fbpx

-Interna länkar-

Landinformation & Sök jobb

-Nordamerika-

-USA:s DELSTATER

Bosnien-och-Hercegovinas-flagga

Bosnien och Hercegovina

Huvudstad: Sarajevo
Bosnien-och-Hercegovina-jobb-QR-ilsket-lila-150
Skapa ett Konto

Sök Jobb i Bosnien och Hercegovina

1. Posao.ba

 • Posao.ba
 • En av de mest populära jobbsidorna i Bosnien och Hercegovina. Den erbjuder ett brett utbud av jobbmöjligheter inom olika branscher. Sidan har även resurser för karriärutveckling och arbetsrelaterade nyheter.

2. MojPosao.ba

 • MojPosao.ba
 • En omfattande jobbsajt som erbjuder annonser för både lokala och internationella jobb. Användare kan också hitta tips för CV-skrivning och karriärutveckling

3. BoljiPosao.com

 • BoljiPosao.com
 • En jobbsajt som riktar sig till både nyexaminerade och erfarna yrkesverksamma. Sidan innehåller också artiklar om arbetsmarknaden och karriärtips.

4. Poslovi.ba

 • Poslovi.ba
 • Erbjuder en mängd olika jobbannonser från företag i Bosnien och Hercegovina. Sidan är användarvänlig och ger möjlighet till att ladda upp CV och skapa jobbevakningar.

5. Boljiposao.com

 • Boljiposao.com
 • En jobbsida som publicerar både lokala och internationella jobbannonser. Här finns också resurser för karriärutveckling och råd för arbetssökande.

6. Agencija za rad i zapošljavanje BiH

7. Job.ba

 • Job.ba
 • En jobbsida som publicerar både lokala och internationella jobbannonser. Sidan erbjuder också karriärresurser och möjligheter att nätverka med arbetsgivare.

Grundinformation om landet

Bosnien och Hercegovina är ett land i Sydeuropa som gränsar till Kroatien, Serbien och Montenegro.
Beläget på Balkanhalvön, är Bosnien och Hercegovina känt för sin rika historia och kultur.
Landet har en rik historia och kultur, präglad av olika civilisationer som har lämnat sina spår.
Från de osmanska turkcivilisationernas inflytande på arkitekturen till påverkan från Österrike-Ungern och tiden under jugoslaviska tiden, finns en bred palett av kulturella intryck.
Bosnien och Hercegovina består av två entiteter: Federationen Bosnien och Hercegovina samt Republika Srpska.
Dessa två entiteter har självstyre inom ett federalt system som är baserat på parlamentarisk demokrati.
Huvudstaden och största staden är Sarajevo, känd för sin vackra arkitektur och livliga kulturliv.
Landets skiftande topografi har gjort det möjligt att uppleva allt från snötäckta berg till mjukt slingrande flodlandskap.
Landet har en mångfald av naturliga skönheter, från de majestätiska Dinariska alperna till de pittoreska floderna.
Kristna, muslimer och serber har levt tillsammans i århundraden och har lämnat sin prägel på kulturen i landet.
Bosnien och Hercegovina är ett land med en unik blandning av religioner och etniciteter, vilket bidrar till dess fascinerande identitet.
Efter en period av konflikt vill landet nu förena sig med resten av Europa.
Trots en turbulent historia präglas landet idag av en strävan efter stabilitet, ekonomisk utveckling och integration i Europa..
Med en ung befolkning och ett strategiskt läge är möjligheterna för en ljus framtid verkliga.

