Fakturera utomlands som egenanställd
Landinformation
Jersey
Huvudstad Saint Helier

CareerJET är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas.
Sök jobb med CareerJET

Sök Jobb - 5 Siter

Här är en lista över 5 av de bästa webbplatserna för att söka jobb i Jersey, tillsammans med länkar till varje site och en kort beskrivning av varje plattform:

Dessa webbplatser bör ge dig en bra utgångspunkt för att söka efter jobb i Jersey. Kom ihåg att anpassa din ansökan och ditt CV för att passa specifika jobbannonser och följ instruktionerna för att skicka in din ansökan på varje webbplats

Tyvärr finns det ingen svensk ambassad i Jersey. Som en del av Storbritannien är Jersey inte en självständig stat och därför har inte Sverige en ambassad där.

I allmänhet brukar Sverige etablera ambassader i suveräna stater runt om i världen. För att få konsulär hjälp eller konsulära tjänster i Jersey kan svenska medborgare kontakta den svenska ambassaden i London, Storbritannien, som ansvarar för att bistå svenskar som befinner sig i Storbritannien och de brittiska utomeuropeiska territorierna, inklusive Jersey.

Här är kontaktinformationen till den svenska ambassaden i London:

Sveriges ambassad i London
Adress: 11 Montagu Place, London W1H 2AL, Storbritannien
Telefon: +44 (0) 20 7917 6400
E-post: ambassaden.london@gov.se

Här är 15 svenska företag som finns i Jersey:

1. IKEA
2. H&M
3. Ericsson
4. Spotify
5. Skanska
6. Electrolux
7. Volvo Cars
8. AstraZeneca
9. Tetra Pak
10. Atlas Copco
11. Sandvik
12. Svenska Handelsbanken
13. Securitas
14. Assa Abloy
15. Husqvarna

Observera att det kan finnas fler svenska företag i Jersey än de som nämns här, och det kan också finnas mindre kända företag eller dotterbolag som inte är lika välkända internationellt.

Här är några kända callcenterföretag som är baserade i Jersey:

1. HSBC Call Center Jersey: HSBC är en global bank som har ett callcenter i Jersey för att betjäna sina kunder över telefon. De erbjuder en rad finansiella tjänster och support.

2. JT Global Call Center: JT Global är en telekommunikationsoperatör med sitt huvudkontor i Jersey. De har ett callcenter som hanterar support- och kundtjänstfrågor relaterade till deras telekomtjänster.

3. Sure International Call Center: Sure International är en annan telekommunikationsoperatör med en närvaro på Jersey. De har ett callcenter som ger support och kundservice till sina kunder.

4. Specsavers Call Center: Specsavers är ett stort optikerföretag som har ett callcenter på Jersey för att hantera bokningar, frågor och support från sina kunder.

Dessa är några av de kända callcenterföretagen i Jersey, men det finns möjlighet att det finns fler mindre kända företag eller mindre callcenter som också verkar på ön.

För att få ett jobb i Jersey, en av de Kanalöarna, följer du vanligtvis liknande steg som för att få ett jobb i de flesta andra platser. Här är några steg som kan hjälpa dig att komma igång:

1. Forskning: Lär dig om arbetsmarknaden i Jersey. Ta reda på vilka branscher och företag som finns där, vilka typer av jobb som är tillgängliga och vilka kvalifikationer och erfarenheter som efterfrågas.

2. CV och personligt brev: Uppdatera ditt CV och skriv ett personligt brev som tydligt framhäver dina färdigheter, erfarenheter och motivation för att arbeta i Jersey. Anpassa ditt CV och brev till varje specifik tjänst du ansöker om.

3. Nätverk: Använd ditt professionella nätverk för att utforska möjligheter i Jersey. Kontakta personer som arbetar eller har erfarenhet från ön och be om råd eller eventuella tips på lediga jobb. LinkedIn och andra professionella nätverksplattformar kan vara användbara för att hitta kontakter i Jersey.

4. Jobbsökning: Använd online-jobbportaler, rekryteringswebbplatser och annonser för att hitta lediga jobb i Jersey. Kontrollera även webbplatserna för specifika företag eller organisationer som du är intresserad av att arbeta för.

5. Ansökan: Skicka in din ansökan enligt instruktionerna som anges i jobbannonsen. Var noga med att lägga till de dokument som begärs, till exempel CV, personligt brev och referenser.

6. Intervju: Om du blir kallad till en intervju, förbered dig genom att forska om företaget och branschen, och tänk på exempel på situationer där du har visat relevanta färdigheter och kompetenser. Var redo att svara på frågor om din motivation, erfarenhet och hur du kan bidra till företaget.

7. Arbetsvisum: Om du inte är en brittisk medborgare eller har rätt att arbeta i Jersey, måste du se till att du uppfyller kraven för arbetsvisum innan du söker jobb där. Kontrollera de aktuella reglerna och kraven för att arbeta i Jersey som en utländsk arbetstagare.

8. Följ upp: Efter intervjun är det viktigt att följa upp med en tacknotering till de personer du interagerade med under processen. Det visar din uppskattning och fortsatt intresse för jobbet.

Kom ihåg att det kan vara en konkurrensutsatt arbetsmarknad, så var beredd på att det kan ta tid och ansträngning att säkra ett jobb i Jersey. Lycka till med din jobbsökning!

Här är 25 bra jobbmöjligheter i Jersey, baserat på allmän kunskap fram till september 2021. Observera att det kan ha skett förändringar eller tillkommit nya möjligheter sedan dess:

1. Finansiell rådgivare
2. Ekonomiansvarig
3. Advokat
4. Sjuksköterska
5. Marknadsföringschef
6. Fastighetsmäklare
7. Revisor
8. IT-konsult
9. Hotellchef
10. Försäljningschef
11. Jurist
12. Banktjänsteman
13. HR-chef
14. Projektledare
15. Redovisningschef
16. Skattespecialist
17. Reklamchef
18. Grafisk designer
19. Dataanalytiker
20. Restaurangchef
21. PR-konsult
22. Forskningsassistent
23. Rekryterare
24. Webbutvecklare
25. Socialarbetare

Dessa är bara några exempel på olika yrken och karriärmöjligheter som kan vara tillgängliga i Jersey. Det finns självklart många fler möjligheter beroende på individuella intressen och färdigheter. För att hitta specifika jobb inom ett visst område rekommenderar jag att du besöker jobbwebbplatser, konsulterar lokala rekryteringsbyråer eller utforskar relevanta branschorganisationer i Jersey.

Här är 25 olika frilansjobb som kan vara tillgängliga i Jersey:

1. Webbdesigner: Skapa och utforma webbplatser åt klienter.
2. Grafisk designer: Designa logotyper, affischar, broschyrer och andra grafiska element.
3. Sociala medier-manager: Hantera sociala medier-konton åt företag eller individer.
4. Skribent: Skriv artiklar, blogginlägg eller innehåll för webbplatser.
5. Översättare: Översätt texter mellan olika språk.
6. Fotograf: Ta bilder för evenemang, porträtt, produktfotografering och mer.
7. Videoredigerare: Redigera videoklipp för företag eller privatpersoner.
8. Marknadsföringskonsult: Ge råd och strategier för att marknadsföra produkter eller tjänster.
9. Redovisningskonsult: Hjälpa företag med bokföring och finansiella tjänster.
10. Ljudtekniker: Jobba med inspelning och mixning av ljud för musik, filmer eller podcasts.
11. Transkriptionist: Transkribera ljudfiler till skriftlig text.
12. SEO-specialist: Optimering av webbplatser för att förbättra sökmotorrankningar.
13. Apputvecklare: Skapa mobilapplikationer för olika plattformar.
14. Modeillustratör: Skapa illustrationer av kläder och modekoncept.
15. Ekonomisk rådgivare: Ge ekonomisk rådgivning och planering för privatpersoner eller företag.
16. Virtuell assistent: Utföra administrativa uppgifter på distans för företag eller privatpersoner.
17. Projektledare: Hantera och koordinera olika projekt för klienter.
18. UX-designer: Designa användarupplevelser för digitala produkter och webbplatser.
19. E-handelsexpert: Hjälpa företag att starta och driva sina e-handelsverksamheter.
20. Träningsinstruktör: Erbjuda personlig träning eller gruppträningsklasser.
21. Lektor: Korrekturläsa och redigera texter för publicering.
22. Evenemangsplanerare: Planera och koordinera evenemang som bröllop, födelsedagar och konferenser.
23. Musikproducent: Producera och arrangera musikinspelningar.
24. Illustratör: Skapa illustrationer för böcker, tidningar, reklam och mer.
25. Djurfotograf: Fotografera husdjur och djur i naturliga omgivningar.

Observera att detta är bara exempel och att det faktiska utbudet av frilansjobb i Jersey kan variera beroende på efterfrågan och marknadsförhållanden. Det är också viktigt att söka efter jobb på frilansplattformar, nätverka med andra frilansare och marknadsföra dina egna färdigheter för att hitta passande uppdrag.

Att leva och bo i Jersey kan vara en trevlig upplevelse. Jersey är en av Kanalöarna belägen i Engelska kanalen mellan Storbritannien och Frankrike. Här är några punkter att överväga om du funderar på att leva och bo i Jersey:

1. Klimat: Jersey har ett mildt klimat med milda vintrar och relativt varma somrar. Ön får också mycket solsken, vilket gör den till en populär plats för utomhusaktiviteter och strandliv.

2. Skatter: En av de stora fördelarna med att bo på Jersey är dess låga skattesats. Ön har ett förmånligt skattesystem, vilket gör det attraktivt för både privatpersoner och företag.

3. Arbetsmöjligheter: Trots att Jersey är en liten ö finns det olika arbetsmöjligheter, särskilt inom finans-, bank- och försäkringssektorn. Turismen är också en viktig bransch på ön.

4. Boende: Det finns olika alternativ för boende på Jersey, från moderna lägenheter till traditionella stugor. Fastighetspriserna kan vara relativt höga, särskilt i populära områden nära kusten.

5. Natur och rekreation: Jersey erbjuder vacker natur med sina kustlinjer, stränder och landsbygd. Det finns många möjligheter till utomhusaktiviteter som vandring, cykling, segling och vattensporter.

6. Kultur och historia: Jersey har en rik historia och en unik kultur. Det finns flera historiska platser att utforska, inklusive medeltida slott och dolmen. Ön har också ett blomstrande konst- och kulturliv med teatrar, konstgallerier och festivaler.

7. Nära till Storbritannien och Frankrike: Eftersom Jersey är belägen nära Storbritannien och Frankrike är det relativt enkelt att resa till och från ön. Det finns regelbundna färjeförbindelser och flygplatser som erbjuder internationella flygningar.

Det är viktigt att notera att jag som AI-assistent inte har realtidsinformation om boendekostnader, arbetsmarknadssituationen eller andra faktorer som kan påverka att leva och bo på Jersey. Det är alltid bäst att göra ytterligare forskning och rådgöra med lokalbefolkningen eller myndigheterna för att få den mest aktuella och korrekta informationen om att flytta till eller bo på Jersey.

Jersey är en vacker ö och en av Kanalöarna belägen i Engelska kanalen. Det finns gott om nöjes- och fritidsaktiviteter att utforska på Jersey. Här är några populära alternativ:

1. Utforska stränderna: Jersey är känt för sina fantastiska stränder. Besök platser som St. Brelade’s Bay, St. Ouen’s Bay och Plemont Beach för att njuta av solen och sanden. Du kan simma, sola, picknicka eller ta en promenad längs kusten.

2. Vandring och cykling: Ön Jersey har ett omfattande nätverk av vandrings- och cykelleder som tar dig genom den vackra landsbygden och kustområdena. Du kan hyra en cykel eller gå med i organiserade vandringsturer för att upptäcka öns naturliga skönhet.

3. Besök historiska sevärdheter: Jersey har en rik historia och det finns flera historiska sevärdheter att utforska. Besök Mont Orgueil Castle, som är en imponerande fästning från medeltiden. Du kan också utforska Jersey War Tunnels, ett underjordiskt nätverk av tunnlar som användes under andra världskriget.

4. Vattenaktiviteter: Om du är intresserad av vattensporter finns det gott om möjligheter på Jersey. Du kan prova på surfing, kajakpaddling, segling eller paddleboarding. Det finns flera företag som erbjuder utrustning och instruktioner för att hjälpa dig komma igång.

5. Mat och dryck: Jersey är känt för sin gastronomi. Utforska öns restauranger och provsmaka lokala delikatesser som färsk skaldjur, Jersey Glass cider och Jersey Cream. Du kan också besöka lokala bondgårdar och provsmaka färska produkter direkt från producenterna.

6. Shopping: Jersey erbjuder också bra shoppingmöjligheter. Besök St. Helier, huvudstaden på ön, där du hittar butiker, varuhus och designerbutiker. Det finns också flera marknader där du kan köpa lokala hantverk och produkter.

7. Kulturella evenemang: Jersey har ett livligt kulturliv med olika evenemang och festivaler under året. Kolla in evenemangskalendern för att se om det finns något intressant på gång under din vistelse.

Dessa är bara några exempel på nöjen och fritidsaktiviteter på Jersey. Ön har mycket att erbjuda och det finns något för alla smaker och intressen.

I Jersey, som är en ö och kronbesittning i Engelska kanalen, kan prisnivån variera beroende på olika faktorer. Här är några exempel på vad som kan vara billigt och dyrt i Jersey:

Billigt:
1. Matvaror: I allmänhet kan vissa matvaror vara relativt billigare på Jersey jämfört med större städer eller turistområden på fastlandet.
2. Lokal kollektivtrafik: Att använda bussar och lokala färjor för att resa runt på ön kan vara relativt billigt.
3. Några lokalproducerade varor: Vissa lokalproducerade produkter, såsom Jersey-mejeriprodukter eller cider, kan vara förmånligt prissatta på grund av att de produceras på ön.

Dyrt:
1. Fastighetspriser: Boende och fastigheter på Jersey kan vara mycket dyra på grund av den begränsade tillgången och den attraktiva platsen.
2. Restauranger och turistattraktioner: Mat och dryck på restauranger, särskilt i turistområden, kan vara relativt dyrt på Jersey. Inträdesavgifter till turistattraktioner och utflykter kan också vara kostsamma.
3. Importerade varor: Eftersom Jersey är en ö, kan priserna på importerade varor vara högre på grund av transport- och importkostnader.

Det är viktigt att notera att priserna kan förändras över tiden och kan variera beroende på personliga preferenser och budget. Det är alltid bäst att undersöka och jämföra priser för att få en aktuell bild av kostnadsnivån på Jersey.

Som EU-medborgare är det inte svårt att jobba på Jersey, men det kan finnas vissa regler och krav som du behöver uppfylla. Jersey är en av de Kanalöarna som ligger utanför Storbritanniens kust och är en kronbesittning. Även om Jersey inte är medlem i EU, finns det ändå en fri rörlighet för personer mellan Jersey och EU-länderna, tack vare en särskild överenskommelse mellan Jersey och Europeiska unionen.

För att arbeta på Jersey som EU-medborgare kan det vara nödvändigt att ansöka om en uppehålls- eller arbetstillstånd. Det beror på den specifika typen av arbete du ska utföra och hur länge du planerar att stanna. Det bästa sättet att få korrekt och uppdaterad information är att kontakta myndigheterna på Jersey, till exempel Jersey Customs and Immigration Service eller Jersys statliga företagsregister (Companies Registry). De kan ge dig detaljerad vägledning och svara på dina frågor.

Eftersom reglerna och kraven kan förändras över tid är det alltid viktigt att kolla upp den senaste informationen innan du planerar att arbeta på Jersey som EU-medborgare.

Våra Partners

Vill du samarbeta med oss och synas med en logga och länk?

Kontakta oss via nedanstående länk till vårt formulär så berättar vi hur det går till.

Partner & Skype

Företaget / Kontakt

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.