fbpx

-Interna länkar-

Landinformation & Sök jobb

-Nordamerika-

-USA:s DELSTATER

Belgien-flagga

Belgien

Huvudstad: Bryssel
Belgien-jobb-QR-ilsket-lila-150
Skapa ett Konto

Sök Jobb i Belgien

Grundinformation om landet

Belgien är ett litet land i Västeuropa som gränsar till Frankrike, Nederländerna, Tyskland och Luxemburg.
Belgien är hem till flera av Europas mest kända festivaler, inklusive Tomorrowland musikfestival och Gentse Feesten i Gent.
Landet är känt för sin rika historia, unika kultur och fantastiska arkitektur.
Den belgiska arkitekturen är särskilt känd för sin gotiska och barocka stil, vilket återspeglas i byggnaderna runt om i landet.
Belgien är uppdelat i tre regioner: Flandern i norr, Vallonien i söder och Bryssel i mitten, som är landets huvudstad och ett av Europas politiska centrum.
Detta geografiska läge gör Belgien till en viktig transportnod mellan de olika länderna.
Belgien är en konstitutionell, parlamentarisk monarki och har tre officiella språk: franska, nederländska och tyska.
Belgien har en lång tradition av comic books och det finns flera museer dedikerade till detta ämne runt om i landet, inklusive belgiska comics centrer i Bryssel.
Landet är hem till många kända sevärdheter som Atomium i Bryssel, Stora Torg i Bryssel, Brygge och Gent.
Belgien har en av världens högsta antalet restauranger per capita och är känd för sin höga gastronomiska kvalitet.
Belgien är också känt för sin utmärkta mat och dryck, inklusive belgiska vafflor, choklad och öl.
Belgien ligger på den europeiska cykelväg, vilket gör landet till en populär destination för cykelturister från hela världen.
Trots sin lilla storlek har Belgien en rik och mångsidig kultur som lockar besökare från hela världen..
Belgien var också en av de sex grundarna av Europeiska unionen, vilket gör det till en viktig spelare i europeisk politik.

Dem 10 största städerna i landet

1. Antwerpen – 523,248 invånare
2. Gent – 261,000 invånare
3. Charleroi – 201,593 invånare
4. Liège – 195,576 invånare
5. Brüssel (huvudstad) – 179,277 invånare
6. Brugge – 117,984 invånare
7. Namur – 110,152 invånare
8. Leuven – 101,326 invånare
9. Mons – 92,455 invånare
10. Aalst – 84,428 invånare

Frilansmöjligheter

Som utländsk frilansare i Belgien har du goda möjligheter att få jobb, men det kräver viss planering. Belgien är ett mångkulturellt land som välkomnar talanger från hela världen. Genom att bygga upp ett nätverk, marknadsföra dina tjänster och vara flexibel kan du hitta intressanta uppdrag. Tänk på att förstå de lokala affärskulturen och språket. Med din kompetens och ett strategiskt tillvägagångssätt kan du lyckas som frilansare i Belgien.

Typ av jobb

Som utländsk frilansare i Belgien är de mest eftertraktade jobben ofta inom IT, marknadsföring och design. Dessa sektorer har en stor efterfrågan på kreativa och tekniskt kunniga talanger. Samtidigt är det relativt lätt att få uppdrag inom översättning, redigering och administrativt arbete, då dessa tjänster är i ständig efterfrågan. Oavsett vilket område du väljer att fokusera på, är det viktigt att bygga upp ett starkt nätverk och synliggöra din kompetens. Genom att aktivt marknadsföra dig själv och dina tjänster, ökar dina chanser att få intressanta uppdrag som frilansare i Belgien.

Vad är billigt och dyrt i landet?

Belgien är ett land med en blandning av billiga och dyra produkter och tjänster. Generellt sett är mat och dryck relativt billiga, särskilt lokala specialiteter som belgiska vafflor, choklad och öl. Boende kan dock vara dyrt, särskilt i storstäderna som Bryssel. Transporter som tåg och bussar är överkomliga, men taxi och bensin kan vara dyrare. Kläder och skor tenderar att vara i den dyrare kategorin, liksom elektronik och hemelektronik. Nöjen som museer, sevärdheter och restauranger kan variera i pris, men kan ofta vara dyra, särskilt i turisttäta områden. Sammanfattningsvis erbjuder Belgien en blandning av prisnivåer, där vissa saker är förhållandevis billiga medan andra är mer kostsamma för besökare.

Hur är det att leva och att skaffa bostad i landet?

Att leva och skaffa bostad i Belgien är en unik upplevelse. Landet erbjuder en blandning av europeisk kultur och historia, med vackra städer, god mat och ett avslappnat tempo. Bostadsmarknaden är dock utmanande, särskilt i storstäderna som Bryssel, där efterfrågan är hög och priserna kan vara höga. Att hitta en lämplig bostad kräver tålamod och noggrann research. Trots detta är Belgien ett fantastiskt land att bo i, med ett välutvecklat välfärdssystem, utmärkta transportmöjligheter och en mångkulturell miljö. Många uppskattar den balans mellan arbete och privatliv som landet erbjuder. Oavsett om du söker en lägenhet, villa eller något annat, finns det möjligheter att hitta din perfekta bostad i Belgien.

Vilka nöjen finns det i landet?

Belgien är ett land fullt av spännande nöjen och aktiviteter att utforska under din fritid. Från de historiska städerna Bryssel och Brygge med deras medeltida arkitektur och livliga torg, till de vackra naturområdena som Ardennerna och Kempen, finns det gott om möjligheter att uppleva landets rika kultur och tradition.
Prova på att smaka på de berömda belgiska ölen och chokladen, eller besök något av de många museerna och konstgallerierna. För den aktiva resenären finns det gott om möjligheter till vandring, cykling och vattensporter. Upplev också den livliga festivalkulturen, med allt från musikfestivaler till folkliga firanden. Oavsett om du söker avkoppling eller äventyr, så har Belgien något att erbjuda för alla smaker under din fritid.

Hur är matkulturen i landet?

Belgiens matkultur är en unik blandning av influenser från grannländerna. Ätandet ute är generellt sett ganska dyrt, men det finns också många prisvärda alternativ. Belgarna är kända för att äta mycket pommes frites, vafflor och choklad. Landets nationalrätt är moules-frites, en klassisk rätt med musslor och pommes frites. Belgisk mat är ofta rik och smakrik, med inslag av öl och kryddor. Oavsett om du äter ute eller hemma, så är den belgiska matkulturen en upplevelse för både gom och plånbok.

Visum & Pass

Utländska medborgare behöver vanligtvis visum för att resa till Belgien, medan EU-medborgare kan resa in och arbeta fritt. Alla måste ha giltigt pass. Vissa undantag och särskilda regler kan gälla beroende på nationalitet och syfte med resan.

Språk & Språkkunskaper

I Belgien pratar man främst franska, nederländska och tyska. För att frilansa i Belgien är det viktigt att kunna åtminstone ett av dessa språk, helst franska eller nederländska, då de är de mest använda i affärssammanhang.

Förberedelser & Vaccinationer

Som utländsk medborgare som ska frilansa i Belgien är det viktigt att du förbereder dig väl. Se till att du har de nödvändiga tillstånden och dokumenten i ordning, som arbetstillstånd och försäkringar. Kontrollera också vilka vaccinationer som rekommenderas för resor till Belgien, vanligtvis ingår sådant som hepatit A och B, difteri, stelkramp och polio. Glöm inte att ta reda på hur du får tillgång till sjukvård under din vistelse. Genom att planera i förväg kan du undvika onödiga problem och fokusera på ditt frilansuppdrag.

Därför sätter vi in nästan hela din lön på ditt konto!

Som en del av vårt engagemang för att underlätta för våra medlemmar sätter vi in nästan hela deras lön direkt på deras konto. Detta är möjligt eftersom många länder tillåter frilansare att betala in sin egen skatt. Syftet är att underlätta för frilansare från andra länder att få jobb utan att behöva öppna ett eget företag i landet där de arbetar. På så sätt kan våra medlemmar fokusera på sitt arbete och behöver inte oroa sig för administrativa detaljer. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna service och hoppas att den bidrar till en smidigare och mer effektiv arbetsprocess för alla våra medlemmar. Många länder välkomnar utländska frilansare med denna gest för att få bättre tillgänglighet över gränserna och för att effektivt få in skatt från sina gästfrilansare.

I vissa länder är det möjligt att betala mindre eller inget skatt alls, exempelvis Dubai, medan i andra länder finns det regler för hur mycket man kan tjäna innan skatt måste betalas. Om du har ett konto hos Wise så sätter vi in 94% av din lön på ditt konto. Men oavsett i vilket land du vill ha dina pengar insatta så ordnar vi det med vårt samarbete med olika banker och intuitioner runt om i världen.

Satsa på friheten att frilansa i Belgien! Få hjälp med fakturering och snabb utbetalning av din lön genom att öppna ett konto hos oss.

Bli Medlem

Vårt engelska företag – Avgift 6%
Global Freelance Workers LTD erbjuder stöd för fakturering och löneutbetalningar till alla som frilansar Utomlands, din lön blir insatt på ett Wisekonto, eller annat valfritt bankkonto.

Vårt svenska företag – Avgift 6%
Globalworker AB erbjuder stöd för fakturering och löneutbetalningar för dig som Jobbar Utomlands och är skattskyldig i Sverige, din lön blir insatt på ett svenskt bankkonto, eller annat valfritt bankkonto.

Vi betalar in din Skatt och Sociala avgifter till berörda myndigheter i Sverige.

OBS: Vi betalar ut din lön inom 24 Timmar.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner