Fakturera utomlands som egenanställd

Sök jobb i Portugal

Careerjet är en sökmotor som kartlägger ett omfattande urval av jobberbjudanden, genom att lista jobberbjudanden världen över i en enda databas. Vi leder trafik till den ursprungliga jobbannonsens webbplats (företags hemsidor, rekryteringsföretag, tidningar etc.)

Portugal - Lissabon

Sveriges ambassad i Portugal finns i Lissabon, landets huvudstad. Nedan hittar du kontaktuppgifter till ambassaden:

Ambassadens adress:
Embassy of Sweden
Rua Miguel Lupi 12
1249-078 Lisbon
Portugal

Kontaktuppgifter:
Telefon: +351 213 942 260
Fax: +351 213 942 277
E-post: ambassaden.lisbon@gov.se

Om du har frågor eller behöver konsulär hjälp, rekommenderar jag att du kontaktar ambassaden direkt genom telefon eller e-post. De kommer att kunna ge dig mer specifik och aktuell information om de tjänster de tillhandahåller och hur de kan bistå dig.

 

Ambassad

Här är 15 svenska företag som finns i Portugal:

1. IKEA – Det välkända möbelföretaget har flera butiker i Portugal, inklusive Lissabon och Porto.
2. H&M – Klädföretaget H&M har flera butiker runt om i landet, inklusive Lissabon och Faro.
3. Ericsson – Ett globalt teknikföretag som är aktivt inom telekommunikationsindustrin och har närvaro i Portugal.
4. SKF – Ett världsledande företag inom kullager och tätningar som har verksamhet i Portugal.
5. Scania – En svensk tillverkare av tunga lastbilar, bussar och industriella motorer som har försäljnings- och serviceverksamhet i Portugal.
6. Tetra Pak – Företaget är känt för sina förpackningslösningar inom livsmedelsindustrin och har en närvaro i Portugal.
7. Securitas – Ett säkerhetsföretag som erbjuder olika typer av säkerhetstjänster och har kontor i Portugal.
8. Electrolux – En tillverkare av hushållsapparater som har försäljnings- och serviceverksamhet i Portugal.
9. Volvo – Bilmärket Volvo har försäljnings- och serviceverksamhet i Portugal.
10. Atlas Copco – Ett industrikoncern som erbjuder kompressorer, vakuumlösningar och andra industriverktyg och har verksamhet i Portugal.
11. ABB – Ett företag inom kraft- och automationsteknik som har en närvaro i Portugal.
12. Scania – En svensk tillverkare av tunga lastbilar, bussar och industriella motorer som har försäljnings- och serviceverksamhet i Portugal.
13. Saab – Företaget är känt för sin verksamhet inom försvars- och säkerhetsindustrin och har en närvaro i Portugal.
14. Sandvik – Ett företag som tillverkar verktyg och verktygssystem för bland annat gruvindustrin och har en närvaro i Portugal.
15. SEB – En svensk bank som har verksamhet och kontor i Portugal.

Observera att företagsnärvaron kan förändras över tiden, så det är alltid bra att kontrollera den senaste informationen om specifika företag och deras verksamhet i Portugal.

Det finns flera callcenterföretag i Portugal. Nedan är några av de större och mer kända företagen:

1. Teleperformance: Teleperformance är en global ledare inom kundservice och callcenterbranschen. De har flera callcenter i Portugal, inklusive i städer som Lissabon, Porto och Coimbra.

2. Sitel: Sitel är ett annat stort callcenterföretag med närvaro i Portugal. De erbjuder en rad kundservice- och tekniksupporttjänster och har kontor i flera städer, inklusive Lissabon och Porto.

3. Concentrix: Concentrix är en global företagstjänstleverantör med flera callcenter i Portugal. De erbjuder kundtjänst, teknisk support och andra relaterade tjänster.

4. Webhelp: Webhelp är ett callcenterföretag med flera kontor i Portugal. De fokuserar på att erbjuda kundservice, försäljning och teknisk supporttjänster.

5. Armatis-lc: Armatis-lc är ett callcenterföretag med flera callcenter i Portugal. De erbjuder kundtjänst- och försäljningstjänster för olika branscher.

Detta är bara några exempel på callcenterföretag i Portugal och det kan finnas andra mindre kända företag på marknaden. Det är alltid bra att göra en mer detaljerad forskning eller kontakta lokala företagsregister för att få en mer omfattande lista över callcenterföretag i Portugal.

För att få ett jobb i Portugal finns det flera steg du kan följa. Här är en generell guide som kan hjälpa dig:

1. Utforska arbetsmarknaden: Börja med att undersöka vilka jobbmöjligheter som finns i Portugal och om det finns branscher som efterfrågar din kompetens. Du kan använda olika jobbsökningswebbplatser, kontakta rekryteringsbyråer och undersöka företag som du är intresserad av.

2. Skapa en CV: Uppdatera ditt CV enligt de portugisiska standarderna. Det bör vara tydligt och koncist och innehålla relevant information om din utbildning, arbetslivserfarenhet och färdigheter. Se till att inkludera kontaktuppgifter och eventuella referenser.

3. Lär dig portugisiska: Även om det finns vissa internationella företag och branscher där engelska kan vara tillräckligt, är det fördelaktigt att lära sig portugisiska. Detta öppnar fler dörrar och visar din engagemang för att integrera i den portugisiska arbetsmiljön.

4. Nätverka: Försök att nätverka med människor inom din bransch i Portugal. Använd professionella nätverksplattformar som LinkedIn för att ansluta till portugisiska yrkesverksamma, delta i branschevenemang och försök att skapa kontakter som kan ge dig insikt och möjligheter till jobb.

5. Ansökningar: Skicka in dina ansökningar till företag och organisationer som du är intresserad av att arbeta för. Anpassa din ansökan till varje specifik roll och följ de angivna instruktionerna för att skicka in din ansökan. Var noga med att inkludera ett personligt brev som framhäver din motivation och relevanta färdigheter.

6. Arbetsvisum: Om du inte är medborgare i ett EU-land kan det vara nödvändigt att ansöka om ett arbetsvisum för att kunna arbeta i Portugal. Kontrollera vilka krav som gäller för att få ett arbetsvisum och se till att du uppfyller alla kriterier och har alla nödvändiga dokument.

7. Förbered dig för intervjuer: Om du blir kallad till en intervju, se till att förbereda dig ordentligt. Forska om företaget, framhäv dina erfarenheter och färdigheter som är relevanta för den aktuella rollen, och var redo att svara på vanliga intervjufrågor.

8. Boende och logistik: Om du får ett jobb i Portugal behöver du ordna boende och lösa eventuella logistikfrågor, som att flytta dina ägodelar och hantera eventuella byråkratiska processer för att registrera dig i landet.

Kom ihåg att dessa steg är generella och det kan finnas variationer beroende på dina specifika omständigheter och yrkesområde. Det kan också vara till hj

älp att kontakta den portugisiska ambassaden eller ett konsulat i ditt hemland för mer specifik information och råd.

Här är 25 olika bra jobbmöjligheter i Portugal, tillsammans med lite information om varje jobb:

1. IT-specialist: Portugal har en växande IT-sektor och erbjuder möjligheter inom webbutveckling, systemadministration och datavetenskap.

2. Turismkoordinator: På grund av landets vackra stränder och historiska platser finns det jobbmöjligheter inom turismbranschen som koordinatorer eller reseguider.

3. Ekonomiansvarig: Stora företag och organisationer i Portugal anställer ekonomiansvariga för att hantera sina finansiella aktiviteter och strategier.

4. Sjuksköterska: Hälso- och sjukvården är en sektor med ständigt behov av sjuksköterskor, och Portugal är inget undantag.

5. Kock: Portugal är känt för sin fantastiska matkultur, vilket skapar möjligheter för kockar i restaurang- och hotellbranschen.

6. Språklärare: Om du talar flera språk kan du få jobb som språklärare, antingen för portugisiska eller för andra språk som engelska eller spanska.

7. Fastighetsmäklare: Den portugisiska fastighetsmarknaden har upplevt en stark tillväxt på senare år, vilket skapar möjligheter för fastighetsmäklare och förmedlare.

8. Journalist: Mediebranschen i Portugal erbjuder möjligheter för journalister att arbeta inom tidningar, TV eller digitala medier.

9. HR-specialist: Stora företag behöver HR-specialister för att hantera personalfrågor, rekrytering och personalutveckling.

10. Grafisk designer: Kreativa yrken som grafisk design är efterfrågade inom reklambyråer och företag.

11. Miljöingenjör: Portugal satsar på hållbarhet och miljövänliga lösningar, vilket öppnar upp för jobb inom miljöteknik och hållbarhetsrådgivning.

12. Försäljningsrepresentant: Företag söker försäljningsrepresentanter för att marknadsföra sina produkter och tjänster och för att bygga långsiktiga kundrelationer.

13. Jurist: Advokatbyråer och företag anställer jurister för att ge juridisk rådgivning och hantera rättsliga ärenden.

14. Teknisk supporttekniker: IT-företag och teknikbaserade organisationer söker teknisk supportpersonal för att hjälpa sina kunder och användare.

15. Projektledare: Projektledare behövs inom olika branscher för att hantera och övervaka olika typer av projekt.

16. Marknadsföringschef: Företag söker erfarna marknadsföringschefer för att leda och utveckla sin marknadsföringsstrategi.

17. Lärare: Det finns möjligheter att arbeta som lärare i både internationella skolor och portugisiska utbildningsinstitutioner

.

18. Ekoturismguide: På grund av Portugals natursköna skönhet finns det möjligheter för guider inom ekoturism och naturvandringar.

19. Eventkoordinator: Evenemangsindustrin är levande i Portugal, och eventkoordinatorer behövs för att planera och genomföra olika typer av evenemang.

20. Banktjänsteman: Banker och finansiella institutioner anställer banktjänstemän för att hantera kundtransaktioner och ge råd om finansiella produkter.

21. Restaurangchef: Med det rika gastronomiska utbudet i Portugal kan restaurangchefer hitta spännande karriärmöjligheter.

22. Medicinsk forskare: Inom medicinsk forskning och utveckling finns det möjligheter att arbeta som forskare och bidra till medicinska framsteg.

23. Logistikchef: Eftersom Portugal är en port för internationell handel behövs logistikchefer för att hantera och optimera försörjningskedjan.

24. Fitnessinstruktör: Hälsobranschen växer, och fitnessinstruktörer kan arbeta på gym eller erbjuda personlig träningstjänster.

25. Översättare: För personer med språkkunskaper finns det möjligheter att arbeta som översättare och tolkar för företag och institutioner.

Dessa är bara några exempel på jobbmöjligheter i Portugal. Beroende på din erfarenhet, utbildning och intressen kan det finnas andra spännande möjligheter som passar dig ännu bättre.

Här är 25 olika frilansjobb i Portugal tillsammans med lite information om varje jobb:

1. Webbutvecklare: Skapa och underhåll webbplatser och webbapplikationer med hjälp av olika programmeringsspråk och teknologier.

2. Grafisk designer: Designa visuella element som logotyper, grafik och marknadsföringsmaterial för företag och kunder.

3. Översättare: Översätt texter och dokument från ett språk till ett annat, både skriftligt och muntligt.

4. Innehållsskrivare: Skapa engagerande och informativa artiklar, blogginlägg och annat skriftligt material för olika ändamål.

5. Sociala medier-marknadsförare: Hantera företags eller individers närvaro på sociala medieplattformar och implementera marknadsföringsstrategier.

6. Apputvecklare: Skapa mobilapplikationer för olika plattformar som iOS och Android.

7. SEO-specialist: Optimera webbplatser för att förbättra deras synlighet och ranking i sökmotorresultat.

8. Videoredigerare: Redigera och producera videomaterial för olika ändamål, inklusive marknadsföring och underhållning.

9. Ljudtekniker: Skapa och redigera ljudmaterial för produktioner som filmer, tv-program eller musik.

10. E-handelskonsult: Hjälpa företag att etablera och optimera sin närvaro på onlineplattformar för att driva försäljning.

11. Fotograf: Ta professionella foton för olika ändamål som porträtt, landskap eller evenemang.

12. Projektledare: Hantera och övervaka projekt från början till slut och se till att de slutförs inom tidsramar och budget.

13. Virtuell assistent: Tillhandahålla administrativt stöd på distans, inklusive schemaläggning, e-posthantering och databehandling.

14. UI/UX-designer: Skapa användarvänliga gränssnitt och användarupplevelser för webb- och mobilapplikationer.

15. Online-marknadsförare: Utveckla och genomföra digitala marknadsföringsstrategier för att öka försäljning och synlighet online.

16. Lektor: Ge undervisning och handledning inom ett specifikt ämnesområde, antingen online eller på plats.

17. Sökmotormarknadsförare: Skapa och hantera annonser i sökmotorer för att öka synligheten och attrahera trafik till webbplatser.

18. Arkitekt: Designa och planera byggnader och strukturer med estetik, funktionalitet och säkerhet i åtanke.

19. 3D-modellör: Skapa realistiska 3D-modeller för användning inom spel, film eller arkitektur.

20. Affärsrådgivare: Ge råd och konsultation till företag för att förbättra deras ver

ksamhet och öka lönsamheten.

21. Ekonomisk rådgivare: Hjälpa kunder med finansiell planering, investeringar och budgetering.

22. Illustratör: Skapa konstverk och illustrationer för tryckt material, böcker, tidningar eller digitala plattformar.

23. Transkriberare: Lyssna på ljudfiler och transkribera dem till skriftlig form.

24. Dataanalytiker: Analysera och tolka data för att dra insikter och informera affärsbeslut.

25. E-handelslagerhanterare: Hantera lager och logistik för e-handelsföretag, inklusive orderhantering och leveranskoordinering.

Dessa är bara några exempel på frilansjobb i Portugal. Det finns naturligtvis många fler specialiserade områden och möjligheter att utforska.

Här är några av de bästa webbsidorna för att söka jobb i Portugal:

1. Indeed (www.indeed.pt)
2. LinkedIn (www.linkedin.com)
3. Sapo Emprego (emprego.sapo.pt)
4. Expresso Emprego (expressoemprego.pt)
5. Carga de Trabalhos (www.cargadetrabalhos.net)
6. Net-Empregos (www.net-empregos.com)
7. Alerta Emprego (www.alertaemprego.pt)
8. Jobrapido (pt.jobrapido.com)
9. Turijobs (www.turijobs.pt)
10. Jobtide (www.jobtide.pt)

Dessa webbplatser erbjuder ett brett utbud av jobbannonser och möjligheter att söka efter lediga tjänster i Portugal. Kom ihåg att anpassa dina sökningar efter dina specifika yrkesområden och önskemål för att hitta de bästa jobbmöjligheterna för dig.

Att leva och bo i Portugal är populärt bland både turister och utländska medborgare som söker ett behagligt klimat, en rik kultur och en överkomlig levnadskostnad. Här är några punkter att beakta om du överväger att leva och bo i Portugal:

1. Visum: Om du är medborgare i EU/EES-området behöver du inte visum för att leva och arbeta i Portugal. Om du kommer från ett land utanför EU/EES kan du behöva ansöka om visum eller uppehållstillstånd. Det är bäst att kontakta Portugals konsulat eller ambassad i ditt hemland för att få korrekt och aktuell information.

2. Bostad: Portugal erbjuder en mängd olika bostadsmöjligheter, från moderna lägenheter i stadskärnor till lantliga gårdar. De populäraste områdena för utländska köpare och expats är Lissabon, Porto, Algarve och Madeira. Det är viktigt att undersöka olika områden och fastighetsmarknaden för att hitta det som passar dina behov och budget.

3. Kostnad för liv: Portugal erbjuder en överkomlig levnadskostnad jämfört med många andra västeuropeiska länder. Hyreskostnader och livsmedelspriser kan variera beroende på var du väljer att bo, men generellt sett är det billigare än i exempelvis Sverige eller Storbritannien. Transport, restaurangbesök och hälsovård är också vanligtvis prisvärda.

4. Hälsosystem: Portugals hälso- och sjukvårdssystem rankas högt internationellt. Du kan antingen använda det offentliga systemet eller köpa en privat sjukförsäkring. Det är viktigt att förstå hur sjukvårdssystemet fungerar och vilka möjligheter du har som invånare.

5. Språk: Portugisiska är det officiella språket i Portugal, så att lära sig några grundläggande portugisiska kunskaper kan vara till stor hjälp för att kommunicera med lokalbefolkningen och hantera vardagliga situationer. Engelska talas dock allt mer, särskilt i större städer och turistområden.

6. Kultur och livsstil: Portugal är känt för sin rika kultur, historia och arkitektur. Det finns ett brett utbud av konst, musik, mat och festivaler att utforska. Landet har också vackra stränder, naturparker och historiska platser som lockar både lokalbefolkningen och besökare.

7. Skatter och ekonomi: Det är viktigt att känna till Portugals skattesystem och ekonomi om du planerar att bo och arbeta där. Att få professionell rådgivning från en revisor eller skatteexpert kan vara till hjälp för att navigera i skatteregler och se till att du följer alla lagar och förordningar.

Dessa är bara några övergripande punkter att tänka på

när det gäller att leva och bo i Portugal. Det är alltid bäst att göra noggranna undersökningar, planera i förväg och konsultera relevanta myndigheter eller experter för att få den mest exakta och aktuella informationen för dina specifika omständigheter.

Portugal är känt för att erbjuda en mängd olika nöjen och fritidsaktiviteter för besökare att utforska och njuta av. Här är några populära alternativ:

1. Stränder: Portugal har en kustlinje som sträcker sig längs Atlanten och erbjuder fantastiska stränder. Algarve-regionen är särskilt populär för sina vackra stränder och kristallklara vatten.

2. Vinprovning: Portugal är känt för sina utmärkta viner, särskilt portvin. Du kan besöka vingårdar runt om i landet, till exempel i Dourodalen, och delta i vinprovningar för att lära dig mer om portugisiska viner.

3. Historiska platser: Portugal har en rik historia och ett antal imponerande historiska platser att besöka. Till exempel kan du utforska det UNESCO-listade klostret i Batalha, det medeltida slottet i Óbidos eller den historiska staden Sintra.

4. Storstadsupplevelser: Huvudstaden Lissabon och Porto, Portugals näst största stad, erbjuder en mängd olika nöjen. Du kan njuta av läcker mat och dryck, upptäcka den traditionella fado-musiken, besöka konstgallerier och museer eller bara vandra runt och upptäcka stadens charmiga gränder.

5. Vattensporter: På grund av Portugals kustlinje finns det gott om möjligheter till vattensporter som surfing, kitesurfing, segling och dykning. Nazaré, en kuststad i centrala Portugal, är särskilt känd för sina stora vågor och är ett populärt resmål för surfare.

6. Vandring: Portugals naturlandskap är mångsidigt och erbjuder fantastiska möjligheter till vandring och friluftsliv. Du kan utforska nationalparker som Peneda-Gerês eller Serra da Estrela och njuta av vacker natur och spektakulära vyer.

7. Golf: Portugal är ett populärt resmål för golfentusiaster, med många golfbanor av hög kvalitet. Algarve-regionen är särskilt känt för sina golfbanor och har lockat många internationella spelare.

Dessa är bara några exempel på nöjen och fritidsaktiviteter i Portugal. Landet erbjuder något för alla, oavsett om du föredrar sol och strand, kulturella upplevelser eller äventyr i naturen.

I Portugal kan prisnivån variera beroende på var i landet du befinner dig. Generellt sett kan vissa saker vara billigare i Portugal jämfört med andra europeiska länder, medan vissa kan vara relativt dyrare. Här är några exempel på vad som kan vara billigt och dyrt i Portugal:

Billigt i Portugal:
1. Mat och dryck: Livsmedelspriserna i Portugal är generellt sett överkomliga, särskilt om du äter på lokala restauranger eller handlar i livsmedelsbutiker. Traditionella portugisiska rätter som bacalhau (torsk) och sardiner är vanligtvis prisvärda.

2. Kollektivtrafik: Att resa med kollektivtrafik, som bussar och tåg, är oftast prisvärt i Portugal. Särskilt om du använder lokal kollektivtrafik för kortare resor inom en stad eller mellan städer.

3. Boende utanför storstäderna: Att hitta boende utanför de större städerna kan vara billigare. I mindre orter eller på landsbygden finns det ofta prisvärda hotell, vandrarhem eller semesterbostäder att hyra.

Dyrt i Portugal:
1. Boende i populära turistområden: Boendepriserna i populära turistområden, som Lissabon, Porto eller Algarvekusten, kan vara relativt höga, särskilt under högsäsongen. Det kan vara svårt att hitta prisvärda alternativ i dessa områden.

2. Turistattraktioner: Vissa turistattraktioner och museer kan ha relativt höga inträdesavgifter, särskilt de mer populära och kända. Det kan vara bra att planera och budgetera för dessa kostnader om du vill besöka dem.

3. Vissa importvaror: Vissa importvaror kan vara dyrare i Portugal på grund av tull och skatter. Det kan vara klokt att undersöka priser och jämföra innan du köper produkter som inte är lokalt tillverkade.

Det är viktigt att komma ihåg att priserna kan variera beroende på var i landet du befinner dig och vilken tidpunkt på året det är. Det kan vara bra att undersöka och jämföra priser för att få en bättre uppfattning om kostnaderna i specifika områden i Portugal.

Som EU-medborgare har du generellt sett rätt att arbeta i Portugal utan att behöva något särskilt arbetsvisum. EU-medborgare har rätt till fri rörlighet inom EU, vilket innebär att du har rätt att bosätta dig och arbeta i Portugal på samma villkor som portugisiska medborgare.

För att jobba i Portugal behöver du ansöka om en skattekort (Cartão de Contribuinte) och registrera dig hos det portugisiska socialförsäkringssystemet (Segurança Social). Du kommer också att behöva öppna en bankkonto och skaffa ett portugisiskt skattekort (NIF – Número de Identificação Fiscal).

Det kan vara till hjälp att ha kunskaper i portugisiska språket för att underlätta kommunikationen med arbetsgivare och myndigheter. Det är dock inte alltid ett absolut krav, särskilt om du arbetar inom en internationell organisation eller ett företag där engelska används som arbetsspråk.

Arbetsmarknaden och arbetsvillkoren kan variera beroende på yrke och sektor i Portugal, precis som i andra länder. Det kan vara en bra idé att undersöka arbetsmarknaden och se efter eventuella krav eller begränsningar för det specifika yrke du är intresserad av.

Sammanfattningsvis är det generellt sett inte svårt att arbeta som EU-medborgare i Portugal, men det kan vara till hjälp att vara förberedd och ha en grundläggande förståelse för arbetsprocessen och arbetsvillkoren i landet. Det kan också vara fördelaktigt att ha kunskaper i portugisiska språket.

× Send

VAT & Moms

OBS: Detta gäller endast Företagskunder

Om din kund befinner sig i ett land som ingår i EU, (Europeiska unionen) så ber vi dig att fylla i kundens VAT-nummer när du registrerar din kund i vårt faktura-system. Orsaken är att vi inte lägger på någon moms beroende på att det är ingen moms mellan länder inom EU och vissa andra länder. Mer information hittar du på VAT Notice 701/49: finance.