Fakturera utomlands som egenanställd
Landinformation
Thailand
Huvudstad Bangkok

CareerJET är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas.
Sök jobb med CareerJET

Sök Jobb - 7 Siter

Att hitta jobb i Thailand kan vara en utmaning, men det finns flera webbplatser som kan vara till hjälp i din sökning. Här är några av de bästa webbsidorna för att söka jobb i Thailand:

Dessa webbplatser kan vara användbara verktyg för att hitta jobb i Thailand. Kom ihåg att anpassa din sökning och göra research om arbetsgivare och deras krav innan du ansöker. Lycka till med din jobbsökning!

Den svenska ambassaden i Thailand ligger i huvudstaden Bangkok. Ambassaden är den officiella representationen av Sverige i Thailand och har som uppgift att främja och skydda svenska medborgares intressen i landet samt att främja bilaterala relationer mellan Sverige och Thailand.

Här är kontaktuppgifterna till den svenska ambassaden i Thailand:

Svenska Ambassaden i Thailand
Adress: 20th Floor, One Pacific Place, 140 Sukhumvit Road, Bangkok 10110, Thailand
Telefon: +66 (0) 2 263 7200
Fax: +66 (0) 2 263 7299
E-post: ambassaden.bangkok@gov.se
Hemsida: https://www.swedenabroad.se/sv/ambassad/thailand-bangkok/

Ambassaden kan hjälpa svenska medborgare med konsulära ärenden, som passansökningar, visum, nödsituationer och bistånd vid olyckor eller kriser. De tillhandahåller även information och rådgivning om resor, affärsmöjligheter och samarbete mellan Sverige och Thailand.

Det är alltid bra att kontakta ambassaden i förväg om du behöver deras hjälp eller har några frågor.

Här är 15 svenska företag som är verksamma i Thailand:

1. Ericsson – En av världens största telekommunikationsföretag med närvaro i Thailand.
2. Tetra Pak – En ledande leverantör av livsmedelsförpackningslösningar med en etablerad närvaro i Thailand.
3. Volvo Group – En svensk fordonskoncern som tillverkar lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner, och har en närvaro i Thailand.
4. H&M – En populär svensk klädkedja med flera butiker i Thailand.
5. IKEA – Ett globalt möbelföretag med flera varuhus i Thailand.
6. ABB – Ett ledande teknikföretag som erbjuder lösningar inom kraft- och automationsteknik och har en närvaro i Thailand.
7. Scania – En tillverkare av tunga lastbilar, bussar och industri- och marinmotorer med verksamhet i Thailand.
8. Electrolux – Ett globalt vitvaruföretag som tillverkar hushållsapparater och har försäljning och service i Thailand.
9. SKF – En världsledande tillverkare av kullager och andra rullningslager med verksamhet i Thailand.
10. Atlas Copco – Ett globalt verktygs- och utrustningsföretag som har närvaro i Thailand och erbjuder luftkompressorer, industriella verktyg och utrustning.
11. Sandvik – En svensk ingenjörsgrupp som är specialiserad på verktyg och verktygssystem för gruvdrift, bygg- och anläggningssektorn och har verksamhet i Thailand.
12. SAAB – Ett svenskt försvars- och säkerhetsföretag som erbjuder lösningar inom flyg- och försvarsteknik och har en närvaro i Thailand.
13. Oriflame – Ett svenskt kosmetikaföretag som säljer skönhetsprodukter genom direktförsäljning och har försäljning i Thailand.
14. Alfa Laval – Ett globalt företag som erbjuder specialiserade produkter och lösningar inom energi, livsmedel, vatten och miljö och har en närvaro i Thailand.
15. SEB – En svensk bank som erbjuder finansiella tjänster och har en närvaro i Thailand.

Det är värt att notera att företagsnärvaron kan förändras över tid, så det kan vara bra att kontrollera den senaste informationen om dessa företag om du letar efter specifika uppgifter eller kontaktuppgifter.

Här är några kända callcenterföretag i Thailand:

1. Aegis
2. Convergys
3. Sykes
4. Teleperformance
5. Stream Global Services
6. Teledirect
7. Telus International
8. Sutherland Global Services
9. Accenture
10. Hinduja Global Solutions

Dessa företag är kända för att erbjuda callcenter-tjänster och har ofta flera anläggningar runt om i Thailand. Vissa av dem har också kontor och callcenter över hela världen. Observera att denna information kan ha ändrats sedan min senaste uppdatering i september 2021, så det kan vara bra att dubbelkolla med aktuella källor för att få den senaste informationen om callcenterföretag i Thailand.

För att få ett jobb i Thailand som utländsk medborgare finns det några viktiga steg att följa. Här är en generell guide som kan hjälpa dig:

1. Visum: För att arbeta i Thailand behöver du först och främst ett giltigt visum. Det finns olika typer av arbetstillstånd beroende på din yrkeskategori och anställningstyp. Du kan ansöka om visum på den thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

2. Yrkeskvalifikationer: Kontrollera om din yrkeskategori kräver specifika kvalifikationer eller licenser i Thailand. Vissa yrken, som till exempel läkare, lärare eller advokater, kan ha särskilda krav som måste uppfyllas.

3. Arbetstillstånd: När du har ett giltigt visum kan du ansöka om arbetstillstånd. Din arbetsgivare i Thailand kommer att hjälpa dig med den här processen. Arbetsgivaren behöver vanligtvis bevisa att det inte finns någon thailändsk medborgare som kan utföra jobbet innan de kan anställa en utländsk arbetstagare.

4. Jobbsökande: Du kan börja söka jobb i Thailand genom olika kanaler. Det kan vara värt att kolla på internationella företag med verksamhet i Thailand, använda online-jobbportaler, nätverka med lokala kontakter och överväga att anlita en rekryteringsbyrå som fokuserar på internationella arbetssökande.

5. Språkkunskaper: Att kunna kommunicera på thailändska är en fördel, särskilt om du söker jobb utanför de större internationella företagen. Även om engelska är relativt vanligt förekommande, kan det vara till hjälp att ha grundläggande kunskaper i thailändska för att underlätta kommunikationen både på och utanför arbetsplatsen.

6. Boende och levnadskostnader: Se till att du har planerat för boende och har en uppfattning om levnadskostnaderna i de områden där du överväger att arbeta. De kan variera beroende på staden och livsstilen du väljer.

Det är också viktigt att notera att reglerna och processerna kan ändras över tid, så det är alltid bäst att kontrollera med den thailändska ambassaden eller konsulatet för att få uppdaterad information och vägledning för att få ett jobb i Thailand.

Här är 25 olika bra jobbmöjligheter i Thailand:

1. Engelsklärare: Det finns en stor efterfrågan på engelsklärare i Thailand, både inom skolväsendet och privata språkskolor.

2. Hotell- och turismnäringen: Thailand är känt för sin turism, så det finns många jobb inom hotell-, resort- och resebranschen.

3. IT och programmering: Efterfrågan på IT-experter ökar i Thailand, och det finns jobbmöjligheter inom programmering, webbutveckling och IT-support.

4. Sjuksköterska: Sjuksköterskor är alltid eftertraktade i hälso- och sjukvården, och det finns möjligheter att arbeta på sjukhus och kliniker i Thailand.

5. Marknadsföring: Flera företag i Thailand söker efter marknadsföringspersonal för att främja sina produkter och tjänster.

6. Översättare: Med en ökande internationell närvaro behövs översättare för att underlätta kommunikationen mellan olika språk.

7. Reseledare: Att arbeta som reseledare ger dig möjlighet att utforska landet och samtidigt dela med dig av din kunskap till turister.

8. Grafisk design: Det finns möjligheter inom grafisk design för att skapa marknadsföringsmaterial och visuella element.

9. Kundtjänst: Många företag behöver kundtjänstpersonal för att hantera frågor och problem från kunder.

10. Yoga- eller fitnessinstruktör: Om du har erfarenhet inom yoga eller fitness kan du hitta jobb som instruktör på olika hälsocenter och gym.

11. Restaurang- och kökspersonal: Restaurangbranschen är omfattande i Thailand, och det finns möjligheter att arbeta som kock, servitör eller barista.

12. Fastighetsmäklare: Den växande fastighetsmarknaden i Thailand skapar möjligheter för fastighetsmäklare att arbeta med försäljning och uthyrning av fastigheter.

13. Eventkoordinator: Du kan arbeta med att organisera och koordinera olika evenemang, som konferenser och festivaler.

14. Fysioterapeut: Det finns behov av fysioterapeuter inom både offentlig och privat sektor för att hjälpa patienter med rehabilitering och smärtlindring.

15. Juridik och advokatbyråer: Om du har juridisk expertis kan du söka anställning på advokatbyråer eller företag inom rättslig verksamhet.

16. Journalist: Det finns jobb inom media och journalistik, både inom tryckt media och digitala plattformar.

17. HR-specialist: Företag behöver HR-personal för att hantera rekrytering, personaladministration och personalutveckling.

18. Lärarassistent: Om du är intresserad av undervisning kan du arbeta som lärarassistent på internationella skolor eller spr

åkskolor.

19. Ekoturism: Thailand har ett rikt naturlandskap, och ekoturismbranschen växer. Du kan arbeta med att främja och utveckla hållbara resor och ekologiska projekt.

20. Fotograf: Om du har talang inom fotografi kan du arbeta som frilansfotograf eller anställd på fotografiföretag.

21. Bank- och finanssektorn: Det finns jobb inom bank- och finanssektorn, inklusive banktjänster, försäkringar och investeringar.

22. Socialt arbete: Du kan arbeta med ideella organisationer och NGO:er för att hjälpa samhällen och människor i behov.

23. Reklam och PR: Flera företag söker efter reklam- och PR-experter för att marknadsföra sina produkter och bygga upp sina varumärken.

24. E-handel och digital marknadsföring: Med den ökande e-handeln finns det möjligheter inom digital marknadsföring och e-handelsverksamhet.

25. Fitness- och hälsocoach: Om du har kunskap inom fitness, hälsa och kost kan du arbeta som personlig tränare eller hälsocoach.

Dessa är bara några exempel på jobb i Thailand. Det är viktigt att notera att arbetsmarknaden kan variera och det kan krävas specifika kvalifikationer och erfarenheter för vissa jobb.

Här är 25 olika frilansjobb som kan vara möjliga att utföra i Thailand:

1. Webbutvecklare: Skapa och underhålla webbplatser åt klienter.
2. Grafisk formgivare: Designa logotyper, marknadsföringsmaterial och annat grafiskt material.
3. Sociala medier-manager: Hantera och marknadsföra företags eller personers närvaro på sociala medieplattformar.
4. Innehållsskrivare: Skriv artiklar, blogginlägg och webbplatsinnehåll.
5. Översättare: Översätt texter från ett språk till ett annat.
6. Virtuell assistent: Hjälp till med administrativa uppgifter, schemaläggning och kundsupport.
7. Videoredigerare: Redigera och klippa videor för olika ändamål.
8. SEO-specialist: Optimera webbplatser för sökmotorer och förbättra deras synlighet online.
9. Apputvecklare: Skapa mobilappar för olika plattformar.
10. Digital marknadsförare: Utforma och genomföra digitala marknadsföringskampanjer.
11. Fotograf: Ta professionella bilder för olika ändamål, som evenemang, produkter eller porträtt.
12. E-handelskonsult: Hjälp företag att starta och hantera sina onlinebutiker.
13. Ljudtekniker: Bearbeta och mixa ljudfiler för musik eller video.
14. UX/UI-designer: Skapa användarvänliga och estetiskt tilltalande gränssnitt för digitala produkter.
15. E-boksförfattare: Skriv och publicera e-böcker på olika ämnen.
16. Marknadsundersökare: Utför forskning och analyserar marknadstrender och kundbeteenden.
17. Kundsupportspecialist: Ge support och lösa problem för kunder via e-post, chatt eller telefon.
18. Transkriptionist: Lyssna på ljudfiler och skriv av dem till text.
19. Affärsrådgivare: Ge råd och strategier till företag för att förbättra deras verksamhet.
20. Röstskådespelare: Lägg rösten till reklam, spel, animerade filmer och mer.
21. Videospelutvecklare: Skapa och programmera videospel.
22. Projektledare: Hantera och övervaka projekt från början till slut.
23. Onlinekursinstruktör: Skapa och leverera onlinekurser om ämnen du är expert på.
24. IT-konsult: Erbjud teknisk rådgivning och support till företag.
25. Översättare av turistguider: Översätt turistguider och informativa material för turistnäringen.

Dessa är bara några exempel på frilansjobb som kan utföras i Thailand. Kom ihåg att detta är en allmän lista och att det kan finnas fler specifika frilansmöjligheter baserade på din erfarenhet och färdigheter.

Att hitta jobb i Thailand kan vara en utmaning, men det finns flera webbplatser som kan vara till hjälp i din sökning. Här är några av de bästa webbsidorna för att söka jobb i Thailand:

1. JobsDB Thailand (www.jobsdb.com/th)
JobsDB är en populär webbplats för jobbsökande i hela Asien. Du kan hitta ett brett utbud av jobbannonser i Thailand, och det finns filtreringsalternativ för att anpassa din sökning efter dina behov.

2. LinkedIn (www.linkedin.com)
LinkedIn är ett professionellt nätverk som också erbjuder jobbsökningsfunktioner. Du kan hitta internationella och lokala jobbannonser för Thailand. Dessutom kan du använda plattformen för att bygga yrkesnätverk och ansluta med arbetsgivare och rekryterare.

3. ThaiJobs (www.thaijob.com)
ThaiJobs är en dedikerad jobbportal för Thailand. Webbplatsen innehåller ett brett utbud av jobbannonser inom olika branscher och kategorier. Du kan söka efter jobb baserat på plats, bransch och erfarenhetsnivå.

4. JobsBangkok.net (www.jobsbangkok.net)
JobsBangkok.net är en plats för att hitta jobb i Bangkok och andra delar av Thailand. Webbplatsen innehåller både deltids- och heltidsjobb inom olika sektorer. Du kan söka efter jobb efter kategori och skicka in ditt CV direkt via webbplatsen.

5. Jobtopgun (www.jobtopgun.com)
Jobtopgun är en populär webbplats för jobbsökande i Thailand. Här hittar du jobbannonser inom olika branscher och kan även ladda upp ditt CV för att göra det tillgängligt för arbetsgivare.

6. Monster Thailand (www.monster.co.th)
Monster är en internationell jobbportal med en dedikerad sida för Thailand. Webbplatsen innehåller jobbannonser från olika företag och branscher. Du kan skapa ett konto och ladda upp ditt CV för att söka jobb och bli hittad av rekryterare.

7. Indeed Thailand (www.indeed.co.th)
Indeed är en av de största jobbportalerna i världen och har en sida för Thailand. Du kan söka efter jobb baserat på plats, bransch och nyckelord. Webbplatsen erbjuder också möjligheter att ladda upp ditt CV och få jobbrelaterade meddelanden via e-post.

Dessa webbplatser kan vara användbara verktyg för att hitta jobb i Thailand. Kom ihåg att anpassa din sökning och göra research om arbetsgivare och deras krav innan du ansöker. Lycka till med din jobbsökning!

Att leva och bo i Thailand kan vara en spännande och lockande upplevelse. Landet är känt för sina vackra stränder, rika kultur, god mat och vänliga människor. Här är några saker att tänka på om du överväger att leva och bo i Thailand:

1. Visum: För att leva i Thailand behöver du ett giltigt visum. Det finns olika typer av visum, inklusive turistvisum, arbetsvisum och pensionärsvisum. Beroende på dina avsikter och situation kan du behöva undersöka vilket visum som är lämpligt för dig.

2. Boende: Thailand erbjuder ett brett utbud av boendemöjligheter, från moderna lägenheter och villor till traditionella thailändska hus. Stora städer som Bangkok, Phuket och Chiang Mai har många alternativ att välja mellan. Det är viktigt att överväga faktorer som kostnad, plats och bekvämligheter när du letar efter boende.

3. Kostnad för liv: Kostnaden för att leva i Thailand kan vara relativt låg jämfört med många västerländska länder. Prisnivåerna varierar dock beroende på plats och livsstil. Stora städer och turistområden tenderar att vara dyrare än mindre orter. Mat och boende kan vara överkomligt, men vissa utgifter som hälsovård och internationella varor kan vara dyrare.

4. Hälsovård: Thailand har ett gott rykte för sin hälsovård och har både offentliga och privata sjukhus och kliniker. Större städer har bra medicinska faciliteter och specialister. Det är viktigt att ha en hälsoförsäkring som täcker dina behov under din vistelse i Thailand.

5. Kultur och språk: Thailand har en rik och unik kultur med en blandning av traditionella och moderna influenser. Thailändska är det officiella språket, men engelska är relativt vanligt, särskilt inom turistområden och större städer. Att lära sig några grundläggande fraser på thailändska kan vara till hjälp för att kommunicera och integrera sig i det lokala samhället.

6. Aktiviteter och fritid: Thailand erbjuder många möjligheter till rekreation och fritidsaktiviteter. Du kan njuta av vackra stränder, vattenaktiviteter, nationalparker, tempelbesök, thailändsk mat och spännande nattliv. Det finns också möjligheter till yoga, meditation och andra former av andlig utforskning.

Det är viktigt att undersöka och planera noggrant innan du tar beslutet att leva och bo i Thailand. Att förstå landets regler och kultur, samt att ha en genomtänkt budget och en plan för ditt boende och din hälsovård, kan bidra till en givande upplevelse.

Thailand erbjuder en mängd olika nöjen och fritidsaktiviteter för besökare. Här är några populära aktiviteter och platser att utforska i Thailand:

1. Stränder och öar: Thailand är känt för sina vackra stränder och öar. Till exempel kan du besöka Phi Phi-öarna, Phuket, Krabi, Koh Samui, och Koh Chang. Dessa platser erbjuder möjligheter till sol och bad, vattensporter, snorkling och dykning.

2. Tempel och historiska platser: Thailand har en rik kulturell och historisk arv, och det finns många tempel och historiska platser att utforska. Wat Arun och Wat Phra Kaew i Bangkok, Wat Phra That Doi Suthep i Chiang Mai, och de antika städerna Ayutthaya och Sukhothai är några exempel.

3. Nationalparker och naturreservat: Thailand har många vackra nationalparker och naturreservat där du kan njuta av naturen och utforska vilda djur och växtliv. Khao Yai National Park, Doi Inthanon National Park, och Erawan National Park är några av de populära platserna.

4. Elefantinteraktion: Thailand är också känt för sina elefanter. Det finns etiska elefantreservat och parker där besökare kan interagera med elefanter på ett ansvarsfullt sätt, till exempel Elephant Nature Park i Chiang Mai.

5. Thailändsk mat och matlagningskurser: Njut av den läckra thailändska maten genom att prova lokala rätter på restauranger och marknader. Du kan också delta i matlagningskurser för att lära dig att laga thailändska rätter själv.

6. Spa och wellness: Thailand är känt för sina avkopplande spa- och wellnessupplevelser. Du kan njuta av traditionella thailändska massagebehandlingar, yoga- och meditationskurser eller delta i detox-program.

7. Shopping och marknader: Thailand har ett brett utbud av shoppingmöjligheter. Besök flytande marknader som Damnoen Saduak eller Chatuchak Weekend Market i Bangkok för att uppleva den livliga atmosfären och köpa traditionella varor, kläder, hantverk och souvenirer.

8. Nattliv: Städer som Bangkok, Pattaya och Phuket är kända för sitt livliga nattliv med klubbar, barer och nattmarknader. Du kan njuta av underhållningsshower, dansa på nattklubbar eller koppla av på en takbar med en fantastisk utsikt.

9. Vattensporter: Thailand erbjuder olika vattensporter, inklusive snorkling, dykning, kitesurfing, jetski och segling. Populära platser för vattensporter inkluderar Pattaya, Phuket och Koh Samui.

10. Muay Thai: Upptäck den traditionella thailändska kampsporten Muay Thai genom att titta på en match eller delta i en träningsklass på en Muay Thai-skola.

Det finns så mycket att se och göra

i Thailand beroende på dina intressen. Kom ihåg att respektera den lokala kulturen och naturen samt följa riktlinjer för hållbar turism för att bidra till bevarandet av Thailands vackra platser och kulturarv.

Thailand är känt för att vara ett relativt prisvärt resmål för turister, men det finns fortfarande en variation i priser beroende på var du befinner dig och vilken typ av upplevelse du letar efter. Här är några exempel på billiga och dyra saker i Thailand:

Billigt:
1. Mat på gatustånd och lokala marknader: Thailand är känt för sin fantastiska gatumat och priserna på lokala marknader är oftast mycket överkomliga. Du kan njuta av läckra rätter som pad Thai, gröna curry och färsk frukt till låga priser.

2. Boende: Det finns många budgetalternativ för boende i Thailand, inklusive enkla guesthouses och vandrarhem som erbjuder bekväma och prisvärda rum.

3. Transport: Kollektivtrafiken som bussar och tuk-tuks är generellt sett billiga sätt att ta sig runt i städerna. Du kan också hyra en motorcykel till förmånliga priser om du är bekväm med att köra på egen hand.

Dyrt:
1. Lyxhotell och resorter: Thailand har ett brett utbud av lyxiga boendemöjligheter, särskilt på turistdestinationer som Phuket, Krabi och Koh Samui. Här kan prislappen vara betydligt högre än för budgetboende.

2. Fyrstjärniga och femstjärniga restauranger: Om du letar efter en finare matupplevelse kan priset vara betydligt högre på exklusiva restauranger och internationella matställen.

3. Dyra aktiviteter: Vissa turistaktiviteter och utflykter kan vara ganska dyra i Thailand, särskilt om de inkluderar unika upplevelser som dykning, elefantridning eller besök på privata öar.

Det är viktigt att komma ihåg att priserna kan variera beroende på säsong och plats i Thailand. Det kan också vara möjligt att förhandla om priser, särskilt på marknader och mindre etableringar.

Som EU-medborgare har du rätt till visumfrihet för korta vistelser i Thailand, vilket innebär att du kan resa till Thailand som turist i upp till 30 dagar utan att behöva söka ett visum på förhand. Om du vill stanna längre än 30 dagar eller arbeta i Thailand behöver du dock söka ett lämpligt visum.

För att arbeta i Thailand som utlänning måste du ansöka om ett arbetsvisum och en arbetstillstånd. Processen kan vara något komplicerad och kräver vanligtvis att du har en anställningserbjudande från en thailändsk arbetsgivare, samt att arbetsgivaren ansöker om arbetstillstånd för dig hos myndigheterna. Det kan vara till hjälp att anlita en juridisk representant eller ett företag som specialiserar sig på att underlätta visumprocessen.

Det är viktigt att notera att thailändska myndigheter kan ha vissa begränsningar och regler för utlänningar som vill arbeta i vissa yrken eller sektorer. Det kan vara klokt att kontakta den thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland för att få exakta och uppdaterade detaljer om de krav och regler som gäller för att arbeta i Thailand som EU-medborgare.

Sammanfattningsvis kan processen att arbeta i Thailand som EU-medborgare vara utmanande och kräva tid och resurser för att hantera visum- och arbetstillståndsprocessen. Att vara väl förberedd och följa landets regler och bestämmelser är avgörande för en smidig arbetsupplevelse i Thailand.

Våra Partners

Vill du samarbeta med oss och synas med en logga och länk?

Kontakta oss via nedanstående länk till vårt formulär så berättar vi hur det går till.

Partner & Skype

Företaget / Kontakt

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.