Dem 10 största städerna i landet

1. Sarajevo – huvudstaden med cirka 369 000 invånare
2. Banja Luka – cirka 199 000 invånare
3. Tuzla – cirka 120 000 invånare
4. Zenica – cirka 110 000 invånare
5. Mostar – cirka 105 000 invånare
6. Bijeljina – cirka 93 000 invånare
7. Prijedor – cirka 89 000 invånare
8. Brčko – cirka 83 000 invånare
9. Doboj – cirka 71 000 invånare
10. Cazin – cirka 66 000 invånare

Frilansmöjligheter

Som frilansare i Bosnien och Hercegovina har du goda möjligheter att få jobb, särskilt om du reser dit och söker aktivt. Landet har en växande marknad för frilansarbete, särskilt inom IT, design och marknadsföring. Att vara utländsk kan till och med vara en fördel, då du kan erbjuda unika perspektiv och kompetenser. Dock är det viktigt att du förbereder dig väl, lär dig om den lokala kulturen och bygger ett nätverk. Med rätt strategi och engagemang kan du hitta spännande uppdrag som frilansare i Bosnien och Hercegovina.

Typ av jobb

Som utländsk frilansare i Bosnien och Hercegovina är de mest eftertraktade jobben ofta inom IT, marknadsföring och översättning. Dessa sektorer har en stor efterfrågan på kvalificerad arbetskraft och erbjuder goda möjligheter för frilansare. Samtidigt är jobb inom turism, såsom guider och hotellpersonal, också relativt lättillgängliga för utländska frilansare. Generellt sett är det viktigt att ha rätt kompetens och erfarenhet för att lyckas som frilansare i Bosnien och Hercegovina, oavsett bransch. Genom att marknadsföra sina tjänster effektivt och bygga upp ett nätverk kan utländska frilansare hitta intressanta uppdrag och etablera sig på den lokala arbetsmarknaden.

Vad är billigt och dyrt i landet?

Bosnien och Hercegovina är ett land med en blandning av billiga och dyra produkter och tjänster. Generellt sett är mat och boende relativt billigt jämfört med många andra europeiska länder. Lokala livsmedel som kött, grönsaker och frukt är ofta mycket förmånliga. Även sådant som elektricitet, vatten och telefontjänster är överkomliga för de flesta. Däremot kan importerade varor som elektronik, kläder och vissa hushållsartiklar vara betydligt dyrare. Transporter, särskilt flygresor, kan också vara en stor utgiftspost för besökare. Turismrelaterade tjänster som hotell, restauranger och attraktioner tenderar att vara dyrare i populära turistområden. Sammantaget erbjuder Bosnien och Hercegovina många möjligheter till förmånliga inköp, men vissa produkter och upplevelser kan vara kostsamma för den som inte är van vid landets prisnivåer.

Hur är det att leva och att skaffa bostad i landet?

Livet i Bosnien och Hercegovina kan vara en utmaning när det gäller att skaffa bostad. Bostadsmarknaden är begränsad, särskilt i storstäderna, och priserna kan vara höga i förhållande till den genomsnittliga inkomsten. Många människor bor kvar i sina familjehem eller hyr lägenheter. Att hitta en lägenhet som passar ens behov och budget kan kräva tålamod och uthållighet. Trots dessa utmaningar är Bosnien och Hercegovina ett vackert land med rik kultur och historia. Många uppskattar den vänliga befolkningen och den lugna livsstilen utanför storstäderna. Med rätt inställning och planering kan man finna ett hem som passar ens behov och budget.

Vilka nöjen finns det i landet?

Bosnien och Hercegovina erbjuder ett brett utbud av spännande fritidsaktiviteter och nöjen. Naturen är en av de största dragplåstren, med vackra berglandskap, kristallklara sjöar och forsar som lockar till sig äventyrssugna besökare. Vandring, klättring och rafting är populära aktiviteter. Historiska städer som Sarajevo och Mostar bjuder på fascinerande arkitektur, levande marknader och ett rikt kulturliv med musik, dans och gastronomi. Besök även de medeltida fästningarna och klostren för en inblick i landets rika historia. För den som föredrar ett lugnare tempo finns det gott om möjligheter att koppla av på caféer och restauranger, eller varför inte prova de lokala specialiteterna som ćevapi och burek? Oavsett om du söker spänning, kultur eller avkoppling, så har Bosnien och Hercegovina mycket att erbjuda för din fritid.

Hur är matkulturen i landet?

Bosnien och Hercegovina har en rik och mångsidig matkultur. Ute på restauranger är det relativt billigt att äta, med ett brett utbud av traditionella rätter. Vanliga maträtter inkluderar ćevapi (grillad köttfärskorv), burek (fylld pajdeg) och dolma (fyllda grönsaker). Landets nationalrätt är dock peka (en kryddig köttgryta). Maten är ofta baserad på lokala råvaror och influerad av både österrikisk, turkisk och medelhavskök. Sammantaget erbjuder Bosnien och Hercegovina en unik och smakrik kulinarisk upplevelse.

Visum & Pass

Utländska medborgare behöver vanligtvis visum för att resa in i Bosnien och Hercegovina. EU-medborgare kan dock resa in och arbeta i landet utan visum. Reglerna för pass och visum kan variera, så det är viktigt att kontrollera aktuell information innan resan.

Språk & Språkkunskaper

I Bosnien och Hercegovina pratar man främst bosniska, kroatiska och serbiska. För att frilansa i landet är det viktigt att kunna åtminstone ett av dessa språk.

Förberedelser & Vaccinationer

Innan du åker till Bosnien och Hercegovina som frilansande utländsk medborgare är det viktigt att se över några saker. Kontrollera att du har giltigt pass och eventuellt visum. Undersök också vilka vaccinationer som rekommenderas, vanligtvis behövs skydd mot hepatit A och B, tyfoidfeber och rabies. Tänk även på att ta med dig nödvändiga mediciner och försäkringar. Informera dig om lokala lagar och regler för frilansarbete. Att planera i förväg kan göra din vistelse smidigare och tryggare.

Därför sätter vi in nästan hela din lön på ditt konto!

Som en del av vårt engagemang för att underlätta för våra medlemmar sätter vi in nästan hela deras lön direkt på deras konto. Detta är möjligt eftersom många länder tillåter frilansare att betala in sin egen skatt. Syftet är att underlätta för frilansare från andra länder att få jobb utan att behöva öppna ett eget företag i landet där de arbetar. På så sätt kan våra medlemmar fokusera på sitt arbete och behöver inte oroa sig för administrativa detaljer. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna service och hoppas att den bidrar till en smidigare och mer effektiv arbetsprocess för alla våra medlemmar. Många länder välkomnar utländska frilansare med denna gest för att få bättre tillgänglighet över gränserna och för att effektivt få in skatt från sina gästfrilansare.

I vissa länder är det möjligt att betala mindre eller inget skatt alls, exempelvis Dubai, medan i andra länder finns det regler för hur mycket man kan tjäna innan skatt måste betalas. Om du har ett konto hos Wise så sätter vi in 94% av din lön på ditt konto. Men oavsett i vilket land du vill ha dina pengar insatta så ordnar vi det med vårt samarbete med olika banker och intuitioner runt om i världen.

Satsa på friheten att frilansa i Bosnien och Hercegovina! Få hjälp med fakturering och snabb utbetalning av din lön genom att öppna ett konto hos oss.

Bli Medlem

Vårt engelska företag – Avgift 6%
Global Freelance Workers LTD erbjuder stöd för fakturering och löneutbetalningar till alla som frilansar Utomlands, din lön blir insatt på ett Wisekonto, eller annat valfritt bankkonto.

Vårt svenska företag – Avgift 6%
Globalworker AB erbjuder stöd för fakturering och löneutbetalningar för dig som Jobbar Utomlands och är skattskyldig i Sverige, din lön blir insatt på ett svenskt bankkonto, eller annat valfritt bankkonto.

Vi betalar in din Skatt och Sociala avgifter till berörda myndigheter i Sverige.

OBS: Vi betalar ut din lön inom 24 Timmar.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner