fbpx

-Interna länkar-

Landinformation & Sök jobb

-Nordamerika-

-USA:s DELSTATER

forenade-arabemiratens-flagga

Förenade Arabemiraten

Huvudstad: Abu Dhabi
Förenade-Arabemiraten-jobb-QR-ilsket-lila-150
Skapa ett Konto

Sök Jobb i Förenade Arabemiraten

Grundinformation om landet

Förenade Arabemiraten är en federation av sju emirat som ligger i Mellanöstern, vid Persiska viken.
Förenade Arabemiraten grundades 1971 efter att tidigare ha varit brittiskt protektorat.
Landet är känt för sin snabba ekonomiska utveckling, moderna arkitektur och lyxiga livsstil.
Emiraten har lockat till sig investeringar från hela världen och blivit ett centrum för handel och affärer.
Huvudstaden Abu Dhabi och Dubai är de mest kända emiraten, med imponerande skyskrapor, exklusiva shoppingcenter och fantastiska stränder.
Andra emirat som ingår i federationen är Sharjah, Ajman, Umm Al-Quwain, Ras Al-Khaimah och Fujairah.
Förenade Arabemiraten är ett av de rikaste länderna i världen, tack vare sina stora olje- och gasreserver.
Trots sina stora rikedomar har landet vidtagit åtgärder för att minska beroendet av olja och satsar istället på turism, handel och teknologi.
Landet har en mångkulturell befolkning med invånare från hela världen.
Arabiska är officiellt språk i Förenade Arabemiraten men engelska används allmänt som affärsspråk och turister kan enkelt kommunicera på engelska.
Förutom den blomstrande ekonomin, är Förenade Arabemiraten också kända för sin konservativa kultur och traditionella arkitektur.
Besökare kan uppleva allt från tefika hos beduinstammar till höghastighetsskidåkning inomhus.
Landet är en populär turistdestination som erbjuder en unik blandning av modern lyx och arabisk tradition..
Oavsett om man söker efter spänning eller avkoppling, så har Förenade Arabemiraten något för alla.

Dem 10 största städerna i landet

De 10 största städerna i Förenade Arabemiraten är:

1. Dubai (3,3 miljoner invånare)
2. Abu Dhabi (1,5 miljoner invånare)
3. Sharjah (1,4 miljoner invånare)
4. Ajman (500 000 invånare)
5. Umm Al Quwain (80 000 invånare)
6. Ras Al Khaimah (400 000 invånare)
7. Fujairah (250 000 invånare)
8. Al Ain (800 000 invånare)
9. Khalifa City (150 000 invånare)
10. Dubai Marina (100 000 invånare)
Huvudstaden är Abu Dhabi.

Frilansmöjligheter

Som frilansare i Förenade Arabemiraten har du goda möjligheter att få jobb, men det kräver viss planering. Landet är känt för sina många möjligheter för utländska experter och entreprenörer. Genom att skapa ett starkt nätverk, marknadsföra dina tjänster och vara flexibel kan du hitta intressanta uppdrag. Tänk på att förstå de lokala affärskulturen och kraven på arbetstillstånd. Med rätt strategi och engagemang kan du lyckas som frilansare i Förenade Arabemiraten.

Typ av jobb

Som utländsk frilansare i Förenade Arabemiraten är de mest eftertraktade jobben ofta inom områden som IT, marknadsföring, design och konsultverksamhet. Dessa sektorer är populära på grund av den stora efterfrågan och de höga lönerna. Samtidigt är det relativt lätt att få jobb inom service, turism och hospitality, då det finns ett stort behov av utländsk arbetskraft i dessa branscher. Oavsett vilket yrke du söker, är det viktigt att ha rätt kompetens, erfarenhet och kontakter för att lyckas som frilansare i Förenade Arabemiraten.

Vad är billigt och dyrt i landet?

Förenade Arabemiraten är ett land känt för sin lyx och höga levnadsstandard. Vissa saker är dock överraskande billiga, medan andra är mycket dyra. Livsmedel som frukt, grönsaker och lokala rätter är relativt billiga, särskilt om man handlar på lokala marknader. Däremot är importerade varor som ost, kött och alkohol mycket dyrare. Boende är också en stor utgiftspost, särskilt i storstäderna som Dubai och Abu Dhabi. Hyror för lägenheter och villor kan vara mycket höga. Å andra sidan är bensin och andra bränslen väldigt billiga, vilket gör det förmånligt att äga och köra bil. Generellt sett är Förenade Arabemiraten ett dyrt land att leva i, men med rätt strategi kan man hitta många förmånliga alternativ.

Hur är det att leva och att skaffa bostad i landet?

Att leva och skaffa bostad i Förenade Arabemiraten är en unik och spännande upplevelse. Landet erbjuder en mångfald av möjligheter, från lyxiga lägenheter i skyskrapor till bekväma villor i lugna områden. Bostadsmarknaden är dynamisk och det finns gott om alternativ för både kortsiktiga och långsiktiga behov. Dock kan processen att hitta och hyra en bostad vara utmanande på grund av kulturella skillnader och byråkratiska processer. Det är viktigt att vara väl förberedd och ha tålamod. Trots dessa utmaningar är Förenade Arabemiraten ett fantastiskt land att bo i, med sin imponerande arkitektur, moderna infrastruktur och livliga livsstil. Möjligheterna att uppleva en unik och berikande tillvaro är många för den som är öppen för nya erfarenheter.

Vilka nöjen finns det i landet?

De Förenade Arabemiraten erbjuder ett brett utbud av spännande nöjen och aktiviteter för din fritid. Från imponerande arkitektur och storslagna shoppingmöjligheter till äventyrliga upplevelser som dykningar, safaris och vattensporter, finns det något för alla smaker. Besök de fantastiska skidbackarna i Dubais inomhusanläggningar, utforska de historiska kulturella platserna eller njut av den vackra naturen i öknen. Emiraternas livliga nattliv med exklusiva klubbar och restauranger ger också möjlighet till underhållning och avkoppling. Oavsett om du söker spänning, avkoppling eller kulturella upplevelser, så kommer du att hitta det du letar efter i Förenade Arabemiraten.

Hur är matkulturen i landet?

Matkulturen i Förenade Arabemiraten är en unik blandning av arabiska traditioner och internationella influenser. Att äta ute kan vara både billigt och dyrt, beroende på var man väljer att gå. Vanligtvis äter man mycket ris, kött, fisk och grönsaker, ofta kryddade med aromatiska kryddor som saffran, kardemumma och kanel. Landets nationalrätt är den klassiska arabiska maträtten machboos, som består av ris, kött och kryddor. Machboos är en viktig del av den emiratiska kulturen och serveras ofta vid högtider och festliga tillfällen.

Visum & Pass

Utländska medborgare, inklusive EU-medborgare, behöver vanligtvis ett visum för att resa in i och arbeta i Förenade Arabemiraten. Beroende på nationalitet och syfte med resan kan olika typer av visum krävas, såsom turistvisum, affärsvisum eller arbetstillstånd. Processen för att ansöka om och erhålla ett visum kan variera, men i allmänhet krävs det att sökanden har ett giltigt pass, kan visa upp nödvändiga dokument och betalar relevanta avgifter. Vissa medborgare kan också omfattas av visumfritagande avtal. Det är viktigt att kontrollera de aktuella reglerna och kraven innan man planerar en resa till Förenade Arabemiraten.

Språk & Språkkunskaper

I Förenade Arabemiraten är arabiska det officiella språket och det som talas av majoriteten av befolkningen. Engelska är dock också mycket vanligt, särskilt i affärssammanhang och bland den internationella befolkningen. För att frilansa i Förenade Arabemiraten är det därför viktigt att kunna engelska, då det är det språk som används mest i den professionella miljön. Att även lära sig grundläggande arabiska kan dock vara en fördel, då det visar respekt för landets kultur och underlättar kommunikationen med lokalbefolkningen. Oavsett vilket, är goda språkkunskaper en nyckel till framgång för den som vill frilansa i Förenade Arabemiraten.

Förberedelser & Vaccinationer

Innan du åker till Förenade Arabemiraten som frilansande utländsk medborgare är det viktigt att du förbereder dig noggrant. Se till att du har de nödvändiga dokumenten och tillstånd som krävs för att arbeta där. Vaccinera dig mot sjukdomar som hepatit A och B, difteri, stelkramp, polio och influensa för att skydda din hälsa. Informera dig också om lokala lagar och sedvänjor för att undvika missförstånd. Tänk på att anpassa din klädsel och uppförande efter landets kultur. Planera även för boende, transport och försäkringar. Med rätt förberedelser kan du få en givande och säker vistelse som frilansare i Förenade Arabemiraten.

Därför sätter vi in nästan hela din lön på ditt konto!

Som en del av vårt engagemang för att underlätta för våra medlemmar sätter vi in nästan hela deras lön direkt på deras konto. Detta är möjligt eftersom många länder tillåter frilansare att betala in sin egen skatt. Syftet är att underlätta för frilansare från andra länder att få jobb utan att behöva öppna ett eget företag i landet där de arbetar. På så sätt kan våra medlemmar fokusera på sitt arbete och behöver inte oroa sig för administrativa detaljer. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna service och hoppas att den bidrar till en smidigare och mer effektiv arbetsprocess för alla våra medlemmar. Många länder välkomnar utländska frilansare med denna gest för att få bättre tillgänglighet över gränserna och för att effektivt få in skatt från sina gästfrilansare.

I vissa länder är det möjligt att betala mindre eller inget skatt alls, exempelvis Dubai, medan i andra länder finns det regler för hur mycket man kan tjäna innan skatt måste betalas. Om du har ett konto hos Wise så sätter vi in 94% av din lön på ditt konto. Men oavsett i vilket land du vill ha dina pengar insatta så ordnar vi det med vårt samarbete med olika banker och intuitioner runt om i världen.

Satsa på friheten att frilansa i Förenade Arabemiraten! Få hjälp med fakturering och snabb utbetalning av din lön genom att öppna ett konto hos oss.

Bli Medlem

Vårt engelska företag – Avgift 6%
Global Freelance Workers LTD erbjuder stöd för fakturering och löneutbetalningar till alla som frilansar Utomlands, din lön blir insatt på ett Wisekonto, eller annat valfritt bankkonto.

Vårt svenska företag – Avgift 6%
Globalworker AB erbjuder stöd för fakturering och löneutbetalningar för dig som Jobbar Utomlands och är skattskyldig i Sverige, din lön blir insatt på ett svenskt bankkonto, eller annat valfritt bankkonto.

Vi betalar in din Skatt och Sociala avgifter till berörda myndigheter i Sverige.

OBS: Vi betalar ut din lön inom 24 Timmar.

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner