiker
2. Riskhanteringskonsult
3. Skatterådgivare
4. Investeringsbankir
5. Försäkringsanalytiker
6. Juridisk rådgivare
7. IT-konsult
8. Projektledare
9. Marknadsföringschef
10. HR-konsult
11. Affärsutvecklingschef
12. Redovisningschef
13. Banktjänsteman
14. Revisor
15. Ekonomiansvarig
16. Arkitekt
17. Civilingenjör
18. Programvaruutvecklare
19. Dataanalytiker
20. Forskare inom bioteknik
21. Grafisk designer
22. Hotellchef
23. Eventkoordinator
24. Kundtjänstchef
25. Säljchef

Dessa är bara några exempel på olika yrken och sektorer som är vanligt förekommande i Luxemburg. Beroende på din utbildning, erfarenhet och intresseområden kan det finnas många andra möjligheter för dig.

Här är 25 olika frilansjobb som kan vara relevanta i Luxemburg:

1. Översättare: Erbjud språktjänster och hjälp till att översätta texter mellan olika språk.
2. Skribent: Skriv artiklar, blogginlägg eller marknadsföringsmaterial för företag och organisationer.
3. Grafisk designer: Designa logotyper, webbplatser, affischer eller andra grafiska produkter.
4. Webbutvecklare: Bygg och underhåll webbplatser och webbapplikationer.
5. Sociala medier-manager: Hantera företags eller individers närvaro på sociala medier och skapa innehåll.
6. Videograf/fotograf: Ta professionella bilder eller videor för evenemang, marknadsföring eller dokumentation.
7. Lektor: Hjälp elever eller studenter med studier och provförberedelse.
8. Marknadsföringskonsult: Ge råd om marknadsföringsstrategier och kampanjer.
9. Personlig tränare: Hjälp människor att nå sina hälsomål genom träning och rådgivning.
10. Konsult inom företagsstrategi: Erbjud råd och strategisk planering för företag.
11. App-utvecklare: Skapa mobilapplikationer för olika plattformar.
12. E-handelskonsult: Ge råd om och hjälp till att bygga och hantera e-handelsverksamheter.
13. Virtual reality (VR)-utvecklare: Skapa virtuella upplevelser och applikationer.
14. E-boksförfattare: Skriv och publicera e-böcker inom olika ämnen.
15. UI/UX-designer: Designa användarvänliga gränssnitt och användarupplevelser för digitala produkter.
16. SEO-konsult: Hjälp företag att förbättra sin synlighet på sökmotorer och öka sin webbtrafik.
17. Musiklärare: Ge musiklektioner och undervisa elever på olika instrument.
18. Projektledare: Hantera och leda olika projekt inom olika branscher.
19. Ljudtekniker: Arbeta med ljudinspelning och ljudproduktion för musik eller andra medier.
20. Innehållsskapare på YouTube: Skapa och publicera videor på YouTube och bygga en publik.
21. Juridisk konsult: Ge juridisk rådgivning och stöd inom olika rättsområden.
22. Virtuell assistent: Erbjud administrativt stöd och hjälp till företag eller enskilda personer på distans.
23. Översättningsgranskare: Granska och korrekturläsa översatta texter för att säkerställa kvalitet och noggrannhet.
24. Reklamkonsult: Skapa reklamkampanjer och marknadsföringsstrategier för företag.
25. Ekonomisk rådgivare: Erbjud rådgivning

och hjälp med budgetering, investeringar och skatter.

Dessa är bara några exempel på frilansjobb som kan vara tillgängliga i Luxemburg. Beroende på dina färdigheter och intressen kan det finnas många andra möjligheter att utforska.

Här är några av de bästa webbsidorna för att söka jobb i Luxemburg:

1. LinkedIn (www.linkedin.com): LinkedIn är en av de mest populära professionella nätverksplattformarna där du kan hitta jobbannonser och nätverka med arbetsgivare och yrkesverksamma i Luxemburg.

2. Moovijob (www.moovijob.com): Moovijob är en av de största webbsidorna för jobbsökande i Luxemburg. De har ett brett utbud av jobbannonser inom olika sektorer och erbjuder också rekryteringsmässor och karriärevenemang.

3. Indeed (www.indeed.lu): Indeed är en populär plattform för jobbsökande över hela världen. De har också en specifik version för Luxemburg, där du kan hitta jobbannonser från olika arbetsgivare.

4. Monster Luxembourg (www.monster.lu): Monster är en känd jobbportal som också har en avdelning för Luxemburg. Du kan söka efter jobb baserat på olika kriterier och ladda upp ditt CV för att bli hittad av potentiella arbetsgivare.

5. Luxemburg Jobs (www.luxembourg-jobs.com): Denna webbplats är specialiserad på att lista jobb i Luxemburg. Den täcker olika sektorer och uppdateras regelbundet med nya jobbannonser.

6. EURES (ec.europa.eu/eures): EURES är Europeiska kommissionens webbplats för rörlighet i arbetskraften. Här kan du hitta jobbannonser och information om att arbeta i Luxemburg som medborgare från ett EU-land.

7. Jobs.lu (www.jobs.lu): Jobs.lu är en annan webbsida som erbjuder ett stort utbud av jobbannonser i Luxemburg. Du kan söka efter jobb inom olika sektorer och även ladda upp ditt CV.

Dessa webbsidor kan vara till hjälp när du letar efter jobbmöjligheter i Luxemburg. Kom ihåg att anpassa din ansökan och ditt CV för att passa de specifika kraven och förväntningarna på arbetsmarknaden i Luxemburg. Lycka till med din jobbsökning!

Att leva och bo i Luxemburg kan vara en givande upplevelse. Luxemburg är en liten men välmående nation belägen i hjärtat av Europa. Här är några faktorer att beakta om du överväger att flytta dit:

1. Ekonomi och arbetsmarknad: Luxemburg har en av de högsta BNP per capita i världen och ett starkt ekonomiskt läge. Landet är känt för sin finansiella sektor och har ett brett utbud av arbetstillfällen inom bank- och finanssektorn. Det är också en viktig hubb för europeiska institutioner och internationella företag.

2. Kostnad för livet: Kostnaden för livet i Luxemburg är relativt hög, speciellt när det gäller bostäder och levnadskostnader. Hyreskostnaderna i huvudstaden Luxemburg City är särskilt höga. Ändå kan höga löner och skatteförmåner delvis kompensera för dessa kostnader.

3. Språk: Luxemburgs officiella språk är luxemburgiska, men många människor talar också franska, tyska och engelska. Kommunikationen och integrationen i samhället kan vara lättare om du behärskar något av dessa språk.

4. Kulturell mångfald: Luxemburg är känt för sin kulturella mångfald och internationella atmosfär. Cirka 48% av invånarna är utländska medborgare, vilket skapar en kosmopolitisk atmosfär och en möjlighet att möta människor från olika bakgrunder.

5. Boende och transport: Luxemburg har ett välutvecklat transportsystem med ett nätverk av kollektivtrafik som täcker hela landet. Många människor bor i grannländerna och pendlar till Luxemburg för arbete på grund av den goda anslutningen.

6. Natur och rekreation: Luxemburg har en vacker natur med kullar, skogar och floder. Det finns också många vandringsleder och cykelvägar som gör det möjligt att utforska landets naturliga skönhet.

Det är viktigt att göra mer detaljerade undersökningar och ta hänsyn till personliga omständigheter innan man fattar beslut om att flytta till ett annat land. Att kontakta myndigheterna och få råd från människor som redan bor i Luxemburg kan ge dig en bättre förståelse för den aktuella situationen och hur det är att leva där.

Luxemburg, även känt som Storhertigdömet Luxemburg, är ett litet land beläget i hjärtat av Europa. Trots sin storlek har landet mycket att erbjuda när det gäller nöjen och fritidsaktiviteter. Här är några populära alternativ för att njuta av din fritid i Luxemburg:

1. Besök historiska platser: Luxemburg har en rik historia och ett antal imponerande historiska platser att utforska. Ett måste är Luxemburgs gamla stadsdel, som är ett UNESCO-världsarv och erbjuder fantastisk arkitektur och medeltida charm. Det finns också slottet Vianden, som är en av de mest imponerande medeltida slotten i Europa.

2. Vandring och naturupplevelser: Luxemburg har vackra naturlandskap och ett välutvecklat nätverk av vandringsleder. Mullerthal-regionen, också känt som ”Lilla Schweiz”, erbjuder enastående natur med spektakulära klippformationer, dalar och vattenfall. Du kan också utforska Luxemburgs gröna skogsområden och njuta av friluftsliv.

3. Cykelturer: Luxemburg har ett omfattande nätverk av cykelvägar som sträcker sig genom hela landet. Det finns både stadscykelturer och längre landsvägsrutter som tar dig genom pittoreska byar och vackra landskap. Du kan hyra cyklar och utforska landet på två hjul.

4. Vinprovning: Luxemburg har en blomstrande vinproduktion och erbjuder utmärkta möjligheter för vinprovning. Moselregionen är särskilt känd för sina vingårdar och du kan besöka olika vingårdar för att prova lokala viner och lära dig mer om vinframställningen.

5. Kulturella evenemang: Luxemburg har ett livligt kulturliv med en rad evenemang och festivaler. Staden Luxemburg är värd för olika konserter, teaterföreställningar och utställningar. Varje år hålls även festivalen ”Summer in the City” som erbjuder en mängd olika evenemang och aktiviteter för både lokalbefolkningen och besökare.

6. Shopping: Om du gillar att shoppa finns det flera shoppingområden i Luxemburg. Staden Luxemburg har ett brett utbud av butiker och varuhus, särskilt runt Avenue de la Liberté och Rue des Capucins. Det finns också flera köpcentrum och butiker spridda över hela landet.

Detta är bara några exempel på nöjen och fritidsaktiviteter i Luxemburg. Landet har mycket mer att erbjuda beroende på dina intressen och preferenser. Oavsett om du är intresserad av historia, natur, kultur eller gastronomi, finns det något för alla att njuta av i Luxemburg.

Luxemburg är känt som ett av världens rikaste länder, och generellt sett är det en plats med relativt höga levnadskostnader. Här är några exempel på vad som kan vara billigt och dyrt i Luxemburg:

Billigt i Luxemburg:
1. Kollektivtrafik: Priserna för kollektivtrafik i Luxemburg är relativt låga, och det kan vara fördelaktigt att använda bussar och tåg för att resa runt i landet.
2. Matvaror: Priset på matvaror i snabbköp och livsmedelsbutiker är jämförelsevis överkomligt, särskilt om du köper lokala och säsongsmässiga produkter.
3. Alkohol: Luxemburg är känt för sina låga priser på alkohol, inklusive öl, vin och sprit.

Dyrt i Luxemburg:
1. Bostäder: Boendekostnaderna i Luxemburg är höga, både när det gäller hyra och fastighetspriser. Det är vanligt att betala betydligt mer för boende än i många andra europeiska länder.
2. Restauranger och kaféer: Att äta ute på restauranger och kaféer kan vara relativt dyrt i Luxemburg, särskilt på platser med högre standard och finare mat.
3. Nöjesaktiviteter: Biobiljetter, teaterföreställningar och andra nöjesaktiviteter tenderar att vara ganska dyra i Luxemburg.

Det är viktigt att komma ihåg att priserna kan variera beroende på vilken stad eller region i Luxemburg du besöker, liksom dina personliga preferenser och standarder för vad som är billigt eller dyrt.

Som EU-medborgare har du rätt att arbeta och bo i Luxemburg utan att behöva uppfylla särskilda arbets- eller visumkrav. Detta beror på principen om fri rörlighet för arbetskraft inom Europeiska unionen. Så i allmänhet är det inte svårt för EU-medborgare att arbeta i Luxemburg.

Luxemburg är känt för sin höga levnadsstandard och sitt starka finansiella sektor. Arbetsmarknaden är konkurrenskraftig, särskilt inom vissa sektorer som bank- och finanstjänster. Därför kan det vara utmanande att hitta jobb inom vissa branscher eller på högre befattningar, där det kan krävas specifika kvalifikationer och erfarenheter.

För att söka arbete i Luxemburg kan det vara fördelaktigt att ha kunskaper i franska, tyska eller det lokala språket, luxemburgiska. Även om engelska används i vissa arbetsmiljöer kan kunskap i det lokala språket vara till nytta för att kommunicera och integrera sig i samhället.

För att underlätta ditt arbetsliv i Luxemburg kan det vara bra att söka information och stöd från arbetsförmedlingar, rekryteringsföretag eller karriärnätverk. Dessutom kan det vara viktigt att vara medveten om landets skattesystem, sociala försäkringar och andra administrativa krav för att följa de nationella bestämmelserna.

Sammanfattningsvis kan det vara utmanande att hitta lämpligt arbete, särskilt inom vissa branscher i Luxemburg. Men som EU-medborgare har du grundläggande rättigheter att arbeta och bo i landet, vilket ger dig en fördel gentemot icke-EU-medborgare. Genom att söka information och ta hjälp av relevanta resurser kan du förbättra dina chanser att lyckas på arbetsmarknaden i Luxemburg.

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.