Fakturera utomlands som egenanställd

Sök jobb i Serbien

Careerjet är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas. Vi leder trafik till den ursprungliga jobbannonsens webbplats (företags hemsidor, rekryteringsföretag, tidningar etc.)

15 svenska företag i Thailand

Här är 15 svenska företag som är verksamma i Thailand:

1. Ericsson – En av världens största telekommunikationsföretag med närvaro i Thailand.
2. Tetra Pak – En ledande leverantör av livsmedelsförpackningslösningar med en etablerad närvaro i Thailand.
3. Volvo Group – En svensk fordonskoncern som tillverkar lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner, och har en närvaro i Thailand.
4. H&M – En populär svensk klädkedja med flera butiker i Thailand.
5. IKEA – Ett globalt möbelföretag med flera varuhus i Thailand.
6. ABB – Ett ledande teknikföretag som erbjuder lösningar inom kraft- och automationsteknik och har en närvaro i Thailand.
7. Scania – En tillverkare av tunga lastbilar, bussar och industri- och marinmotorer med verksamhet i Thailand.
8. Electrolux – Ett globalt vitvaruföretag som tillverkar hushållsapparater och har försäljning och service i Thailand.
9. SKF – En världsledande tillverkare av kullager och andra rullningslager med verksamhet i Thailand.
10. Atlas Copco – Ett globalt verktygs- och utrustningsföretag som har närvaro i Thailand och erbjuder luftkompressorer, industriella verktyg och utrustning.
11. Sandvik – En svensk ingenjörsgrupp som är specialiserad på verktyg och verktygssystem för gruvdrift, bygg- och anläggningssektorn och har verksamhet i Thailand.
12. SAAB – Ett svenskt försvars- och säkerhetsföretag som erbjuder lösningar inom flyg- och försvarsteknik och har en närvaro i Thailand.
13. Oriflame – Ett svenskt kosmetikaföretag som säljer skönhetsprodukter genom direktförsäljning och har försäljning i Thailand.
14. Alfa Laval – Ett globalt företag som erbjuder specialiserade produkter och lösningar inom energi, livsmedel, vatten och miljö och har en närvaro i Thailand.
15. SEB – En svensk bank som erbjuder finansiella tjänster och har en närvaro i Thailand.

Det är värt att notera att företagsnärvaron kan förändras över tid, så det kan vara bra att kontrollera den senaste informationen om dessa företag om du letar efter specifika uppgifter eller kontaktuppgifter.

Vilka Callcenter finns i Thailand?

Det finns flera callcenter i Thailand, inklusive företag som specialiserar sig på kundsupport och outsourcingtjänster. Här är några av de kända callcentren i Thailand:

1. Sutherland Thailand: Sutherland är ett globalt företag som erbjuder kundtjänst och teknisk support. De har callcenter i flera städer i Thailand, inklusive Bangkok och Chiang Mai.

2. Convergys Thailand: Convergys är en stor aktör inom callcenterbranschen och har anläggningar i Bangkok och Phuket. De erbjuder en mängd olika kundtjänsttjänster.

3. Teleperformance Thailand: Teleperformance är ett multinationellt företag som specialiserar sig på kundservice och har ett antal callcenter i Thailand, inklusive i Bangkok och Chiang Mai.

4. Sykes Thailand: Sykes är ett globalt företag som erbjuder kundtjänstlösningar och har callcenter i Bangkok och andra städer i Thailand.

5. Stream Global Services Thailand: Stream Global Services (numera känd som Conduent) erbjuder olika kundtjänsttjänster och har callcenter i Bangkok och Chiang Mai.

Observera att callcenterbranschen kan förändras över tiden, så det är alltid bäst att dubbelkolla med aktuella källor för att få den senaste informationen om callcenter i Thailand.

Jag vill börja frilans i Thailand, hur gör jag då?

Att börja frilansa i Thailand kan vara en spännande möjlighet. Här är några steg du kan ta för att komma igång:

1. Visum: Först och främst behöver du rätt visum för att kunna bo och arbeta som frilansare i Thailand. Du kan antingen ansöka om ett icke-invandringsvisum från den thailändska ambassaden eller generera ett visum vid ankomsten (Visa Exemption eller Visa on Arrival). Det är viktigt att undersöka vilket visum som är mest lämpligt för din situation och att följa de aktuella reglerna och kraven.

2. Arbetstillstånd: Om du planerar att frilansa under en längre tid kan det vara nödvändigt att ansöka om ett arbetstillstånd. Arbetstillstånd kan vara mer komplicerat att få och kräver ofta att du har ett kontrakt eller en anställningserbjudande från ett thailändskt företag. Det är rekommenderat att kontakta den thailändska arbetsförmedlingen för att få mer information och vägledning om arbetstillstånd.

3. Registrera dig som frilansare: När du har rätt visum och eventuellt arbetstillstånd kan du registrera dig som frilansare i Thailand. Du behöver identifiera vilken typ av verksamhet du kommer att bedriva och se till att följa de lokala företagsregistreringsprocesserna. Det kan vara klokt att söka hjälp från en lokal advokat eller konsult för att säkerställa att du uppfyller alla krav och följer lagstiftningen.

4. Skatteplikt: Som frilansare i Thailand är du skyldig att betala skatt på din inkomst. Se till att du förstår de lokala skattereglerna och rättigheter för frilansare. Det kan vara bra att anlita en revisor eller skattekonsult för att hjälpa dig att hantera din skattesituation och se till att du följer alla nödvändiga skyldigheter.

5. Bygg ditt nätverk: Ett framgångsrikt frilansliv handlar också om att bygga upp ett starkt nätverk. Delta i branschevenemang, anslut dig till professionella nätverk och engagera dig i den lokala frilansgemenskapen. Det kan hjälpa dig att skapa kontakter och hitta nya möjligheter.

6. Marknadsföring och kundanskaffning: Var aktiv i att marknadsföra dig själv och dina tjänster. Skapa en professionell webbplats eller portfolio, använd sociala medier och nätverk för att sprida information om dina frilanstjänster. Nätverka med potentiella kunder och använda digitala plattformar för att hitta frilansuppdrag.

Det är viktigt att komma ihåg att informationen ovan kan vara föremål för förändringar och att det är bäst att kontakta den thailändska ambassaden eller en lokal juridisk expert för att få de senaste uppdateringarna och råden för att starta din frilansverksamhet i Thailand.

Söka jobb i Thailand

Att söka jobb i Thailand kan vara en spännande och utmanande upplevelse. Här är några steg du kan följa för att komma igång:

1. Utforska arbetsmarknaden: Börja med att undersöka vilka typer av jobb som finns tillgängliga i Thailand och om det finns några specifika sektorer eller branscher där det finns efterfrågan på arbetskraft. Du kan använda olika webbplatser och jobbsökningsportaler för att få en uppfattning om vilka jobbmöjligheter som finns.

2. Sök information om visum: Innan du börjar söka jobb i Thailand måste du se till att du har rätt visum för att arbeta där. Du kan behöva ansöka om ett arbetsvisum eller ett arbets- och affärsvisum, beroende på dina omständigheter. Kontrollera de thailändska immigrationsmyndigheternas webbplats eller kontakta den thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland för att få information om de specifika visumkraven och processen.

3. Uppdatera ditt CV: Se till att uppdatera ditt CV för att inkludera relevant arbetslivserfarenhet, utbildning och kompetenser. Det kan vara till hjälp att anpassa ditt CV till den thailändska arbetsmarknaden och inkludera eventuell erfarenhet av att arbeta eller interagera med internationella team eller kunder.

4. Använd jobbsökningsportaler: Registrera dig på thailändska jobbsökningsportaler och lägg upp ditt CV. Några populära jobbsökningswebbplatser i Thailand inkluderar ThaiJobs, JobsDB Thailand och Monster Thailand. Du kan också använda internationella jobbsökningswebbplatser som LinkedIn för att hitta jobbannonser i Thailand.

5. Nätverka: Nätverkande kan vara en viktig del av att hitta jobb i Thailand. Försök att ansluta med personer som redan arbetar eller har erfarenhet av att arbeta i Thailand. Du kan delta i yrkesmässiga evenemang, seminarier eller workshops för att träffa potentiella arbetsgivare eller branschexperter. Använd även online-nätverksplattformar som LinkedIn för att bygga professionella kontakter.

6. Kontakta rekryteringsbyråer: Du kan överväga att kontakta rekryteringsbyråer som specialiserar sig på att placera utländska arbetstagare i Thailand. Dessa byråer kan hjälpa dig att matcha dina färdigheter och erfarenheter med befintliga jobböppningar i landet.

7. Förbered dig för intervjuer: Om du blir kallad till en anställningsintervju är det viktigt att du förbereder dig väl. Forska om företaget och dess verksamhet i Thailand, och var redo att diskutera dina färdigheter och erfarenheter. Du kan också förvänta dig att frågor om din motivation att arbeta i

Thailand och din anpassningsförmåga till en ny kultur kan dyka upp under intervjun.

Kom ihåg att det kan vara fördelaktigt att ha en grundläggande kunskap om det thailändska språket, särskilt om du söker jobb där kunskaper i thai efterfrågas. Lycka till med din jobbsökning i Thailand!

Söka jobb som frilansare i Thailand

Att söka jobb som frilansare i Thailand kan vara en spännande och givande möjlighet. Här är några steg att följa för att komma igång:

1. Visa och arbetsrättigheter: Innan du börjar söka jobb i Thailand, se till att du har rätt visum och uppehållstillstånd för att arbeta som frilansare. Du kan behöva ansöka om ett icke-immigrantvisum eller ett arbetsvisum, beroende på din situation. Det är viktigt att följa landets immigrationslagar och ha en klar förståelse för dina rättigheter och skyldigheter som frilansare.

2. Marknadsundersökning: Forska och undersök den lokala marknaden för att förstå efterfrågan på dina frilanstjänster. Vilka typer av uppdrag och projekt finns det tillgängliga? Vilka branscher och sektorer är populära i Thailand? Det kan vara till hjälp att nätverka med andra frilansare och yrkesverksamma inom ditt område för att få insikt och råd.

3. Bygg ditt professionella nätverk: Ett starkt professionellt nätverk är avgörande för att hitta frilansuppdrag i Thailand. Delta i branschevenemang, seminarier och workshops där du kan träffa potentiella arbetsgivare eller klienter. Använd också onlineplattformar som LinkedIn och lokala nätverk för att etablera kontakter och marknadsföra dina tjänster.

4. Skapa en imponerande portfölj: Bygg upp en portfölj som visar upp dina tidigare arbetsprov och erfarenheter. Detta kan vara en webbplats, ett digitalt portfolio eller en fysisk portfolio beroende på din bransch. Se till att inkludera relevanta projekt som visar din kompetens och expertis.

5. Använd onlineplattformar: Det finns flera onlineplattformar där frilansare kan hitta uppdrag och projekt. Populära webbplatser inkluderar Upwork, Freelancer och Fiverr. Registrera dig på dessa plattformar, skapa en attraktiv profil och ansök på lämpliga uppdrag som matchar dina färdigheter och intressen.

6. Lokala samarbetspartners och kunder: För att öka dina möjligheter kan det vara fördelaktigt att etablera samarbetspartnerskap med lokala företag eller kunder i Thailand. Detta kan hjälpa till att bygga förtroende och öppna dörrar till fler uppdrag. Nätverka och bygg relationer med lokalbefolkningen för att öka dina chanser att hitta frilansuppdrag.

7. Var medveten om skatter och juridiska förpliktelser: Som frilansare är det viktigt att vara medveten om de skattemässiga och juridiska förpliktelserna i Thailand. Ta reda på vilka skatter och avgifter du behöver betala och se till att följa alla relevanta lagar och regler.

 

Kom ihåg att dessa steg är generella riktlinjer och kan variera beroende på din specifika bransch och situation. Att vara flexibel, engagerad och aktiv i ditt jobbsökande kommer att öka dina möjligheter att hitta frilansuppdrag i Thailand. Lycka till!

Frilansa i Thailand utan eget företag

Att arbeta som frilansare i Thailand utan att ha ett eget företag kan vara möjligt, men det finns vissa saker du bör vara medveten om. Här är några saker att tänka på:

1. Arbetstillstånd: För att arbeta i Thailand behöver du normalt sett ett giltigt arbetstillstånd. Detta gäller även för frilansare. Det finns olika typer av arbetstillstånd, och du bör undersöka vilken typ som passar bäst för din situation. Att arbeta utan rätt tillstånd kan leda till böter, utvisning eller andra rättsliga konsekvenser.

2. Visum: För att bo och arbeta i Thailand behöver du också ett giltigt visum. Det finns olika typer av visum som kan vara relevanta för frilansare, till exempel arbetsvisum eller affärsvisum. Du bör kontakta den thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland för att få rätt information om visumkrav och ansökningsprocessen.

3. Skatter och juridiska krav: Som frilansare är det viktigt att du förstår skattereglerna och juridiska krav i Thailand. Du kan behöva registrera dig som egenföretagare eller som individuell näringsidkare och betala skatter på dina intäkter. Det kan vara klokt att rådgöra med en skatteexpert eller en advokat som är bekant med thailändsk lagstiftning.

4. Bankkonto: För att hantera dina intäkter och betalningar kan du behöva öppna ett bankkonto i Thailand. Var noga med att undersöka vilka dokument och krav som krävs för att öppna ett konto som utländsk medborgare.

5. Sjukförsäkring: Det är också viktigt att ha en tillräcklig sjukförsäkring när du arbetar som frilansare i Thailand. Du bör kontrollera att din försäkring täcker sjukvårdskostnader och eventuell evakuering vid behov.

Det är viktigt att notera att thailändska lagar och regler kan ändras över tid, så det är alltid bäst att kontrollera den senaste informationen genom att kontakta thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland eller genom att konsultera en professionell rådgivare med expertis på thailändsk lagstiftning.

Leva och bo i Thailand

Att leva och bo i Thailand kan vara en spännande och lockande upplevelse. Landet är känt för sina vackra stränder, rika kultur, god mat och vänliga människor. Här är några saker att tänka på om du överväger att leva och bo i Thailand:

1. Visum: För att leva i Thailand behöver du ett giltigt visum. Det finns olika typer av visum, inklusive turistvisum, arbetsvisum och pensionärsvisum. Beroende på dina avsikter och situation kan du behöva undersöka vilket visum som är lämpligt för dig.

2. Boende: Thailand erbjuder ett brett utbud av boendemöjligheter, från moderna lägenheter och villor till traditionella thailändska hus. Stora städer som Bangkok, Phuket och Chiang Mai har många alternativ att välja mellan. Det är viktigt att överväga faktorer som kostnad, plats och bekvämligheter när du letar efter boende.

3. Kostnad för liv: Kostnaden för att leva i Thailand kan vara relativt låg jämfört med många västerländska länder. Prisnivåerna varierar dock beroende på plats och livsstil. Stora städer och turistområden tenderar att vara dyrare än mindre orter. Mat och boende kan vara överkomligt, men vissa utgifter som hälsovård och internationella varor kan vara dyrare.

4. Hälsovård: Thailand har ett gott rykte för sin hälsovård och har både offentliga och privata sjukhus och kliniker. Större städer har bra medicinska faciliteter och specialister. Det är viktigt att ha en hälsoförsäkring som täcker dina behov under din vistelse i Thailand.

5. Kultur och språk: Thailand har en rik och unik kultur med en blandning av traditionella och moderna influenser. Thailändska är det officiella språket, men engelska är relativt vanligt, särskilt inom turistområden och större städer. Att lära sig några grundläggande fraser på thailändska kan vara till hjälp för att kommunicera och integrera sig i det lokala samhället.

6. Aktiviteter och fritid: Thailand erbjuder många möjligheter till rekreation och fritidsaktiviteter. Du kan njuta av vackra stränder, vattenaktiviteter, nationalparker, tempelbesök, thailändsk mat och spännande nattliv. Det finns också möjligheter till yoga, meditation och andra former av andlig utforskning.

Det är viktigt att undersöka och planera noggrant innan du tar beslutet att leva och bo i Thailand. Att förstå landets regler och kultur, samt att ha en genomtänkt budget och en plan för ditt boende och din hälsovård, kan bidra till en givande upplevelse.

Nöjen och fritid i Thailand

Thailand erbjuder en mängd olika nöjen och fritidsaktiviteter för besökare. Här är några populära aktiviteter och platser att utforska i Thailand:

1. Stränder och öar: Thailand är känt för sina vackra stränder och öar. Till exempel kan du besöka Phi Phi-öarna, Phuket, Krabi, Koh Samui, och Koh Chang. Dessa platser erbjuder möjligheter till sol och bad, vattensporter, snorkling och dykning.

2. Tempel och historiska platser: Thailand har en rik kulturell och historisk arv, och det finns många tempel och historiska platser att utforska. Wat Arun och Wat Phra Kaew i Bangkok, Wat Phra That Doi Suthep i Chiang Mai, och de antika städerna Ayutthaya och Sukhothai är några exempel.

3. Nationalparker och naturreservat: Thailand har många vackra nationalparker och naturreservat där du kan njuta av naturen och utforska vilda djur och växtliv. Khao Yai National Park, Doi Inthanon National Park, och Erawan National Park är några av de populära platserna.

4. Elefantinteraktion: Thailand är också känt för sina elefanter. Det finns etiska elefantreservat och parker där besökare kan interagera med elefanter på ett ansvarsfullt sätt, till exempel Elephant Nature Park i Chiang Mai.

5. Thailändsk mat och matlagningskurser: Njut av den läckra thailändska maten genom att prova lokala rätter på restauranger och marknader. Du kan också delta i matlagningskurser för att lära dig att laga thailändska rätter själv.

6. Spa och wellness: Thailand är känt för sina avkopplande spa- och wellnessupplevelser. Du kan njuta av traditionella thailändska massagebehandlingar, yoga- och meditationskurser eller delta i detox-program.

7. Shopping och marknader: Thailand har ett brett utbud av shoppingmöjligheter. Besök flytande marknader som Damnoen Saduak eller Chatuchak Weekend Market i Bangkok för att uppleva den livliga atmosfären och köpa traditionella varor, kläder, hantverk och souvenirer.

8. Nattliv: Städer som Bangkok, Pattaya och Phuket är kända för sitt livliga nattliv med klubbar, barer och nattmarknader. Du kan njuta av underhållningsshower, dansa på nattklubbar eller koppla av på en takbar med en fantastisk utsikt.

9. Vattensporter: Thailand erbjuder olika vattensporter, inklusive snorkling, dykning, kitesurfing, jetski och segling. Populära platser för vattensporter inkluderar Pattaya, Phuket och Koh Samui.

10. Muay Thai: Upptäck den traditionella thailändska kampsporten Muay Thai genom att titta på en match eller delta i en träningsklass på en Muay Thai-skola.

Det finns så mycket att se och göra

i Thailand beroende på dina intressen. Kom ihåg att respektera den lokala kulturen och naturen samt följa riktlinjer för hållbar turism för att bidra till bevarandet av Thailands vackra platser och kulturarv.

Billigt och dyrt i Thailand

Thailand är känt för att vara ett relativt prisvärt resmål för turister, men det finns fortfarande en variation i priser beroende på var du befinner dig och vilken typ av upplevelse du letar efter. Här är några exempel på billiga och dyra saker i Thailand:

Billigt:
1. Mat på gatustånd och lokala marknader: Thailand är känt för sin fantastiska gatumat och priserna på lokala marknader är oftast mycket överkomliga. Du kan njuta av läckra rätter som pad Thai, gröna curry och färsk frukt till låga priser.

2. Boende: Det finns många budgetalternativ för boende i Thailand, inklusive enkla guesthouses och vandrarhem som erbjuder bekväma och prisvärda rum.

3. Transport: Kollektivtrafiken som bussar och tuk-tuks är generellt sett billiga sätt att ta sig runt i städerna. Du kan också hyra en motorcykel till förmånliga priser om du är bekväm med att köra på egen hand.

Dyrt:
1. Lyxhotell och resorter: Thailand har ett brett utbud av lyxiga boendemöjligheter, särskilt på turistdestinationer som Phuket, Krabi och Koh Samui. Här kan prislappen vara betydligt högre än för budgetboende.

2. Fyrstjärniga och femstjärniga restauranger: Om du letar efter en finare matupplevelse kan priset vara betydligt högre på exklusiva restauranger och internationella matställen.

3. Dyra aktiviteter: Vissa turistaktiviteter och utflykter kan vara ganska dyra i Thailand, särskilt om de inkluderar unika upplevelser som dykning, elefantridning eller besök på privata öar.

Det är viktigt att komma ihåg att priserna kan variera beroende på säsong och plats i Thailand. Det kan också vara möjligt att förhandla om priser, särskilt på marknader och mindre etableringar.

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.