fbpx

-Interna länkar-

Landinformation & Sök jobb

-Nordamerika-

-USA:s DELSTATER

filippinernas-flagga

Filippinerna

Huvudstad: Manila
Filippinerna-jobb-QR-ilsket-lila-150
Skapa ett Konto

Sök Jobb på Filippinerna

Grundinformation om landet

Filippinerna är en ögrupp i Sydostasien som består av över 7 000 öar.
Filippinerna är också känt för sina fantastiska dykmöjligheter och berömda korallrev, som lockar dykare från hela världen.
Landet är känt för sin vackra natur, rika kultur och vänliga befolkning.
Maten på Filippinerna är färgstark och varierad, med influenser från kinesisk, malaysisk och spansk matlagning.
Huvudstaden Manila är en livlig och kosmopolitisk stad, medan andra delar av landet erbjuder lugna stränder, regnskog och vulkaniska landskap.
Filippinerna är hem för många unika arter av växter och djur, inklusive den hotade tarsier-apan och den imponerande Filippinsk örn.
Filippinerna har en mångfacetterad historia, med influenser från Spanien, USA och Asien.
En av de mest kända kulturella händelserna på Filippinerna är Sinulog-festivalen, som hålls varje år till ära för den katolska skyddshelgonet Santo Niño.
Landets mångfald återspeglas i dess språk, religion och matkultur.
Filippinernas ekonomi är starkt beroende av utlandsarbetare, med miljontals filippinska arbetstagare som jobbar utomlands.
Trots vissa utmaningar som fattigdom och naturkatastrofer, är Filippinerna ett populärt resmål för turister som vill uppleva den unika kombinationen av tropisk skönhet och vänligt bemötande..
Sammanfattningsvis är Filippinerna en fascinerande destination som har något att erbjuda för alla typer av resenärer.

Dem 10 största städerna i landet

1. Manila – 1 780 000 invånare (huvudstad)
2. Quezon City – 2 936 116 invånare
3. Caloocan – 1 489 040 invånare
4. Davao City – 1 632 991 invånare
5. Cebu City – 951 573 invånare
6. Zamboanga City – 861 799 invånare
7. Taguig – 804 915 invånare
8. Antipolo – 776 386 invånare
9. Pasig – 755 300 invånare
10. Makati – 669 764 invånare

Frilansmöjligheter

Som frilansare i Filippinerna har du goda möjligheter att få jobb, särskilt om du reser dit och söker aktivt. Filippinerna är ett land med en växande ekonomi och en stor efterfrågan på kreativa tjänster. Som utländsk frilansare kan du dra nytta av dina unika erfarenheter och kompetenser. Dock är det viktigt att du förbereder dig väl, lär dig om den lokala marknaden och bygger ett nätverk. Att vara flexibel, anpassningsbar och beredd att ta dig an olika typer av uppdrag kan också öka dina chanser. Med rätt strategi och engagemang kan du hitta spännande möjligheter att arbeta som frilansare i Filippinerna.

Typ av jobb

Som en utländsk frilansare i Filippinerna finns det flera jobb som kan vara lättare att få. Många efterfrågar engelsktalande experter inom IT, marknadsföring och kundtjänst. Dessa sektorer har ofta behov av utländsk kompetens. Andra populära alternativ är översättning, redigering och skrivuppdrag. Många företag söker efter personer som kan producera innehåll på engelska.
Dessutom finns det möjligheter inom turism och hospitality, där språkkunskaper och kulturell förståelse är värdefulla. Oavsett vilket område du är intresserad av, är det viktigt att marknadsföra dina unika färdigheter och erfarenheter. Med rätt strategi och nätverk kan du hitta spännande frilansuppdrag i Filippinerna.

Vad är billigt och dyrt i landet?

Filippinerna är ett land med en blandning av billiga och dyra produkter och tjänster. Lokala livsmedel som ris, frukt och grönsaker är ofta mycket förmånliga, särskilt om du handlar på lokala marknader. Däremot kan importerade varor som elektronik och vissa lyxprodukter vara betydligt dyrare än i många andra länder. 

Boendekostnader varierar stort beroende på område och standard, men generellt sett är det billigare att bo utanför storstäderna. Transporter som lokala bussar och jeepneys är mycket billiga, medan taxi och Uber-tjänster kan vara dyrare. Medicinska kostnader och sjukvård är överkomliga, men kvaliteten kan variera. Sammantaget erbjuder Filippinerna många möjligheter att leva billigt, men vissa produkter och tjänster kan vara förhållandevis dyra för utländska besökare.

Hur är det att leva och att skaffa bostad i landet?

Att leva och skaffa bostad i Filippinerna kan vara en spännande och utmanande upplevelse. Landet erbjuder en unik kultur, vackra landskap och en avslappnad livsstil. Bostadsmarknaden är dock ofta komplex, med stora skillnader mellan olika regioner och socioekonomiska grupper. 

Många utlänningar attraheras av de relativt låga boendekostnaderna, men det kan vara svårt att hitta en permanent bostad som motsvarar ens behov och förväntningar. Att navigera genom byråkratin och hitta en pålitlig fastighetsförmedlare är nyckeln till en smidig bostadsprocess. Trots utmaningarna kan Filippinerna erbjuda en fantastisk livskvalitet för de som är beredda att anpassa sig till den lokala kulturen och livsstilen.

Vilka nöjen finns det i landet?

Filippinerna är ett paradis för den som söker spännande upplevelser och avkopplande fritidsaktiviteter. Landet erbjuder ett rikt utbud av nöjen, från vackra stränder och kristallklara vatten till livliga marknader och kulturella evenemang. På din fritid kan du utforska de fantastiska snorklingsmöjligheterna och upptäcka den unika marina livet. 

Vandring i de gröna bergen och besök på vulkaner ger dig möjlighet att njuta av den vackra naturen. Inte att förglömma de livliga städerna med sina pulserade nattliv, shopping och lokala matupplevelser. Oavsett om du söker avkoppling eller äventyr, finns det gott om möjligheter att fylla din tid i Filippinerna.

Hur är matkulturen i landet?

Matkulturen i Filippinerna är en vibrerande blandning av asiatiska och spanska influenser. Ute på restauranger är det relativt billigt att äta, med ett genomsnittligt pris på 50-100 kronor per måltid. Den vanligaste maten är ris, som serveras till nästan varje måltid, ofta tillsammans med grillad eller stekt fisk, kyckling eller gris. 

Landets nationalrätt är adobo, som består av kött eller fågel som tillagats i en sås av soja, vitlök, lök och ättika. Filippinsk mat är känd för sina starka smaker och användningen av färska, lokala råvaror. Sammantaget erbjuder Filippinernas matkulturella landskap en spännande kulinarisk upplevelse för besökare.

Visum & Pass

För utländska medborgare, inklusive EU-medborgare, som vill resa till Filippinerna krävs vanligtvis ett giltigt pass och ett visum. Beroende på syftet med resan kan olika typer av visum krävas, såsom turistvisum, affärsvisum eller arbetvisum. Turistvisum kan ofta erhållas vid ankomst till Filippinerna, medan andra typer av visum måste ansökas om i förväg. 

För att arbeta i Filippinerna krävs ett arbetvisum, vilket måste ordnas i samarbete med en arbetsgivare i landet. Reglerna kan variera och det är viktigt att kontrollera de senaste kraven hos filippinska myndigheter eller hos det filippinska konsulatet i respektive hemland innan resan.

Språk & Språkkunskaper

I Filippinerna talas det flera olika språk, men de två officiella språken är filippinska (tagalog) och engelska. Tagalog är det mest talade språket i landet och används i de flesta formella sammanhang. Engelska är också mycket vanligt, särskilt i affärsvärlden och bland utbildade människor. 

För att frilansa i Filippinerna är det en fördel att kunna engelska, eftersom det är det språk som används mest i den internationella affärsvärlden. Många filippinier, särskilt i storstäderna, talar också engelska på en hög nivå. Att kunna tagalog eller något av de andra lokala språken kan också vara användbart, men engelska är det språk som du främst bör fokusera på att behärska för att lyckas som frilansare i Filippinerna.

Förberedelser & Vaccinationer

Innan du åker till Filippinerna som frilansande utländsk medborgare är det viktigt att du förbereder dig väl. Se till att du har de nödvändiga vaccinationerna, som till exempel vaccin mot hepatit A och B, tyfus, rabies och malaria. Informera dig också om de lokala lagar och regler som gäller för utländska medborgare som arbetar där. 

Kontrollera att du har rätt visum och tillstånd för att kunna arbeta. Var också medveten om de kulturella skillnaderna och respektera de lokala sedvänjorna. Att planera i förväg och vara väl förberedd kan göra din vistelse i Filippinerna både säkrare och mer givande.

Därför sätter vi in nästan hela din lön på ditt konto!

Som en del av vårt engagemang för att underlätta för våra medlemmar sätter vi in nästan hela deras lön direkt på deras konto. Detta är möjligt eftersom många länder tillåter frilansare att betala in sin egen skatt. Syftet är att underlätta för frilansare från andra länder att få jobb utan att behöva öppna ett eget företag i landet där de arbetar. På så sätt kan våra medlemmar fokusera på sitt arbete och behöver inte oroa sig för administrativa detaljer. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna service och hoppas att den bidrar till en smidigare och mer effektiv arbetsprocess för alla våra medlemmar. Många länder välkomnar utländska frilansare med denna gest för att få bättre tillgänglighet över gränserna och för att effektivt få in skatt från sina gästfrilansare.

I vissa länder är det möjligt att betala mindre eller inget skatt alls, exempelvis Dubai, medan i andra länder finns det regler för hur mycket man kan tjäna innan skatt måste betalas. Om du har ett konto hos Wise så sätter vi in 94% av din lön på ditt konto. Men oavsett i vilket land du vill ha dina pengar insatta så ordnar vi det med vårt samarbete med olika banker och intuitioner runt om i världen.

Satsa på friheten att frilansa i Filippinerna! Få hjälp med fakturering och snabb utbetalning av din lön genom att öppna ett konto hos oss.

Bli Medlem

Vårt engelska företag – Avgift 6%
Global Freelance Workers LTD erbjuder stöd för fakturering och löneutbetalningar till alla som frilansar Utomlands, din lön blir insatt på ett Wisekonto, eller annat valfritt bankkonto.

Vårt svenska företag – Avgift 6%
Globalworker AB erbjuder stöd för fakturering och löneutbetalningar för dig som Jobbar Utomlands och är skattskyldig i Sverige, din lön blir insatt på ett svenskt bankkonto, eller annat valfritt bankkonto.

Vi betalar in din Skatt och Sociala avgifter till berörda myndigheter i Sverige.

OBS: Vi betalar ut din lön inom 24 Timmar.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner